Zofia Rzeźnicka

Autorka
Zostań fanem autorki:

Książki

Cereals of antiquity and early Byzantine times. Wheat and barley in medical sources (second to sewenth centuries AD)
Cereals of antiquity and early Byzantine times. Wheat and barley in medical sources (second to sewenth centuries AD)
Krzysztof Jagusiak, Maciej Kokoszko, Zofia Rzeźnicka
Seria: Byzantina Lodziensia

The present book aims at a detailed analysis of the evolution of dietetic doctrines and an assessment of the value of medical sources for historians of food. In order to achieve the goal, the authors...

Dietetyka i sztuka kulinarna antyku i wczesnego Bizancjum (II-VII w.), część I, Zboża i produkty zbożowe w źródłach medycznych antyku i wczesnego Bizancjum (II-VII w.)
Dietetyka i sztuka kulinarna antyku i wczesnego Bizancjum (II-VII w.), część I, Zboża i produkty zbożowe w źródłach medycznych antyku i wczesnego Bizancjum (II-VII w.)
Zofia Rzeźnicka, Maciej Kokoszko, Krzysztof Jagusiak
Cykl: Dietetyka i sztuka kulinarna antyku i wczesnego Bizancjum (II-VII w.), tom 1
Seria: Byzantina Lodziensia

Książka przedstawia szczegółową analizę ewolucji poglądów starożytnych i wczesnośredniowiecznych autorów na temat dietetyki i ocenia wartość dzieł medycznych dla historii jedzenia i gastronomii. Auto...

Dietetyka i sztuka kulinarna antyku i wczesnego Bizancjum (II-VII w.), część III. Ab ovo ad γάλα. Jajka mleko i produkty mleczne w medycynie i w sztuce kulinarnej (I-VII w.)
Dietetyka i sztuka kulinarna antyku i wczesnego Bizancjum (II-VII w.), część III. Ab ovo ad γάλα. Jajka mleko i produkty mleczne w medycynie i w sztuce kulinarnej (I-VII w.)
Zofia Rzeźnicka, Maciej Kokoszko
Cykl: Dietetyka i sztuka kulinarna antyku i wczesnego Bizancjum (II-VII w.), tom 3
Seria: Byzantina Lodziensia

Niniejsza publikacja jest kontynuacją wieloletnich, wspólnie prowadzonych przez Autorów badań nad dietą, dietetyką, farmakologią i gastronomią późnego antyku i wczesnego Bizancjum. Powstała ona główn...

Milk and Dairy Products in the Medicine and Culinary Art of Antiquity and Early Byzantium (1st–7th Centuries AD)
Milk and Dairy Products in the Medicine and Culinary Art of Antiquity and Early Byzantium (1st–7th Centuries AD)
Zofia Rzeźnicka, Maciej Kokoszko
Seria: Byzantina Lodziensia

The following publication constitutes a continuation of a longstanding research conducted by both authors on nourishment, dietetics, pharmacology and gastronomy in the Late Antiquity and early Byzant...

Podziel się pierwszym cytatem autora z innymi Kanapowiczami!
Dodaj pierwszy cytat!

Komentarze

© 2007 - 2024 nakanapie.pl