W wyniku postępu, jaki dokonał się w medycynie oraz nauce o żywieniu ludzi zdrowych i chorych, naukowcy doszli do przekonania, że zasady żywienia w cukrzycy nie muszą być aż tak rygorystyczne, jak opi...
W każdej polskiej rodzinie jest przynajmniej jedna osoba, u której wykryto cukrzycę, a u następnych osób zostanie ona wykryta w najbliższych kilku latach. Jest to schorzenie przewlekłe, które nie daje...
Jakie zagrożenie kryje się w orzechach arachidowych, ziemniakach czy czereśniach? Dlaczego mieszkańcy Ameryki Południowej ciągle żują liście krasnodrzewu? Co sprawia, że trzeba uważać na indeks terape...
Każdemu z nas z pewnością zależy na tym, by jak najdłużej zachować młodość i witalność, nie tracąc jednocześnie swojej urody, stąd popularne życzenie, by „wiecznie być młodym i pięknym”. Sklepy pękają...
Książka jest przeglądem substancji trujących - naturalnych i syntetycznych - aby przybliżyć część zagrożeń zdrowia i życia, jakich często sobie nie uświadamiamy. W książce tej znajdziecie też odpowied...
Każdemu z nas z pewnością zależy na tym, by jak najdłużej zachować młodość i witalność, nie tracąc jednocześnie swojej urody, stąd popularne życzenie, by wiecznie być młodym i pięknym. Sklepy pękają w...
Książka przedstawia od podstaw zagadnienia dotyczące żywienia i żywności. Dowiesz się z niej, co tak naprawdę jesz, jakie składniki odżywcze są ci niezbędne do życia, w jaki sposób pożywienie może wpł...