A serek wiejski, ten który jest w formie takich ziarenek ze śmietanką nazywają mięsem mielonym z Muminka 😉
Wiosną mięso muminka najlepiej smakuje w kanapce z czosnkiem niedźwiedzim. Spodziewam się, że w Finlandii rośnie go od cholery. @LetMeRead coś na pewno wie na ten temat :)
Czas by się tam wybrała, natarmosiła czosnku na jakiejś leśnej polanie i przywiozła! Trzeba jej dać delikatnie do zrozumienia, że są takie oczekiwania. Dla mnie mięso z Muminka w wersji bez dodatków.
Bardzo chętnie bym pojechała do Filnandii. I najchętniej już bym tam została.
@Fredkowski z czosnkiem niedźwiedzim się nie spotkałam w Finlandii niestety :( natomiast z masą grzybów a owszem, gdyż Finowie ich nie zbierają. Nie robią sosików, nie szuszą. Nie wiedzą co tracą. Dla mnie było więcej😁 Przechodzą koło nich jak my koło muchomorów. Mięsa z Muminka nie próbowałam, sama nie wiem czy stety, czy niestety...