Recenzje książki "Bezzmienna"

Dodaj swoją recenzję

Parasolka "bezzmiennie" w akcji

9.03.2013

W ubiegłym tygodniu zawarłam intrygującą znajomość z Panną Alexią. Panna ta tak mnie zauroczyła, że powróciłam do XIX wiecznego Londynu aby poznać ją bliżej. Okazało się jednak że hrabina Woolsey w sprawach na poły służbowych na poły rodzinnych wybiera się właśnie do Szkocji, i to nie czym innym jak wspaniałym sterowcem. W podróży towarzyszą jej s... {} Recenzja książki Bezzmienna

Starożytne tajemnice

4.06.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Bezzmienna to już drugi tom wchodzący w skład steampunkowej serii Protektorat parasola, stworzonej przez Gail Carriger. W tej części poznajemy kolejne przygody Alexii Maccon, lady Woolsey. Nieco o fabule… Alexia już od trzech miesięcy jest żoną lorda Maccona i tyle samo czasu piastuje już stanowisko muhjah w Gabinecie cieni na dworze królowej Wikt... {} Recenzja książki Bezzmienna

@tala86@tala86 {}

"Bezzmienna" - kolejna intryga do rozwiązania.

1.03.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tego się nie spodziewałam na pewno – moja reakcja po przeczytaniu drugiej części, jednak zacznijmy od początku. Gail Carriger debiutująca pisarka, od samego początku zyskała fanów wśród miłośników intryg i zagadek. W drugiej odsłonie przygód tym razem już nie Panna Tarabotti, a Lady Maccon, bohaterka będzie musiała zmierzyć się z nowa zagadką, k... {} Recenzja książki Bezzmienna

@ZoOcha@ZoOcha {}

"Dama bez duszy powraca do nas... bezzmiennie"

25.01.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Bezduszna" była dla mnie nie lada gratką, jeśli mogę użyć takiego określenia. Po zakończonej lekturze od razu sięgnęłam po „Bezzmienną”. Książka była w takim samym stopniu wypełniona wampirami wilkołakami i parasolkami co poprzednia, z czego czerpałam niewysłowioną przyjemność. Na dodatek autorka nie oszczędziła nam też sterowców. Tym razem jedna... {} Recenzja książki Bezzmienna

Wampiry, wilkołaki i... sterowiec

25.12.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po raz kolejny za sprawą pewnej amerykańskiej autorki cofamy się do wieku XIX, do tego do Londynu. Trzeba przyznać, niezwykle klimatyczne połączenie. Nowe wynalazki, szanowani naukowcy mijający się na ulicach z wytwornymi damami i dżentelmenami… Nie to, co teraz. „Bezzmienna” jest drugim tomem cyklu „Protektorat Parasola” autorstwa Gail Carriger. P... {} Recenzja książki Bezzmienna

@iziu08@iziu08 {}

Bezzmienna

26.08.2011

„Bezzmienna” to druga część napisanej przez Gail Carriger serii opowiadającej o przygodach Alexii Tarabotti i jej niezawodnej parasolki. Pierwszym tomem, „Bezduszną”, byłam głęboko zachwycona, książka ta szczerze mnie urzekła i oczarowała, nie miałam więc wątpliwości, co do tego, iż „Bezzmienna” również okaże się fantastyczną i pochłaniającą bez re... {} Recenzja książki Bezzmienna

Źle się dzieje w państwie … Alexii

10.08.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Bezzmienna” Gail Carriger wyd. Prószyński i S-ka rok: 2011 str. 320 Ocena: 5/6 Od czasu, gdy przeczytałam „Bezzmienną” Gail Carriger, nie mogłam doczekać się kontynuacji tej serii. Minęło kilka miesięcy i otrzymałam do recenzji drugą część genialnej i nadprzyrodzonej powieści o Alexii Maccon, wcześniej Tarabotti. Co prawda nim przyszła kolej na j... {} Recenzja książki Bezzmienna

@Sil@Sil {}

Bezzmienna

17.07.2011

Nie więcej niż dwa miesiące temu pisałam o 'Bezdusznej' Gail Carriger. Obsypywałam ją dość śmiałymi komplementami na temat jej debiutu oraz przyznałam, że nie mogę się doczekać kolejnej części opowiadającej o dalszych losach Alexii Tarabotti, którą zamierzałam przeczytać przy najbliższej sposobności. Na szczęście długo czekać nie musiałam, bo dosło... {} Recenzja książki Bezzmienna

@Floss@Floss {}
O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe