Recenzje książki "Długi zew"

Dodaj swoją recenzję

Ciekawie i nudno za razem... - "Długi zew" Ann Cleeves

28.11.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Długi zew" Ann Cleeves Matthew Venna tuż po pogrzebie ojca, któremu przyglądał się z oddali, raz na zawsze zamierza porzucić ewangelicką wspólnotę. Gdy już odwraca się, by wprowadzić zamiar w życie, otrzymuje nieoczekiwany telefon od współpracownika, który informuje go o odnalezieniu na niedalekiej plaży zwłok mężczyzny z wytatuowanym na ramieni... {} Recenzja książki Długi zew

„Potrzebował samotności o wiele bardziej niż towarzystwa”, czyli Ann Cleeves powraca.

26.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jedna z moich ulubionych brytyjskich autorek powraca z nową serią. Jestem wielką fanką Serii Szetlandziej i zawsze wyczekiwałam nowych tomów. Teraz przyszła kolej na Długi zew i nowych bohaterów. Długi zew rozpoczyna zupełnie nową historię. W Północnym Devonie trwa pogrzeb ojca Matthew Venna. Detektyw przygląda się uroczystości z oddali – nie był... {} Recenzja książki Długi zew

Długi zew

20.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

W swojej biblioteczce zgromadziłam niemal wszystkie książki Ann Cleeves wydane na polskim rynku. Moje półki zdobią zarówno kryminały z Verą Stanhope, wydane przez wydawnictwo Amber, jak i niesamowicie klimatyczny „Kwartet szetlandzki” od Czwartej Strony Kryminału. Bardzo ucieszyła mnie więc informacja o nowym cyklu brytyjskiej autorki. „Długi zew”... {} Recenzja książki Długi zew

Długi zew

20.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Za egzemplarz do recenzji dziękuję @czwartastronakryminalu. To właśnie dzięki temu wydawnictwu mogłam po raz pierwszy zapoznać się z twórczością Ann Cleeves i nie ukrywam, że jestem zaintrygowana. "Długi zew" to prawdopodobnie początek mojej przygody z powieściami tej autorki i już nie mogę się doczekać, by poznać inne jej powieści i ich tajemnice... {} Recenzja książki Długi zew

Długi zew

8.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Koło dobrego kryminału nigdy nie przejdę obojętnie. Jednak nowy, nieznany autor to wielka niewiadoma, jak było tym razem? W czasie pogrzebu ojca (na którym nie jest mile widziany), Matthew dostaje informację o znalezieniu na plaży ciała mężczyzny. Rozpoczyna się szczegółowe śledztwo, które obnaża coraz mroczniejsze tajemnice z przeszłości. Obecna... {} Recenzja książki Długi zew

Długi zew

4.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Kłamstwa i sekrety, są jak rak na duszy. Toczą to, co dobre, a zostawiają po sobie tylko zniszczenie” Jak mogliście zauważyć, zwykłam zaczynać recenzje od jakiegoś cytatu. Zwykle od razu przychodzi mi na myśl słowo klucz i dzięki niemu sprawnie wyszukuję cytat, który pasuje do książki, a który nie zdradza żadnych ważnych informacji. Tym razem mi... {} Recenzja książki Długi zew

Długi zew

24.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka ,,Długi zew" to początek nowej serii pt. ,,Dwie rzeki". Autorka znana jest ze swojej poprzedniej serii pt. ,,Kwartet szetlandzki". Przyznaję, że było to moje pierwsze spotkanie z twórczością Ann Cleeves, ale wiem już, że nie ostatnie. Matthew to młody, ale bardzo ambitny detektyw, który powraca do miejsca, z którym nie ma dobrych wspomnie... {} Recenzja książki Długi zew

@Suzbook.e@Suzbook.e {}× 2

Intrygujący kryminał w klasycznym stylu

23.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie czytałam wcześniejszych książek tej autorki, ale słyszałam o nich wiele dobrego. Od jakiegoś czasu chciałam nawiązać znajomość z twórczością Ann Cleeves i stwierdziłam, że nowy tom nowej serii to idealna okazja. Oprócz nowego początku muszę przyznać, że zachęciła mnie do tego okładka- stonowane kolory i fale, jaka tajemnica się za tym kryje? K... {} Recenzja książki Długi zew

@chomiczek71@chomiczek71 {}× 4
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl