Recenzje książki "Czerwona piramida"

Dodaj swoją recenzję

Czerwona Piramida Rick Riordan

25.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dzień dobry! Dzisiaj przychodzę do Was z recenzją "Czerwonej Piramidy", której czytanie zajęło mi dość sporo czasu, ale udało mi się wreszcie skończyć. Pytanie: Oglądaliście lub czytaliście serię "Percy Jackson i bogowie olimpijscy"? Ja nie miałam okazji przeczytać książki, ale wersją filmową jestem zachwycona. Sadie i Carter Kane są rodzeńs... {} Recenzja książki Czerwona piramida

Mitologia egipska według Ricka Riordana

26.10.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Carter i Sadie Kane mimo tego, że są rodzeństwem, wychowują się osobno. Kiedy się spotykają z okazji Bożego Narodzenia, udają się wraz z ojcem do Muzeum Brytyjskiego. Wizyta w muzeum w święta? To nie mogło wróżyć nic dobrego. Na skutek dziwnych zdarzeń egipscy bogowie zostają uwolnieni, ojciec rodzeństwa znika, natomiast Sadie i Carter muszą wyru... {} Recenzja książki Czerwona piramida

Rick Riordan- Czerwona Piramida

21.04.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Sadie i Carter są rodzeństwem. Po śmierci matki zostali rozłączeni. Chłopak podróżuje z ojcem, który jest archeologiem, a jego siostra mieszka z dziadkami w Londynie. Pewnego wieczoru dr Kane zabiera ich do Muzeum Brytyjskiego na tajemniczą misję, która teoretycznie miała połączyć ich rodzinę. Niestety zamiast tego uwalnia egipskiego boga Seta, kt... {} Recenzja książki Czerwona piramida

"Czerwona piramida"

14.02.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

O panu Ricku Riordanie słyszałam już wiele dobrego. Nieustanne hymny pochwalne dla jego twórczości, chociażby serii "Percy Jackson i bogowie olimpijscy" przestały mnie już nawet dziwić. Skoro wszyscy tak zachwalają książki tego Pana, dlaczego ja jeszcze nie odkryłam jego geniuszu? Z impetem wkroczyłam do biblioteki i niczym oficer zapytałam panią b... {} Recenzja książki Czerwona piramida

Rick RiordaL Czerwona piramida

29.07.2012

Po raz pierwszy stykam się z tym autorem. Jego słynny cykl książek o Percym Jacksonie jeszcze nie trafił w moje ręce, zatem przygodę z jego twórczością zacząłem od tejże książki. Nie jestem przekonany o tym, czy było to dobry wybór, mam co do niej mieszane uczucia. Podejrzewam, że jestem po prostu za stary na takie powieści… ale cóż, opasłe tomiszc... {} Recenzja książki Czerwona piramida

Egipska gorączka

20.04.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dużo czasu minęło od momentu, kiedy doczytałam ostatnie zdanie ”Ostatniego Olimpijczyka”. Później przyszedł czas na „Archiwa herosów”, które jeszcze raz dały mi możliwość powrotu do Percie’go, Anabeth i ich nie kończących się przygód. Mijające miesiące pozwoliły mi zatęsknić za kunsztem pisarskim Rick’a Riordana, tak samo jak za jego świetnymi ksią... {} Recenzja książki Czerwona piramida

Czerwona Piramida

2.09.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Carter i Sadie Kane są rodzeństwem. Chociaż wydają się sobie obcy. Dlaczego? Po śmierci ich mamy, sześć lat temu, Carterem zaopiekował się ojciec – Julius Kane, znany archeolog i egiptolog. Razem z synem podróżowali po świecie, w poszukiwaniu nowych tajemnic do odkrycia i zagadek do rozwiązania, nigdzie nie zagrzewając miejsca na dłużej. Sadie nato... {} Recenzja książki Czerwona piramida

The Red Pyramid

26.08.2011

Jestem wielką fanka twórczości Ricka Riordana. Wszystko zaczęło się oczywiście od pierwszej części serii "Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy", którą pokochałam od pierwszej strony. Seria jest rewelacyjna, i nie miałam wątpliwości co do tego, że Kroniki Rodu Kane również takie będą. Ci, którzy myślą, że będzie to coś jak Percy Jackson w Egipcie w ... {} Recenzja książki Czerwona piramida

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl