Olia Hercules
Zostań fanem autorki:

Olia Hercules

Autorka, 39 lat 5 czytelników
9.8 /10
5 ocen z 1 książki,
przez 5 kanapowiczów
Urodzona w 1984 roku na Ukrainie (Kachowka)
Olia Hercules jest autorką wyjątkowych, nagradzanych książek kulinarnych z przepisami z różnych regionów Europy Wschodniej "Mamuszka" oraz "Kaukasis". Urodziła się na Ukrainie. Po pięciu latach spędzonych na Cyprze przeprowadziła się do Londynu, gdzie ukończyła studia na wydziałach italianistyki, rusycystyki i anglistyki. Kucharskie szlify zdobywała w Leiths School of Food and Wine. Rozwijała karierę w londyńskiej restauracji Union Market, a następnie została chef de partie w restauracji Yotama Ottolenghiego. Wiedza kulinarna i nietuzinkowa osobowość zapewniły jej międzynarodową renomę wybitnej kuchmistrzyni, stylistki żywności i publicystki. Olia pojawia się w programach emitowanych na kanale The Food Network, założyła online start-up (The Recipe Kit), jest także autorką artykułów i filmów publikowanych przez dziennik "The Guardian", który nadał jej tytuł Rising Star of 2015, oraz książek kucharskich, które spotkały się z uznaniem krytyków i zachwytem czytelników oraz foodies na świecie.

Książki

Sielskie smaki
Sielskie smaki
Olia Hercules
9.8/10

Najwspanialsze smaki lata i dzieciństwa. Najnowsza książka Olii Hercules to cudowna, nostalgiczna podróż śladami smaków z dzieciństwa. W "Sielskich smakach" autorka zgromadziła 100 doskonałych przep...

Kaukasis. Kulinarna podróż po Gruzji i innych krajach Kaukazu
Kaukasis. Kulinarna podróż po Gruzji i innych krajach Kaukazu
Olia Hercules

Gruzja zachwyca, a jej kuchnia uzależnia. Ta książka wyjaśnia dlaczego. Czytajcie, gotujcie i jedzcie! Marcin Meller Przepisy, które oddają sprawiedliwość kuchni i smakom fascynującego Kaukazu – pomos...

Podziel się pierwszym cytatem autora z innymi Kanapowiczami!
Dodaj pierwszy cytat!

Komentarze