Recenzje książki "Zielona mila"

Dodaj swoją recenzję

Zielona mila

25.06.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie jestem zdeklarowaną fanką Stephena Kinga ale lubię co jakiś czas posłuchać jego opowieści. Zazwyczaj wybieram wersję audio i przez wiele dni zagłębiam się w niesamowite historie wykreowane przez Mistrza. "Zielonej Mili" słuchałam w interpretacji Zbigniewa Zapasiewicza i było to niesamowite przeżycie. Dochodzę do wniosku że osoba lektora nawet ... {} Recenzja książki Zielona Mila

@nika.mail@nika.mail {}× 1

Pod ciężarem niesprawiedliwości

7.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Nazywam się John Coffey, proszę pana. Tak jak kawa, tylko pisze się inaczej.” Kara śmierci w Stanach Zjednoczonych jest zjawiskiem powszechnym. Nikogo już nie dziwi. Jej wykonywanie nie należy do przyjemnych obowiązków strażników więziennych. Podobnie sam widok egzekucji. Zostaje w pamięci. Sytuacja ta komplikuje się jednak w momencie rodzą... {} Recenzja książki Zielona Mila

CZARNY ANIOŁ NA PIEKIELNEJ ŚCIEŻCE

7.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Rok 1932, do więzienia przebywa czarnoskóry, potężny mężczyzna, którego skazano na śmierć na krzesło elektryczne za gwałt i brutalne morderstwo dwóch dziewczynek, sióstr bliźniaczek. Okazuje się, że więzień, nie tylko nie przysparza pilnującym strażnikom kłopotów, ale także ma uzdrowicielską moc. Pewnego dnia kierownik strażników wpada na szalony ... {} Recenzja książki Zielona Mila

@anetakul92@anetakul92 {}× 5

Pan Dzwoneczek i czarnoskóry olbrzym

30.10.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Czas leczy wszystkie rany, czy tego chcemy, czy nie. Czas oddala od nas to wszystko, a na samym końcu czeka nas wyłącznie mrok. Czasami odnajdujemy w nim innych, a czasami znów ich tam gubimy." Pomimo, że przeczytałam już kilkanaście książek Stephena Kinga, nie czuję się ekspertem od jego twórczości. Ten człowiek nie przestanie mnie chyba za... {} Recenzja książki Zielona Mila

@Mollinka_90@Mollinka_90 {}× 5

Ostatnia mila

22.02.2018
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Znowu zdecydowałam się porwać z motyką na słońce i zrecenzować nie tylko bestseller i hit kinowy, ale również jednego z moich ulubionych autorów. Podobnie, jak przy „Igrzyskach Śmierci”, jestem pełna obaw, czy podołam temu zadaniu. Jednak decyzja została podjęta, klamka zapadła, a pierwsze słowa tego tekstu już przelane na papier. „Zielona mila” S... {} Recenzja książki Zielona Mila

@Anuszka@Anuszka {}× 1

"ZIELONA MILA" STEPHEN KING

21.02.2017
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Akcja książki toczy się w latach 30-tych, gdzie naczelny bloku E w więzieniu Could Mountain Paul Edgecombe miał dokonać egzekucji na krześle elektrycznym Johna Coffey`a. Skazany rzekomo zamordował dwie dziewczynki. John był człowiekiem, który wyróżniał się spośród innych dzięki swojemu wzrostowi i wielkością - był potężnie zbudowany. Miał jedną wad... {} Recenzja książki Zielona Mila

Zielona mila

21.03.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Myślę, że pana Stephena Kinga szczegółowo przedstawiać nie muszę. Każdy, kto uwielbia czytać słyszał o tym autorze i chociaż o jednej książce, którą napisał. W większości znany jest z powieści grozy. Jednak spod jego pióra powstało jedno, wyjątkowe dzieło, które poruszyło miliony serc na całym świecie. Tak, myślę o "Zielonej mili". Nawet jeśli, dro... {} Recenzja książki Zielona Mila

@Ivciak@Ivciak {}

Zielona mila czasem jest taka długa...

30.12.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka jest po prostu niesamowita! Na początku nie byłam do niej przekonana, ale po ukończeniu jej wiem, że, gdybym nie przeczytała "Zielonej Mili" straciłabym o wiele za dużo. Z początku trudno mi było przywyknąć do tak dojrzałego stylu pisania Kinga, ale ma on swój urok, który zagęszcza się z każdą na nowo odkrytą stroną. Niezwykle wzruszający i... {} Recenzja książki Zielona Mila

@Greeyy@Greeyy {}
nakanapie.pl
{} {} {}
O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2020 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe