Recenzje książki "Dzieci demonów"

Dodaj swoją recenzję

Umywam ręce

2.12.2012

Skończyłam pierwszą część trylogii Psia ziemia z mieszanymi uczuciami, a takie trudne do określenia wrażenia zdarzają mi się nadzwyczaj rzadko. I, co gorsza, nie jestem w stanie określić, czy do dobrze, czy źle. Nie ma konkretnej przyczyny mego stanu, cały charakter powieści, jej wygląd na to wpłynęły; przede wszystkim zaskoczył mnie sposób narrac... {} Recenzja książki Dzieci demonów

tajni potomkowie demonów

9.06.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wybierając książkę zasugerowałam się okładką, która od razu wpadła mi w oko. Nie czytając opisu, ani nic nie wiedząc o autorze wybrałam ten kuszący tytuł. Kilka informacji o J.M. Mcdermottie znalazłam w Internecie na stronie wydawnictwa Proszyński i S - ka. Pisarz jest amerykaninem, absolwentem University of Houston. Autorem książek „The Last Drago... {} Recenzja książki Dzieci demonów

@iza122@iza122 {}

Dzieci demonów

13.03.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

J. M. McDermott – Amerykanin, absolwent University of Houston, gdzie uczył sie kreatywnego pisania, oraz University of Southern Maine, na którym robił licencjat z literatury popularnej. Opowiadania publikował na łamach między innymi: "Weid Tales", "Fantasy Magazine". * "To historia z rodzaju tych, które zostają ze mną na długo, do których wracam i... {} Recenzja książki Dzieci demonów

Demoniczna strefa szarości

12.02.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

W mieście zwanym wśród wilków Psią Ziemią rozprzestrzenia się zaraza. Nie jest to jednak zwykły, choć zabójczy wirus, lecz substancja , która skazi wszystko, czego się dotknie. Przeżre ubrania, wniknie w glebę, a nosiciel umrze w męczarniach. Taką moc ma tylko krew pomiotów demonów, Bezimiennych, sług złej bogini. Żyją wśród ludzi, a jedyne po czym... {} Recenzja książki Dzieci demonów

Dzieci demonów

22.01.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Do miasta wracają Wędrowcy w celu zabicia przeklętych, pomiotów demona. Kilka lat temu zesłano ich do podziemi, aby nie zarażali niewinnych ludzi skazą. Jednam mimo tego, po ziemi dalej chodzą demony, półdemony, które posiadają przeklętą krew. A wystarczy, że czegoś dotkną, skaleczą się, a w pobliżu będzie człowiek - wszystko zostaje skażone. Ludzi... {} Recenzja książki Dzieci demonów

Nic nigdy nie jest albo białe, albo czarne.

18.01.2012

Witaj w świecie dobra i zła, ludzi i półdemonów. Przejdź się biedniejszymi dzielnicami miast, poczuj się jak ich mieszkańcy - bądź gotów na podjęcie każdej pracy, byleby otrzymać kawałek czerstwego chleba, zarób trochę grosza, by później znieczulić się w obskurnej karczmie. Lecz co się stanie, jeśli ktoś postawi przed Tobą kubek, z którego chwilę w... {} Recenzja książki Dzieci demonów

@Nyx@Nyx {}

Wędrówka z wilkami - na tropach potomków demonów

17.01.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Na Psiej Ziemi rozprzestrzenili się kiedyś Bezimienni - demony służące bogini Elishcie. Udało się w końcu zamknąć je w podziemnych otchłaniach lecz na powierzchni zostały ich dzieci - zrodzone ze śmiertelnych kobiet, wyglądem nie odbiegające od zwykłych ludzi przez co niezwykle trudne do wykrycia i szalenie niebezpieczne. Nawet przypadkowy kontakt ... {} Recenzja książki Dzieci demonów

@anek7@anek7 {}

Czy zło może się bać? "Dzieci demonów"

17.01.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zastanawialiście się kiedyś, co by się stało, gdyby na świecie żyły istoty wyglądające bardzo podobnie do ludzi, zdolne jednak spowodować u nas choroby samym tylko dotykiem, a których krew jest niczym kwas i wyżera wszystko dookoła? Nie? To błąd, ale można go naprawić sięgając po "Dzieci demonów" autorstwa amerykańskiego pisarza J.M. McDermotta. Dz... {} Recenzja książki Dzieci demonów

@Nidda@Nidda {}
  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe