Recenzje książki "Delirium"

Dodaj swoją recenzję

Delirium

21.06.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka bardzo mi się podobała, od razu mnie wciągnęła. Pewnie głównie przez to, że uwielbiam romans i fantastykę w jednym. Delirium opowiada o Lenie, dziewczynie, która wychowuje się w świecie, który uważa miłość za chorobę. Nie da się oczywiście ukryć, że w większości przypadków miłość rani, ale mimo wszystko daje ona więcej pozytywnych emocji, n... {} Recenzja książki Delirium

Delirium

12.03.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Lauren Oliver - amerykańska pisarka, ukończyła filozofię i literaturę na uniwersytecie w Chicago. Spróbujcie wyobrazić sobie świat, w którym miłość jest uznawana za jedną z najbardziej niebezpiecznych chorób. Prowadzi do apatii, depresji, odbiera zdolność logicznego myślenia. W skrajnych przypadkach może być nawet przyczyną obłędu i śmierci. Aby u... {} Recenzja książki Delirium

Nowy lepszy świat?

25.02.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Przyznam, że po przeczytaniu opisu książki, bez wahania skusiłam się na te pozycję. Nasunęło mi się skojarzenie z "Nowym wspaniałym światem" Huxleya. Pomyślałam, że będzie to współczesna wersja wspomnianej dystopii. I choć "Delirium" mocno mnie wciągnęło, nie jest to jednak ten sam poziom. "Nowy wspaniały świat" czytałam z zapartym tchem. Wszystko ... {} Recenzja książki Delirium

Delirium - Lauren Oliver

25.01.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Lena żyje w świecie, gdzie miłość jest chorobą, którą nazywają amor deliria nervosa. Czyż nie brzmi złowrogo? Oczywiście, że tak i nie bez powodu, dlatego też wynaleziono na nią lekarstwo. Kiedy zbliżają się osiemnaste urodziny, każdy nastolatek przystępuje do najważniejszego egzaminu swego życia – ewaluacji. Wypełnia specjalny kwestionariusz osobo... {} Recenzja książki Delirium

Najgorsza z chorób

31.08.2013

„Czy gdyby miłość była chorobą, chciałbyś się wyleczyć?” Magdalena Ella Halovay to przeciętna dziewczyna o niskim wzroście, której największą przyjemnością jest bieganie. Tylko w ciągu tych cennych minut czuje się naprawdę wolna, może delektować się wiatrem tańczącym na twarzy i biegać wszędzie, gdzie chce. Oczywiście, póki nie wybije godzina poli... {} Recenzja książki Delirium

Miłość to odrażająco piękna choroba...

17.08.2013

Wyobraź sobie jak by to było gdyby miłość była by zakazana. Albo inaczej, gdyby była uznana za chorobę. Twoje miasto zostałoby otoczone drutem kolczastym "pod napięciem". Gdybyś nie mogła nawet przytulić się do swojej przyjaciółki, a tym bardziej do chłopaka. Czy tak się da żyć? W końcu miłość jest częścią (a nawet czymś więcej) naszego życia. Każd... {} Recenzja książki Delirium

Czy gdyby miłość była chorobą, chciałabyś się wyleczyć?

15.08.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka niewątpliwie zdobyła sporą popularność, więc musiałam sprawdzić co tak zachwyca czytelników. Recenzję piszę tak na `świeżo`, bo właśnie skończyłam czytać i jestem nią absolutnie oczarowana! Spodziewałam się wszystkiego, ale nie tego co dostałam i jest to ogromny plus. I muszę przyznać, że ja też uzależniłam się od „Delirium", a z każdą kole... {} Recenzja książki Delirium

Delirium - Lauren Oliver

30.07.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jak miło, że jeszcze ktoś ze współczesnych autorów potrafi zaskoczyć ciekawą tematyką i historią. "Delirium" to pierwsza część trylogii jaką stworzyła Lauren Oliver. Lauren Oliver ukończyła filozofię i literaturę na uniwersytecie w Chicago, potem przeprowadziła się do Nowego Jorku. Mieszka na Brooklynie. . Znana jest z powieści "7 razy dziś" i tr... {} Recenzja książki Delirium

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl