RECENZJA
🔥"OCALENIE GANGSTERA"🔥
Seria: Bracia Tarasow (tom 3)
AUTOR: Anna Wolf - strona autorska
WYDAWNICTWO: AKURAT
Wydawnictwo MUZA SA
Grzeszne książki
Co zaczęło się w Vegas, kończy się w Vegas.
"Może oszalałam, ale mam dość czekania na życie. Nie mam nastu lat..... Nigdy nie można być niczego pewnym. Czasem to, co daje nam los w konkretnej chwili, jest dokładnie tym, czego potrzebujemy."
Ubóstwiam tę niepowtarzalną serię, z niebanalnymi bohaterami, których uwielbiam. Kocham tę mafijną rodzinkę, która jest jedyna w swoim rodzaju, rozrasta się, w zastraszającym tempie a każda kolejna postać dodaje wyjątkowego charakteru tej historii.
Znalazłam tutaj wszystko, co uwielbiam.
Więc zapraszam do grona szaleńców i jazdę na wariackich papierach 😁😍.
Szykujcie się na bezmiar emocji, gangsterskich porachunków, bezwzględny mafijny świat, moc adrenaliny, akcji, i dobrej zabawy, która jest gwarantowana.
Historia zatoczy koło i nasi gangsterzy wracają tam, gdzie wszystko się zaczęło, czyli do miasta grzechu.
Książka porywa już od pierwszej strony, oplata, wciąga dobrą akcją, niespodziewanymi zwrotami i nie puszcza do ostatniej strony.
Ocalenie gangstera to trzeci i ostatni tom o braciach Tarasow.
W tej części poznajemy Konstantina i Rea Renado. Nie zabraknie reszty szalonego towarzystwa i Braci Tarasow.
Autorka stworzyła zaskakująca opowieść, o tym jak przypadkowe spotkanie potrafi zmienić życie bohaterom, a każda podjęta decyzja pociąga za sobą konsekwencje.
Historia przepełniona emocjami, adrenaliną, dobrą akcją i humorem, ciętym językiem, niebanalnymi dialogami, tajemnicami i zwrotami akcji. Nie zabraknie pikantnych scen erotycznych, które rozpalą zmysły. Zostaną, odkryte wszystkie karty a poszczególne puzzle układanki trafią na swoje miejsce. Długo skrywane tajemnice w końcu ujrzą światło dzienne.
Książka napisana jest w większości z perspektywy Rea i Konstantina, ale również dostajemy punkt widzenia bohaterów, których już zdarzyliśmy poznać we wcześniejszych częściach.
Postacie wykreowane świetnie, bardzo autentyczni, intrygują, są niebezpieczni, posiadają coś w sobie, są barwni, charakterni i w niektórych momentach bawią.Dla rodziny zrobią wszystko.
Kreacja Rei i Konstantina wyszła genialnie.
Obydwoje skrywają wiele, ale są stonowane charakterne nie wahają się gdy czegoś chcą. Podobało mi się u nich to, że rozmawiali, nie narzucało, jedno drugiemu co mają robić.
Bardzo ich polubiłam.
Konstantin to trzydziestopięcioletni tajemniczy mężczyzna, którego pomału męczy byciem tym, kim jest.
Rea to blondynka z niebieskimi oczami, która sprawiła, że serce Konstantina zaczynało bić innym rytmem.
Życie Rei przewróciło się do góry nogami i zaczęło się zmieniać jak w kalejdoskopie.
Mężczyzna sprawił, że przy nim zaczęła oddychać i żyć.
"Życie zmienia ludzi, ale tak naprawdę sami decydujemy, kim chcemy być. Możemy się stać zabójcami z sercem albo zwykłymi bezdusznymi maszynami do zabijania. "
Rea Renado zostaje porwana i wywieziona na totalne odludzie, pozostawiona na pastwę losu.
Tam znajduje ją przypadkowo Konstantin, w czasie wykonania zadania.
Los w przedziwny sposób skrzyżował ich ścieżki. Tylko dziewczyna nie wie, że jego nazwisko zwiastuje, kłopoty a on sam jest niezwykle niebezpieczny. Mimo że powinien trzymać się od kobiety z daleka, postanawia jej pomóc. Nieświadomy narazi się mafii, ale i odkryje wiele istotnych dla siebie informacji. Niestety wszystko zwiastuje ogromne kłopoty.
Kłopoty, jakie ta dwójka ściągnie na siebie w Nowym Jorku, nie znikną nawet w Las Vegas. Mieście, w którym władzę ma rodzina Tarasow. Mieście, które nie należy już tylko do nich.
-Kim jest Konstantin?
-Czy Konstantin będzie ratunkiem dla kobiety?
-Czy Rea okaże się ocaleniem Konstantina?
-W jakie kłopoty ściągną na siebie bohaterowie?
-Co odkryją?
-Czy uda im się zrealizować swoje cele i dopuścili Grisze, zanim on ich dopadnie.
-Czy Rea przejdzie na ciemną stronę mocy?
-Co dostaną w pakiecie?
Polecam
Dziękuję wydawnictwu za egzemplarz do recenzji.