Recenzje książki "Dama z blizną"

Dodaj swoją recenzję

Zbrodnia nieidealnie idealna

27.07.2022

Książka, którą czyta się na pewno bardzo szybko i płynnie, nie ma tutaj trudnej pisowni dzięki czemu czytelnik gładko pochłania treść książki. ALE Ale w tej treści czegoś mi zabrakło, chyba tez nie do końca przekonał mnie motyw mordercy. w trakcie czytania czytelnik może dość szybko i łatwo ocenić kim jest zabójca ale końcowe wyjaśnienia co jak i ... Recenzja książki Dama z blizną

@Ewelina229@Ewelina229 × 12

Seryjny morderca, dama, polityk, policjant = mieszanka wybuchowa

9.12.2021

Thriller z elementami politycznymi? No nie wiem… wątki polityczne występujące w książkach zawsze mnie trochę zniechęcały, bo i niby czym się można przy czytaniu ekscytować? Jednak, gdy dostałam propozycję zrecenzowania Damy z blizną, stwierdziłam, że jest to doskonała okazja, by się przekonać, co tak naprawdę w trawie piszczy… Poznajemy małżeńs... Recenzja książki Dama z blizną

@jorja@jorja × 15

Dama w polityce

4.09.2021

Nie ma zbrodni doskonałej. Jest tylko doskonała zemsta. Gdy zobaczyłam zapowiedź tej książki, to od razu wiedziałam, że muszę ją przeczytać. Nie tylko okładka czy tytuł mnie do tego zachęciły, ale to, że akcja tego kryminału umiejscowiona jest nad moim jeziorem Kalwa. Mimo tego, że większa część fabuły toczy się w Warszawie, to jednak autorka b... Recenzja książki Dama z blizną

@maciejek7@maciejek7 × 14

Dama z blizną

22.07.2021

Nie znałam wcześniej twórczości autorki, a i nad tą książką chwilę się zastanawiałam, bo nie do końca leżą mi tematy polityczne. I jakie szczęście, że się zdecydowałam, bo ta powieść wciąga, porywa i zaskakuje. Jest wielowymiarowa, więc znajdziemy w niej dużo więcej, niż typowe elementy thrillera politycznego. Zagłębimy się nie tylko w umysł seryj... Recenzja książki Dama z blizną

Dama z blizną

4.07.2021

"Dama z blizną", to książka, która zbiera nieskończone ilości recenzji i wszystkie pochlebne. Nie sposób było nie skusić się na ten tytuł. Adela Dobosz to piękna i młoda kobieta, która wiedzie spokojne życie u boku męża. Jest szczęśliwą żoną, realizuje się zawodowo i rewelacyjnie sprawdza się w roli gospodyni. Marek Dobosz to mąż, który właśnie po... Recenzja książki Dama z blizną

@Gosia@Gosia × 2

Prawda czy fikcja ?

30.06.2021

W polityce wszystkie chwyty są dozwolone. Każdy kandydat na prezydenta jest w stanie wraz ze swoim sztabem wyborczym zbudować taki wizerunek, żeby ludzie oddali na niego swoje głosy. Nie ma tu miejsca na sentymenty, współczucie i zrozumienie, ale czy warto dla samego stanowiska stać się bezwzględnym człowiekiem i dążyć po trupach do celu? Marek... Recenzja książki Dama z blizną

Z zemstą jej do twarzy

26.06.2021

Czy damie wypada nosić w sercu zadrę, a w głowie myśl o zemście? Wypada. Co więcej, jest jej z tym bardzo do twarzy, prawie tak samo jak z… blizną. Aldona jest szczęśliwą mężatką i spełnioną zawodowo notariuszką. Jej mąż właśnie startuje do wyborów prezydenckich, jednak to nie one najbardziej namieszają w ich życiu. Kobieta zostaje porwana prz... Recenzja książki Dama z blizną

Blizny na ciele i duszy

25.06.2021

Czytając na wstępie, że opisane postaci są fikcyjne, a za ewentualne skojarzenia z rzeczywistymi osobami odpowiada jedynie wyobraźnia czytelnika, przekornie pomyślałam, że w tej powieści nie znajdę "poprawności politycznej". Byłam szczerze zaskoczona, bo mimo, że autorka poruszała trudne, kontrowersyjne tematy, jak kara śmierci, aborcja, niezawisł... Recenzja książki Dama z blizną

@Logana@Logana × 6
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl