Avatar @Zabukowana_Panda

Zabukowana Panda

@Zabukowana_Panda
3 obserwujących. 2 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 2 lat.
{} zabukowana.panda
{} Napisz wiadomość
3 obserwujących.
2 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 2 lat.

Recenzje książek

10 recenzji

Każdy ma jakieś blizny.

13.10.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Od wojny i reszty wydarzeń z „Dworu Skrzydeł i Zguby” minęło kilka tygodni. Feyra z Rhysandem i zresztą ich przyjaciół starają się naprawić Dwór Nocy, ale również zniszczone miasto Velaris. Na szczęście zbliża się Przesilenie Zimowe, a z nim długo wyczekiwany spokój. Jednak nawet świąteczna atmosfera nie sprawia, że duchy z przeszłości idą w niepa... {} Recenzja książki Dwór szronu i blasku gwiazd

A co gdy...?

6.10.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

A co, gdy obok nas istnieje inny świat? Co, gdy okaże się, ze jednak nie wszystko w naszym życiu jest takie pewne i oczywiste? Co gdy marzenia stają się rzeczywistością? I w końcu co, gdy nowa pozornie idealna rzeczywistość, okazuje się jednak niedoskonała? Nellie to zwyczajna piętnastolatka, która wiedzie zwyczajne życie. Szkoła, koleżanki, ma... {} Recenzja książki Wtajemniczenie

Nieodgadniony wciąż żyje?

18.09.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Albert Ellingham założył elitarną, prywatną szkołę w Vermoncie. Akademia Ellinghama to miejsce pełne łamigłówek i zagadek, ukrytych korytarzy, tajemnych przejść, wijących się ścieżek i ogrodów. A wszystko to dlatego, że – jak mówi założyciel szkoły - „nauka jest zabawą”. W 1936 roku wkrótce po otwarciu Akademii ma miejsce tajemnicze zniknięcie żon... {} Recenzja książki Nieodgadniony

Historia o sile i odwadze młodej kobiety.

6.08.2019

Flora Banks to siedemnastoletnia nastolatka, która cierpi na amnezję następczą. W wieku dziesięciu lat wykryto w jej głowie nowotwór, który na szczęście udało się usunąć. Niestety wraz z guzem znikła część jej pamięci. Pamięta wszystko, co wydarzyło się przed operacją. To, co ma miejsce w jej życiu później, nie jest w stanie zapamiętać. Wszystkie... {} Recenzja książki Jedyne wspomnienie Flory Banks

Mętlik w głowie nie zawsze jest zły

11.07.2019

Aza Holmes jest dość nietypową nastolatką. Skrywa w sobie tajemnice, której ona sama czasem nie rozumie. Gdy pewnego dnia znika miliarder Russel Picket, zostaje wyznaczona nagroda za odnalezienie go. Aza nie ma zamiaru uczestniczyć w poszukiwaniu miliardera. Ale przyjaciółka namawia ją dość skutecznie do tego i postanawia jednak wziąć udział w tym... {} Recenzja książki Żółwie aż do końca

Czasem lepiej nie wiedzieć co się wydarzy w przyszłości

31.03.2019

Sefia i Łucznik uciekli Straży, od której poznali straszną prawdę o rodzicach dziewczyny. Chowają się w lasach, dbając o siebie nawzajem. Łucznika zaczynają dręczyć w snach okrutne wspomnienia. Jednakże, gdy spotykają grupę Impressorów, Łucznik odnajduje sposób na nocne męki – polowanie. Zaczyna coraz częściej i z coraz większą „pasją” zabijać prz... {} Recenzja książki Morze atramentu i złota. Tom 2. Mówczyni

A gdybym zawrócił samochód...

12.03.2019

Magda i Michał świeżo upieczeni małżonkowie przeprowadzają się do starej kamiennicy w Gdańsku nie daleko parku Oliwskiego. Pewnego wieczora Magda porządkując w piwnicy z ciekawości zagląda do pudeł wcześniejszej właścicielki. Znajduje tam niebieski zeszyt z zapiskami. Wczytana odkrywa tajemnice dawnych mieszkańców jej nowego mieszkania. Ksi... {} Recenzja książki Szepty sumienia

"Czy ma pani jakieś skryte oblicze Pani Christie ?"

12.03.2019

Agatha Christie, znana pisarka kryminałów, po ciężkich przeżyciach jest bardzo niespokojna i pod nadzorem lekarza. Zalecany jest jej wyjazd na wakacje, żeby odpoczęła i nie musiała się stresować. Jednakże jej przyjaciel- John Davison-prosi ją o drobną przysługę. …o zbadanie śmierci Douglasa Greena, który znaleziony został w stanie dosyć intrygując... {} Recenzja książki Inny rodzaj zła

Jesteśmy kowalami własnego losu.

12.03.2019

Sebastian i Michał- przyjaciele z „piaskownicy” i Natalia – siostra Michała to głowni bohaterowie tej książki. Chłopcy wspólnie zajmują się handlem odzieży w miejscowej hali, gdzie każdy może otworzyć własną budkę i rozwinąć interes. Sebastian jest typem człowieka, który podchodzi do życia „lajtowo”, traktuje dziewczyny przedmiotowo. Do tego doch... {} Recenzja książki Mistrzowie życia

Książka ma naprawdę wielką moc !

12.03.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Sefia to szesnastoletnia dziewczyna, która po utracie swoich rodziców ucieka razem ze swoją ciotką Nin przed ludźmi, którzy zabili jej ojca. Uczy się tropić, polować i kraść. Ale gdy porywają ostatnią bliską jej osobą, postanawia ich tropić. W plecaku znajduje przedmiot, którego szukają porywacze Nin – Książkę. Razem z tajemniczym Łucznikiem Sefia... {} Recenzja książki Czytelniczka

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe