Domowe sery masło i jogurt we współczesnej kuchni

Zbigniew Prokopczuk
Książka Domowe sery masło i jogurt we współczesnej kuchni
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Przekonaj się, że domowy wyrób nabiału może stać się pasjonującym hobby!W niniejszej książce znajdziesz receptury nie tylko na wyborne sery miękkie (np.mozzarellę czy ricottę), ale także na smakowite sery twarde i półtwarde (np.goudę czy parmezan) oraz na masło i napoje mleczne. Wszystkie specjały niewątpliwie zachwycą smakiem domowników i gości.Przepisy poprzedza rozdział, w którym autor wprowadza w tajniki wytwarzania nabiału, opisując m.in. niezbędne akcesoria, etapy przygotowania oraz stosowane produkty.Dzięki tej publikacji wyrabianie serów, masła czy kefiru stanie się naprawdę proste, nawet dla osób niemających doświadczenia w tej dziedzinie.
Data wydania: 2011
ISBN: 978-83-7707-043-7, 9788377070437
Wydawnictwo: Olimp Media
Seria: Polskie tradycje kulinarne
Stron: 144

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe


Ogłoszenia

{}
Dodaj ogłoszenie
za darmo!
Używane książki mają duszę. Zamiast kupować w sklepie, zajrzyj na naszą stronę z ogłoszeniami. Książkowe zero-waste? Kupuj używane, sprzedawaj niechciane.

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Książka Domowe sery masło i jogurt we współczesnej kuchni nie ma jeszcze recenzji. Znasz ją? Może napiszesz kilka słów dla innych Kanapowiczów?
{}️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Co czytać po książce “Domowe sery masło i jogurt we współczesnej kuchni”- Zbigniew Prokopczuk

Wędzone w beczce
Wędzone w beczce Zbigniew Prokopczuk
Przekonaj się, że wędzenie może stać się prawdziwą pasją! Z ...
Bałkańskie Zapiski Kuchenne. Książka 2. Kuchnia Grecji Północnej w recepturach i opowieściach
Bałkańskie Zapiski Kuchenne... Iliana Genev-Puhaeva
{}8/10
Druga książka serii Bałkańskie Zapiski Kuchenne - Kuchnia Gr...
Tradycje polskiego stołu. Ocalić od zapomnienia
Tradycje polskiego stołu. O... Barbara Ogrodowska
{}9/10
Kolejna książka z serii "Ocalić od zapomnienia" poświęcona j...
Gdzie jest lodziarz?
Gdzie jest lodziarz? Zuzanna Fruba
{}7/10
Co roku wraz z nadejściem wiosny pojawiała się w parku furgo...
Hummus, za'atar i granaty. Kulinarna podróż po Libanie, wydanie 2
Hummus, za'atar i granaty. ... Samar Khanafer
Nowe wydanie jednej z najpiękniejszych książek kulinarnych S...

Cytaty z książki

O nie! Książka Domowe sery masło i jogurt we współczesnej kuchni. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
{} Dodaj cytat
O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe