Recenzje książki "Dopóki nie zajdzie słońce"

Dodaj swoją recenzję

Rewelacja

17.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Hejka 😘 Dzisiaj przychodzę do Was z opinią książki z BT "Dopóki nie zajdzie słońce" Ewy Pirce ❤ Do przeczytania książki skusiła mnie okładka, która jest świetna. Główny bohater Samuel Ramsay, jest byłym wojskowym, który zmaga się z przeszłością oraz z koszmarami, które zostawiła po sobie wojna. Po śmierci rodziców Sam, musi zaopiekować si... {} Recenzja książki Dopóki nie zajdzie słońce

KOCHAM TAKIE HISTORIE

24.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

W miłości, na wojnie wszystkie chwyty są dozwolone!!! Tak właśnie było w przypadku lektury I część " DOPÓKI NIE ZAJDZIE SŁOŃCE"!!! Nadal nie mogę się pozbierać. Historia Samuela, bardzo mnie poruszyła i wzruszyła. Choć nie jest to moja pierwsza pozycja książkowa, gdzie jest poruszony w fabule motyw wojny i jej skutki ( wcześniej miałam przyjemność... {} Recenzja książki Dopóki nie zajdzie słońce

IN
@InezStanley

Dopóki nie zajdzie słońce Ewy Pirce - myśli nieuczesane

20.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Myśl pierwsza: Kim jest Ewa Pirce? Myśl druga: Kimkolwiek by nie była Ewa Pirce, ma słabą orientację w tym co pisze. Zaczynając od działań sił specjalnych ogólnie, przez procedury agencji narodowego bezpieczeństwa USAmerykańskiego w szczególe, na zespole PTSD kończąc. Poturbowany przez życie żołnierz służb specjalnych to dla dziewczęcego serducha... {} Recenzja książki Dopóki nie zajdzie słońce

Kolejna książka Ewy Price

17.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Przychodzę do was z recenzją książki Ewy Price "Dopóki nie zajdzie słońce" cz. 1. Niedawno w ramach booktouru przeczytałam inną książkę autorki, mianowicie "Zapisane w pamięci". I powiem szczerze miałam duże obawy, że ta książka będzie bardzo podobna do tej pierwszej. I po części się zgadza. Autorka zachowała pewne schematy. Od razu na początku wy... {} Recenzja książki Dopóki nie zajdzie słońce

odetchnęłam z ulgą

12.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Przyznam szczerze, że bałam się sięgać po tę książkę. Z jednej strony bardzo mnie kusiła, bo Sam i Jess zdawali się barwniejszymi postaciami niż Alex i Eva. Chociaż nie wiem czy takiego gburowatego, mrukliwego Sama można nazwać barwniejszym ;) Z drugiej strony, Zapisane w pamięci momentami moocno mnie wymęczyło. Naprawdę mocno. Bałam się, że i ta ... {} Recenzja książki Dopóki nie zajdzie słońce

Dopóki nie zajdzie słońce

4.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Z Panią Ewa Pirce jest to moje pierwsze spotkanie. ,,Dopóki nie zajdzie słońce” Jest to opowieść, którą ja bym podzieliła na trzy części : wojna w Afganistanie, skutki wojny, walka ze skutkami. Oczywiście wymieniając ten podział nie mam namyśli kraju czy społeczeństwa tylko naszego bohatera Samuela Remseya- żołnierz, agent CIA- który rozpracow... {} Recenzja książki Dopóki nie zajdzie słońce

Opowieść o Samuelu

26.10.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kiedy czytałam „Zapisane w pamięci” zaciekawiła mnie postać Samuela, ochroniarza Alexa. Autorka nie poruszyła wtedy jego historii, tylko ją bardzo delikatnie zarysowała czym rozbudziła moją ciekawość. Stworzyła książkę, w której znajdziemy losy Samuela począwszy od jego wyjazdów na wojnę, czyli tę. Samuel to chyba najciekawsza postać w tej książce... {} Recenzja książki Dopóki nie zajdzie słońce

Książka która sprawiła, że nie wiedziałam co napisać <3

17.09.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Nim odpuściłem dom, z szafki nocnej wyciągnąłem nabój, który wyciągnięto ze mnie po ostatniej akcji. Obracanie go w palcach stało się moim nawykiem. Stanowił przypomnienie, że spojrzałem śmierci w oczy i roześmiałem się jej w twarz" 🥃🥃🥃🥃 "Człowiek to naprawdę durna istota. Zamiast czerpać radość z tego co posiada, korzystać z nawet najdrobniejs... {} Recenzja książki Dopóki nie zajdzie słońce

{}