Avatar @paulinkusia1991

Zakochanawksiazkach1991

@paulinkusia1991
1 obserwujących. 4 obserwowanych.
Kanapowicz od 4 miesięcy. Ostatnio tutaj około 19 godzin temu.
zakochanawksiazkach1991
Napisz wiadomość
Obserwuj
1 obserwujących.
4 obserwowanych.
Kanapowicz od 4 miesięcy. Ostatnio tutaj około 19 godzin temu.

Recenzje książek

156 recenzji

Świetna książka

6.12.2022

Siedemnastoletnia Octavia Crane tuż przed rozpoczęciem ostatniego roku w liceum przeprowadza się do Sunnyvale – małego miasta w Kalifornii. Dziewczyna, zanim pójdzie na studia, zamierza po prostu przetrwać kolejne miesiące i unikać problemów, bo tych i tak jej nie brakuje. Jednak pewnego wieczoru przypadkiem trafia na imprezę bogatych, rozpuszczon... Recenzja książki Prosty zakład

Świetna książka

5.12.2022

Dziewczyna głodna. Dziewczyna syta. Co jest kłamstwem? Chłopak smutny. Chłopak szczęśliwy. Co jest kłamstwem? Bohaterowie poznają się w trudnym dla obojga momencie życia. Laura wyjeżdża do Wrocławia, bo chce stać się samodzielna. Tytus wraca do miasta, ponieważ pragnie odciąć się od błędów przeszłości. Oboje młodzi, wrażliwi, łaknący miłości... A ... Recenzja książki Żyć jest lepiej

Świetna książka

5.12.2022

O Saincie McCannie, przyszłym dziedzicu brazylijskiej mafii, w Rio de Janeiro krąży opinia, że jest brutalnym i bezwzględnym człowiekiem. Jego przyszła żona zostaje bestialsko zamordowana, co krzyżuje plany mężczyzny dotyczące przejęcia potężnego biznesu. W jego świecie nie ma miejsca na żadne słabości, dlatego gangster musi jak najszybciej zastąp... Recenzja książki Związani układem

Świetna książka

4.12.2022

Małżeństwo Asy i Gianny rozpoczyna się od strzelaniny na ich ceremonii ślubnej. Oboje zostają ranni, a to uświadamia mężczyźnie, że ich bezpieczeństwo nie jest tak strzeżone, jak powinno. W tym samym czasie między małżonkami pojawiają się pierwsze tajemnice. Gianna nie zdradza ukochanemu, że stara się o pracę, którą zresztą wkrótce otrzymuje. Wida... Recenzja książki Zawsze moja

Świetna książka

4.12.2022

Olszowy Jar to mała wioska, w której Weronika spędzała w dzieciństwie każde święta, ferie i wakacje. W pełnym uroku domu dziadka dziewczyna wraz z kuzynką Małgosią i przyjaciółką Patrycją przeżyła wiele beztroskich chwil. Z czasem jednak, pochłonięte przez dorosłe życie, przestały bywać w Olszowym Jarze. Po latach Małgosia planuje powrót w rodzinn... Recenzja książki Zaczarowana zima w Olszowym Jarze

Świetna książka

2.12.2022

O Hope można by powiedzieć, że to twarda babka. Kariera w armii była dla niej jedynym wyborem i spełnieniem życiowych aspiracji ojca. Ostatnia misja i jedna zasadzka wroga zmieniły wszystko. Stawienie czoła tragedii okazuje się dla żołnierki trudniejsze niż udział w walkach. Teraz Hope musi na nowo poukładać swój świat. Aby wypełnić ostatnią wolę ... Recenzja książki Hope. Testament

Świetna książka

1.12.2022

Wanda, absolwentka stosunków międzynarodowych, podejmuje pracę we Wrocławiu, w korporacji, której oddziały rozsiane są po całej Europie, a nawet za oceanem. Już w pierwszym tygodniu pracy poznaje biurowego bawidamka, Tomasza „Czorta” Czarcińskiego, który wyśmiewa jej sposób bycia, ale jednocześnie bardzo ją fascynuje. Pod wpływem jego namowy, Wand... Recenzja książki Namiętność bez granic

Świetna książka

30.11.2022

Podczas zimowego balu warszawski zabawkarz Jakub Modrzycki poznaje miłość swojego życia, Emilię. Potem wszystko toczy się jak w najpiękniejszej bajce – wspaniały ślub, dom, dzieci, doskonale prosperujący interes. Chciałoby się powiedzieć: żyli długo i szczęśliwie. A jednak… mijają lata i coś się zmienia. Bez kłótni i dramatów Modrzyccy dzień po dn... Recenzja książki Wszystko dla Emilii

Świetna książka

29.11.2022

Carla jest entuzjastką świąt Bożego Narodzenia. William to samotnik i pracoholik. Dziewczyna pracuje w firmie Williama i planuje na dwa tygodnie przed świętami wybrać się do domu. Jednak tym razem jej szef ma inne plany, oczywiście związane z pracą. Po niezbyt przyjemnej wymianie zdań dochodzą do kompromisu. Ona dokończy z nim projekt, ale pod jed... Recenzja książki Uważaj, o co prosisz Mikołaja

Dobra książka

28.11.2022

Mikołaj Cichy właśnie przeniósł się do Państwowej Straży Pożarnej w Kościerzynie. Na tę decyzję wpłynęła przede wszystkim chęć bycia bliżej rodziny, która mieszka w jednej z urokliwych wsi na Kaszubach. To właśnie w tej jednostce zaprzyjaźnia się z innym strażakiem – Cezarym Machem. I dzięki Czarkowi poznaje jego siostrę Dalię. Dziewczyna od razu ... Recenzja książki Mikołaj w prezencie

Świetna książka

27.11.2022

Dwudziestoletnia Love Porter właśnie rozpoczęła wojnę ze swoim sąsiadem, trzydziestoczteroletnim znanym w Kolorado psychologiem Ryderem Callahanem. W odpowiedzi na dwuznaczne hałasy dochodzące zza ściany postanowiła uraczyć mężczyznę głośną muzyką. W odwecie Ryder pojawił się w jej sypialni. To był dopiero początek. Kolejne psikusy, które zaczęli ... Recenzja książki Goodbye, Love

Średnia książka

27.11.2022

Jossie Roden jest uczennicą ostatniej klasy liceum w Richmond. Ma przyjaciółkę Holly Willstone i… sypia z Lukiem Prestonem – chłopakiem, w którym jej przyjaciółka się podkochuje. Dziewczyna sama nie jest pewna, jak wplątała się w cały ten bajzel. Przecież nienawidzi Luke’a… odkąd pamięta. Znają się od lat i on zawsze starał się uprzykrzyć jej życi... Recenzja książki Hey, I slept with your crush

Świetna książka

26.11.2022

W Nieznajomce trwa zima, ale powoli przesila się w wiosnę. Czy przyniesie ona odrodzenie i uspokojenie? Wszyscy mieszkańcy stają przed kluczowymi wyborami. Zośka zastanawia się, w którą stronę kieruje się jej serce. Czy prawdziwa miłość wygra z przywiązaniem i zauroczeniem? Które uczucie jest trwałe i prawdziwe, jak osiągnąć szczęście i spokój duc... Recenzja książki Wybory serca

Dobra książka

25.11.2022

Kirił Tarasow po kilkuletniej nieobecności, wraca do Europy Wschodniej. Pragnie odnaleźć jedyną osobę, na której mu zależy. Raisa jest dla niego światełkiem w tunelu. Światełkiem, które znikło bez śladu. Podejrzewa, że stoi za tym jego były zleceniodawca, głowa tutejszej grupy przestępczej. Jednak tropy wiodą go do Nowego Jorku, gdzie czeka na nie... Recenzja książki Oblicze gangstera

Dobra książka

24.11.2022

Ambitna i pewna swoich umiejętności Marta ma w życiu jeden cel – chce zostać chirurgiem. Nikt nie może jej powstrzymać. Dziewczyna wyjeżdża do mniejszego miasta, licząc na to, że podczas rezydentury będzie mogła aktywniej uczestniczyć w operacjach, a nie tylko się przyglądać. Dziewczyna nie wie, że na miejscu pozna aroganckiego, egoistycznego i uz... Recenzja książki Na otwartym sercu

Dobra książka

24.11.2022

Nagore po raz kolejny znajduje się na życiowym zakręcie. Nie ma oszczędności, pomysłu na siebie, a jej ostatni związek właśnie się rozpadł. W akcie desperacji przyjmuje pracę w kociej kawiarni w Barcelonie, choć nie znosi kotów i kociarzy! Czy wśród puchatych futer i głośnych miauków odnajdzie wreszcie szczęście? To, co na początku ją przeraża, w ... Recenzja książki Kocia kawiarnia

Dobra książka

23.11.2022

Hailie Monet ma niespełna piętnaście lat, gdy w wypadku samochodowym traci dwie najukochańsze osoby: mamę i babcię. Ze skromnego, ale pełnego miłości i ciepła domu trafia do luksusowej willi w Pensylwanii zamieszkanej przez pięciu władczych i zdystansowanych mężczyzn. Oni raczej chłodno przyjmują nastolatkę. Will, Vincent, Dylan, Shane i Tony to s... Recenzja książki Rodzina Monet. Skarb

Świetna książka

23.11.2022

Julia i Karolina są bliźniaczkami, które jednocześnie łączy i dzieli wszystko. Karolina jest przebojowa i wyrywa się z rodzinnej miejscowości na pograniczu Mazur i Podlasia, by odkrywać świat. Julia, cicha i spokojna, nadal mieszka z rodzicami i pracuje jako bibliotekarka, powoli wsiąkając w lokalną społeczność. Gdy nadchodzi świąteczny czas, Karo... Recenzja książki Tam, gdzie gwiazdka świeci najjaśniej

Dobra książka

22.11.2022

Anglia, 1643 rok. Manningtree to malutka mieścina w hrabstwie Essex. W sercach kobiet zamieszkujących to miasto płonie gorący strach przed potępieniem. W wyniku wojny domowej w Anglii pozostało niewielu mężczyzn, jedynie kilku niedobitków. Jedna z bohaterek, Rebecca West, pozbawiona ojca i męża, czuje się przytłoczona codziennością. Tylko zaurocze... Recenzja książki Wiedźmy z Manningtree

Świetna książka

21.11.2022

Asa Coletti, przejmując władzę po ojcu, bossie nowojorskiej mafii, rozpoczyna nową erę w historii swojej rodziny. Większe możliwości dają mu prawo, aby zdobyć to, czego od dawna pragnął: córkę odwiecznego wroga Giannę Mangano. Jednak nie tylko ojciec Gianny nie jest zachwycony tym pomysłem, ale też sama dziewczyna. Mimo że zna Asę od dziecka, a na... Recenzja książki Należysz do mnie

Dobra książka

21.11.2022

Zagorzała singielka Amy Clarke jest dumna z trzech rzeczy w swoim życiu: różowych włosów, kolekcji conversów oraz zdolności do wypicia dużej ilości margarity bez wymiotowania. Nie szuka miłości. Jest całkowicie szczęśliwa, romansując jednocześnie z Netflixem oraz Benem i Jerrym. Problem w tym, że czasami miłość sama cię odnajduje, nawet gdy tego n... Recenzja książki Chłopak, dla którego kompletnie straciłam głowę

Dobra książka

18.11.2022

Edward Sokołowski nie przepada za swoimi czterema córkami, za to uwielbia Bartosza, narzeczonego Hanny. Jako że nie doczekał się syna, tak konstruuje testament, by schedą zajął się przyszły zięć. Umiera spokojny, bo wie, że córka niedługo wyjdzie za mąż i zięć będzie zarządzał rodzinnym majątkiem. Niestety, relacje Bartosza i Hanny się psują i wyg... Recenzja książki Cała prawda

Świetna książka

18.11.2022

Jasmine Santos zdecydowanie nie określiłaby swojej kariery łyżwiarskiej jako udanej. Niezliczona liczba złamanych kości i obietnic to jej idealne podsumowanie. Jeżeli ktoś zapytałby kobietę, czy czegoś komuś zazdrości, to bez wahania powiedziałaby, że kariery łyżwiarza Ivanowi Lukovowi, którego nienawidzi i w myślach nazywa szatanem. Wydaje się, ż... Recenzja książki Od Lukova z miłością

Dobra książka

17.11.2022

Trzydzieści lat temu serce Gosi zostało złamane. Rafał, jej pierwsza wielka miłość, wyjechał bez pożegnania. Przez całe dorosłe życie kobieta była przekonana, że po prostu ją porzucił. Po latach, dzięki mediom społecznościowym, udaje jej się go odnaleźć. Okazuje się, że oboje zadają sobie to samo pytanie: dlaczego ich związek zakończył się w taki ... Recenzja książki Zapomniałem się pożegnać, a ty nie poczekałaś

Dobra książka

17.11.2022

Reid Matthews miał za sobą paskudne dzieciństwo. Za swoją głupotę zapłacił czterema latami odsiadki. W więzieniu zaczął marzyć o pracy w BAM, firmie Bentleya, Aidena i Maddoxa. Kiedy przyszedł prosić o posadę, Aiden dostrzegł w nim wyjątkowo uzdolnionego i zdeterminowanego człowieka. Postanowił dać mu szansę. Wkrótce okazało się, że w świecie komp... Recenzja książki Reid

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl