Anya von Bremzen

Autorka, 60 lat 4 czytelników
Zostań fanem autorki:
7.5 /10
4 oceny z 2 książek,
przez 4 kanapowiczów
Urodzona w 1963 roku w Federacji Rosyjskiej
Anya von Bremzen należy do najbardziej utalentowanych autorek literatury kulinarnej. Trzykrotna laureatka prestiżowej nagrody im. Jamesa Bearda. Autorka wielu cenionych książek kucharskich. Teksty von Bremzen ukazują się w czasopismach: „Travel+Leisure”, „Food & Wine”, „The New Yorker”, „Saveur”. Jej wspomnieniowy reportaż Szarlotka Lenina (WUJ, 2016) przetłumaczono na dziewiętnaście języków. Kuchnia narodowa została uznana za najlepszą książkę 2023 roku przez „Financial Times”, „The Guardian” i The Food Programme BBC.

Książki

Szarlotka Lenina i inne sekrety kuchni radzieckiej
Szarlotka Lenina i inne sekrety kuchni radzieckiej
Anya von Bremzen
9/10
Seria: Mundus

Wyjątkowa, osobista opowieść o jedzeniu i o dwudziestowiecznym ZSRR W porywających wspomnieniach Anya von Bremzen odtwarza siedem dekad sowieckiego życia przez pryzmat gotowania i jedzenia, rekonstruu...

Kuchnia narodowa
Kuchnia narodowa
Anya von Bremzen
6/10
Seria: Seria ze smakiem

Opowieści ukryte w smaku Wszyscy mamy jakieś wyobrażenia o jedzeniu francuskim, japońskim czy meksykańskim. Skąd jednak wzięły się te przekonania? Co decyduje o tym, że danie staje się „narodowe”? ...

Serie i Cykle

Podziel się pierwszym cytatem autora z innymi Kanapowiczami!
Dodaj pierwszy cytat!

Komentarze

© 2007 - 2024 nakanapie.pl