Recenzje książki "Drogi Evanie Hansenie"

Dodaj swoją recenzję

Drogi Evanie

5.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Drogi Evanie Hansenie” to powieść powstała na podstawie musicalu Dear Evan Hansen, która podbiła serca widzów i krytyków. Twórcy mając na uwadze, iż nie każdy będzie miał możliwość obejrzenia broadwayowskiego przedstawienia, postanowili rozpowszechnić historię w formie powieści. Głównym bohaterem jest tytułowy Evan Hansen. Zamknięty w sobie, niea... {} Recenzja książki Drogi Evanie Hansenie

Obowiązkowy tytuł dla miłośnika musicalu

3.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Mała ciekawostka na temat tej pozycji: najpierw powstał musical a dopiero później książka. Do tego powiem, że jak spodoba wam się ta historia to bardzo polecam oglądnąć musical, ale jest on ciężko dostępny więc zachęcam do przesłuchania piosenek z niego na YouTube. Jeżeli tak jak ja najpierw ich słuchaliście to po przeczytaniu książki rozjaśnia wa... {} Recenzja książki Drogi Evanie Hansenie

Jedna z lepszych książek 2019r.

4.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Właśnie skończyłam czytać książkę pt. "Drogi Evanie Hansenie" autorstwa m.in Val Emmich i jestem pod ogromnym wrażeniem przekazu tak ważnych tematów w tak przystępnej historii. . Jest to historia Evana, który boryka się z samotnością. Miewa depresyjne myśli, przez co uczęszcza na terapię. Na każdym spotkaniu z doktorem musi ukazać list, który jest... {} Recenzja książki Drogi Evanie Hansenie

Drogi...

30.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kiedy dowiedziałam się, że wydawnictwo Moondrive wydaje „Drogiego Evana Hansena”, powieść na podstawie musicalu o tym samym tytule, wiedziałam, że muszę przeczytać tę książkę. Ba, wiedziałam też, że na pewno mi się spodoba. I po przeczytaniu mogę Wam szczerze powiedzieć, że się nie pomyliłam. Dla osób nie słyszących ani o książce, ani o musicalu, ... {} Recenzja książki Drogi Evanie Hansenie

DROGI EVANIE HANSENIE

26.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Samotny i nieśmiały Evan Hansen za namową terapeuty pisze do siebie listy, które mają go podnieść na duchu. Zawsze rozpoczyna je zwrotem: „Drogi Evanie Hansenie”. Jeden z tych listów przypadkiem trafia do Connora, szkolnego buntownika. Evan jest przerażony i przekonany, że teraz wszyscy poznają jego tajemnice. Wkrótce po tym Connor popełnia samobó... {} Recenzja książki Drogi Evanie Hansenie

@Jula_Books@Jula_Books {}× 1

Macham przez to okno, ale i tak nikt nie widzi...

9.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Znacie Connora Murphy'ego? To ten ćpun z trzeciej klasy, który niedawno popełnił samobójstwo. Podobno znaleziono przy nim list od Evana Hansena. Nikt nie miał pojęcia, że się znali, ale podobno się przyjaźnili. W ogóle kojarzycie Evana? Taki niepozorny, mało się odzywał. W sumie nikt szczególny. I podobno miał jakiś lęk społeczny czy coś... Znali ... {} Recenzja książki Drogi Evanie Hansenie

O tym, jak kłamstwo zmienia życie

7.09.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dear Evan Hansen to musical, którego zawsze unikałam. Nie znałam ani jednej piosenki, nie wiedziałam o co w nim w ogóle chodzi, jednak zauważyłam, że wielu osobom bardzo się on podoba. Po książkę sięgnęłam z ciekawości, nie miałam co do niej żadnych wymagań. Chciałam po prostu przybliżyć sobie historię, za którą szaleje tyle ludzi. Cóż... muszę pr... {} Recenzja książki Drogi Evanie Hansenie

Samobójstwo, nieśmiałość i fobie społeczne-problemy nastolatków w książce "Drogie Evanie Hans...

3.05.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Głównym bohaterem książki jest Evan Hansen- nieśmiały i unikający towarzystwa licealista. Za namową swojego terapeuty pisze do siebie listy, które mają go pocieszyć, zmotywować i skłonić do zawierania nowych znajomości. Wszystko się komplikuje, kiedy jeden z takich listów trafia do Connora, który wkrótce popełnia samobójstwo. Od tego dnia życie Ev... {} Recenzja książki Drogi Evanie Hansenie

@snaky_reads@snaky_reads {}× 2
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl