Avatar @Smallbookworld

@Smallbookworld

8 obserwujących. 3 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 3 lat.
Smallbookworld
Napisz wiadomość
Obserwuj
8 obserwujących.
3 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 3 lat.

Recenzje książek

19 recenzji

Troszkę lepiej niż ostatnio

17.01.2021

Po trzecim tomie jakoś nie miałam ochoty wracać do tego świata. Ale opis bardzo mnie zainteresował. W tej części mamy historię Iana i Melissy. I mogę wam powiedzieć, że pokochałam tę część o wiele bardziej. Jakoś ta para bohaterów urzekła mnie. Przekomarzanie się, dokuczanie, nie było jakieś nachalne, raczej subtelne i ze smakiem. Więcej akcji to ... Recenzja książki Pokusa gangstera

Coś poszło nie tak...

15.01.2021

Coś, gdzieś mi ta książka nie pod pasowała. Wydawała się w porządku, ale jednak coś mi w niej nie pasowało. Cała koncepcja książki i pokazanie troszkę w inny sposób głównej bohaterki był w miarę dobry. A mam tutaj na myśli, że główna bohaterka sama nie wie, czego chce. Raz chce być w tym świecie, a raz uważa, że to wszystko bez sensu. Bawi się w k... Recenzja książki Ryzyko Gangstera

Co to była za książka?!

9.01.2021

Nigdy nic nie czytałam od tej autorki, dlatego ciężko mi było stwierdzić, czy w ogóle ta książka mi podpasuję. Byłam ciekawa jaki styl ma autorka i co nam zaprezentuje. Jednak tego się nie spodziewałam. To był dla mnie szok. Książka zaczęła się dobrze, ruszyliśmy powoli z akcją i z poznaniem wszystkich bohaterów. Imiona i nazwiska nie zostały rzuc... Recenzja książki Lilianna

Kolejna książka Magdaleny Kruaze, która mi się spodobała

7.01.2021

Po przeczytaniu dylogii od Magdaleny Krauze zakochałam się w stylu autorki. Jest cudownie, lekko, spokojnie, nie pędzimy przez fabułę, właśnie tak jak ja lubię. Tutaj właściwie spodziewałam się, że będzie podobnie, jakoś nie przewidywałam żadnych komplikacji. Jednak poczułam się troszkę zawiedziona, że nie zostałam dłużej z tymi bohaterami i jakoś... Recenzja książki Utracona miłość

Jak na Vi Keeland bardzo dobrze

7.01.2021

W swoim życiu przeczytałam już troszkę Vi Keeland i przyznam szczerze, że od pierwszych stron polubiłam się z autorką. Tutaj mamy samodzielną książkę autorki i byłam ciekawa czego się spodziewać, ponieważ raczej takich książek nie czytam. Oczywiście chodzi mi o taką tematykę. Po opisie jakoś konkretnie mnie do siebie nie zachęciła, ale była bardzo... Recenzja książki Seks, nie miłość

Nie była taka tragiczna jak zakładałam

7.01.2021

Właściwie można powiedzieć, że cała historia Rhysa i Vivian była przekombinowana. Wszystko zaczynało się dobrze. Początek czytało się bardzo szybko i miałam nadzieję, że szybko się z nią uwinę. Niestety tak jak początek podobał mi się bardzo tak kolejne strony utwierdziły mnie w przekonaniu, że coś tutaj nie gra. Wszystko było strasznie mocno pokr... Recenzja książki Rhys

"Podróż Cilki"- pierwszy tom lepszy, czy jednak drugi?

6.01.2021

Zbierałam się bardzo długo do tej książki. Niestety te tematy to nie mój konik, ale skusiłam się, ponieważ gdy zauważyłam pod choinką od mojego brata, to nawet się nie zastanawiałam i zaczęłam czytać. Historia, która od pierwszych stron może nie porywa, ale uwierzcie mi, że później ogromnie się rozpędza. Na jedno posiedzenie przeczytałam prawie 20... Recenzja książki Podróż Cilki

Drugi tom, lepszy od pierwszego?

6.01.2021

Pierwszym tom, miał swoje minusy, nie koniecznie należał do najlepszych. Jednak drugi tom zrobiła o wiele więcej w moim serduszku i przepadłam, gdy czytałam. Nie czytało jej się tak szybko, jak pierwszego tomu (chyba że to tylko moje wrażenie), ale więcej namieszała, więcej pokazała, że można stworzyć coś pięknego. Mam wrażenie, że tutaj autorka o... Recenzja książki Zemsta gangstera

Dobra, niedobra? Jak to z tą książką jest?

6.01.2021

Tak naprawdę nie wiedziałam czego się spodziewać, gdy zaczynałam tę książkę. Opis zainteresował mnie swoją prostotą, raczej w takie książki gustuje. Pierwszy raz spotkałam się z tą autorką i w sumie na tym kończą się wszystkie informacje. Książka był dobra, troszkę przewidywalna, ale wydaje mi się, że w takich książkach właśnie o to chodzi. Lekka,... Recenzja książki Serce gangstera

Alison G.Bailey zachwyca na Polskim rynku

5.01.2020

Autorka pierwszy raz ukazała się w Polsce właśnie z tą książką. Większość czytelników nie była przekonana czy, aby na pewno będzie to coś dobrego. Pamiętajmy, że bohaterowie, fabuła, logiczny zapis, umiejętności aby porwać czytelnika są ciągle oceniane i zawsze będą. 600 osób, które przeczytało te książkę ( tak podaje portal Lubimy czytać) i dało... Recenzja książki Perfect. Tom 1. Present Perfect

Duet zachwycił

5.01.2020

Zawsze wydawnictwo editiored co do swoich książek mnie nie zawodzi. Zawsze trafiam na cudowne książki i mogę wam śmiało je polecić. Tym razem również tak jest. Mogę wam tylko powiedzieć, że musicie to przeczytać! Zobaczycie, że się nie zawiedziecie. Zacznijmy od naszych bohaterów. Nasza główna bohaterka Aubrey jest zwyczajną dziewczynę. Nie wyró... Recenzja książki Słodki Drań

W skali od 1 do 10 jak się dzisiaj czujesz?

5.01.2020

Zacznijmy od tego, że te tematy są bardzo ciężkie. Ciężko się o nich mówi, a nawet pisze więc ogromne gratulacje dla autorki, że poruszyła ten temat. Coraz więcej książek powstaje z podobnymi tematami. I bałam się zacząć te książkę, nie wiedziałam czego mam się spodziewać, wątpiłam w to, że będzie tutaj pokazane coś nowego. I w pewnym stopniu mia... Recenzja książki W skali od 1 do 10

Nowy, magiczny świat

5.01.2020

To nie jest zwyczajna książka, jaką możecie spotkać w tym gatunku. Momentami byłam przerażona, chciało mi się śmiać, ale i nawet płakać. Jeszcze żadna książka w tym gatunku nie wywołała u mnie tyle emocji co właśnie ta. Jednak zacznijmy od początku. Nasza główna bohaterka Ofelia jest cichą i spokojną dziewczynką, nie chce się rzucać w oczy... Recenzja książki Labirynt fauna

Przyjemny romans

5.01.2020

Jest to pierwsza książka tej autorki, którą przeczytałam. Nie liczą oczywiście duetu. Tak jak "Słodki drań' bardzo mi się podobał, tak tutaj już mniej i niekoniecznie to wszystko ze sobą współgrało. Mamy tutaj naszą Francesce, która jest bardzo szanowaną nauczycielką w szkole katolickiej. Co już od razu wskazuje na to, że jest bardzo wierząca. J... Recenzja książki Daddy Cool

Klaudia Bianek zachwyca

5.01.2020

Nie mogliście nie słyszeć o tej książce. Rozniosła się ogromnym echem po całym booktubie, bookstagramie tak na prawdę to wszędzie. Gdy czytelnicy dostawali książkę stwierdzili, że nie wiedzą czy ta książka im się spodoba, ponieważ według nich ma za duży rozgłos i może się okazać totalnym rozczarowaniem. I zaraz to wy przeczytacie czy również mam ... Recenzja książki Jedyne takie miejsce

Shannon Moss i jej przygody

5.01.2020

Pierwsza książka, która jest z gatunku fantastyki, science fiction na mojej półce. I nie powiem, że stresowałam się czy to w ogóle mi się spodoba. Czy jest jakikolwiek sens abym zaczynała z tym gatunkiem. Myślę, że jeśli macie podobne przemyślenia co ja, to śmiało możecie spróbować. Nasza główna bohaterka Shannon Moss jest miłą i sympatyczną b... Recenzja książki Świat Miniony

Zakochałam się w tej książce

5.01.2020

Po tej książce już wiem, że warto doceniać polskich autorów. I chociaż niektóre książki nie są dobre to i tak mówi się, żeby czytać polską literaturę. I teraz z czystym sercem mogę wam powiedzieć, że to prawda. Zaraz sami się przekonacie dlaczego, a ja powiem tylko tyle. Musicie ją przeczytać, choćby kilka rozdziałów i jeśli wam się nie spodoba t... Recenzja książki Czekałam na ciebie

Martyna Senator i tym razem nie zawiodła

5.01.2020

Każda książka Martyny Senator pozwala mi na nowe przedstawianie miłości i jej problemy. Niektóre podobały mi się mniej, niektóre bardziej i mogę śmiało powiedzieć, że jeżeli będziecie chcieli przeczytać tę serię to się nie zawiedziecie. Niestety, ale informacja, która jest podana, że można czytać w dowolnej kolejności jest nieprawdziwa. W tym tom... Recenzja książki Z ciszy

Nie to na co liczyłam

5.01.2020

Alicja nasza warszawska studentka wybiera się na odpoczynek w Bieszczady. Również co dziwne i zaskakujące jedzie tam z konkretnego powodu. Poznaje tam Wiktora, który mieszka samotnie w jednej z chatek. Na początku wydawało mi się, że wszystkie relacje jakie się między nimi tworzą są zrozumiałe i sensowne. Natomiast z biegiem książki Alicja nie był... Recenzja książki Więź

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl