Recenzje książki "Cień judasza"

Dodaj swoją recenzję

Co jesteś w stanie zrobić i ile poświęcić, żeby odkryć prawdę?

25.01.2022
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Mamy lipiec 2005r. W Stukotach (gmina Brzózków) organizowany jest wiejski festyn, na który schodzi się młodzież z okolic. Osiemnastoletnie kuzynki Aneta i Klaudia równiej udają się na imprezę i początkowo bawią się super. W trakcie zabawy dochodzi między nimi do kłótni. Dziewczyny rozdzielają się. Następnego dnia rano okazuje się, że Aneta nie w... {} Recenzja książki Cień judasza

Prawda Cię wyzwoli?

5.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po czym poznać, że książka jest świetnie napisana? Po tym, że jest nieodkładalna - zawsze to podkreślam. Ten debiut taki jest. I aż dziw mnie bierze, że nie jest ona tak bardzo polecana w chociażby instasferze, w której się obracam. Jednak dobra książka wypromuje się sama, a ta jest genialna. Klaudia po 10 latach wraca do swojej rodzinnej miejsco... {} Recenzja książki Cień judasza

Zabójstwo czy nieszczęśliwy wypadek?

23.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Lipcowa noc, wiejski festyn, dziewczyna, która nigdy z niego nie wróciła. Po kilku dniach grzybiarze znajdują w lesie jej zwłoki. Zabójstwo czy nieszczęśliwy wypadek? Nieudolne śledztwo nie przynosi odpowiedzi. Miejscowa ludność wymyśla własne wersje tej historii. Historii, która po wielu latach znów daje o sobie znać. Klaudia, kuzynka zmarłej Ane... {} Recenzja książki Cień judasza

Prawda bywa okrutna

12.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„ Oczywiście tak by było najłatwiej. Wyjechać, zostawić wszystko nienaruszone. Zejść z oczu by mogli zapomnieć. W końcu była dla wszystkich jak wyrzut sumienia”. W bieżącym roku pojawiło się sporo nowych nazwisk na rynku wydawniczym, szczególnie mnóstwo debiutów można spotkać w gronie pisarzy kryminałów i coraz trudniej wybrać te, które zasługu... {} Recenzja książki Cień judasza

@gala26@gala26 {}× 29

Cena prawdy

11.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Brzózkowo, lipiec 2005 Dwie osiemnastolatki, Aneta i Klaudia, kuzynki bawią się na wiejskim festynie. Beztroska zabawa, alkohol, narkotyki, taniec, niewinny flirt, letnia noc. Co może pójść nie tak? A jednak. Następnego dnia okazuje się, że do domu wróciła tylko Klaudia. Aneta zniknęła, zaczynają się poszukiwania dziewczyny. Po kilku dniach zosta... {} Recenzja książki Cień judasza

@karolina92@karolina92 {}× 1

Cień Judasza

10.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Cień Judasza Anna Kusiak Zysk i S-KA Zbrodnia, samobójstwo, niepokój, samotność i poszukiwanie prawdy to główne wydarzenia, które stały się fundamentem do stworzenia lekkiej i w miarę ciekawej jak na debiut, prozy. Czy to jest kryminał? Ciężko stwierdzić. Bardziej pasowałoby mi tu określenie jej, jako powieści obyczajowej z elementami... {} Recenzja książki Cień judasza

Chodzi za tobą krok w krok

9.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Demony z przeszłości nie dają o sobie zapomnieć. Choć minęło sporo czasu, nadal są w nas. Ukryte w najdalszym zakamarku naszego umysłu, tylko czekają na odpowiedni moment, by znów ujrzeć światło dzienne. Czy da się na zawsze zerwać, z tym, co było kiedyś? Przeglądając zapowiedzi książkowe, szukałam czegoś nieoczywistego, książki, od której nie bę... {} Recenzja książki Cień judasza

Zmowa milczenia

8.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ostatnio, jak tylko mam możliwość to sięgam po debiuty. Zarówno polskich, jak i zagranicznych autorów. Z jednej strony zawsze jestem ciekawa, w którą stronę zmierza twórczość w dzisiejszych czasach, a z drugiej ile razy można czytać książki Agathy Christie czy Harlana Cobena (przyznaję, że wiele kryminałów Agathy przeczytałam więcej niż 3 razy). D... {} Recenzja książki Cień judasza

@jorja@jorja {}× 20
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl