Recenzje książki "Dziwne losy Jane Eyre"

Dodaj swoją recenzję

Jane Eyre: An Autobiography

30.10.2021

 Opublikowana w 1847 roku Jane Eyre niemal natychmiast przyniosła sławę swojej mało znanej autorce, córce duchownego z małego miasteczka w północnej Anglii. Na pozór powieść uosabia typowe sytuacje z gatunku powieści gotyckich, takie jak tajemnica, horror i klasyczne średniowieczne otoczenie zamku; wiele z tych incydentów graniczy z melodramatem... Recenzja książki Dziwne losy Jane Eyre (ekskluzywna edycja limitowana)

@Christina@Christina × 14

Przeżycia guwernantki - "Dziwne losy Jane Eyre" Charlotte Brontë

16.07.2021

"Dziwne losy Jane Eyre" Charlotte Brontë Jane Eyre po śmierci obojga rodziców trafia do domu swojego wuja. Ciotka nie darzy jej zbytnią sympatią i jak najszybciej tylko może wysyła dziewczynę do szkoły z zaostrzonym rygorem. Okazuje się ona być szkołą dla sierot. Po ukończeniu nauki i zdobyciu wykształcenia Jane zatrudnia się jako guwernantka w d... Recenzja książki Dziwne Losy Jane Eyre

Dziwne losy Jane Eyre

1.07.2021

Uwielbiam czytać klasyki, ale niekoniecznie lubię o nich potem pisać. Bo co można napisać o książce, którą przed Tobą czytały i zachwycały się miliony? Napisać tak, żeby nie mieć poczucia, że powtarza się frazesy? Żeby hasztag #literaturazachwycająca nie brzmiał oklepanie i tandetnie? Da się wyrazić zachwyt, nie popadając w pompatyczność? "Dziwne... Recenzja książki Dziwne Losy Jane Eyre

"Dziwne losy Jane Eyre"

16.06.2021

"Dziwne losy Jane Eyre" to książka z gatunku literatura klasyczna. Wielokrotnie widziałam ją w księgarniach. Wydawnictwa od wielu lat wznawiają ten klasyk. Przeglądając, księgarnie internetowe trafiłam na ponad 20 różnych okładek. Dla siebie wybrałam Wydawnictwo MG, którego książki kolekcjonuję. Przyznaję, że wygląd lektur ma dla mnie znaczenie. L... Recenzja książki Dziwne Losy Jane Eyre

Dziwne losy Jane Eyre

3.06.2021

Charlotte Bronte Dziwne losy Jane Eyre Wydawnictwo Mg Książka została otrzymana z Klubu Recenzenta serwisu nakanapie.pl. Najsłynniejsza powieść Charlotte Brontë, która przyniosła jej międzynarodową sławę. Ukazała się po raz pierwszy w październiku 1847 roku w trzech tomach i okazała się wielkim wydawniczym sukcesem. Powieść pokazuje los... Recenzja książki Dziwne Losy Jane Eyre

Losy Jane

18.04.2021

Jane Eyre, osierocone dziecko, które w domu ciotki nigdy nie poczuło się jak u siebie. Wyszydzona, upokorzona, pobita (!) już w wieku 10 lat przekonuje się, czym jest niesprawiedliwość. Służące bez oporów w jej towarzystwie mówią, że może i by jej współczuły, ale jest na to zbyt brzydka i biedna. Kiedy inni pytają ją, czemu płacze, wcale nie chcą ... Recenzja książki Dziwne losy Jane Eyre (ekskluzywna edycja limitowana)

Historia bohaterki do końca wiernej sobie i swoim przekonaniom!

12.04.2021

Cieszę się, że odłożyłam wszystkie nowości i sięgnęłam w końcu po klasykę literatury. Już dawno chciałam to zrobić i wciąż brakowało mi czasu. Sami pewnie przyznacie, że nie jest łatwo oprzeć się tak dużej ilości dobrze zapowiadających się premier, którymi wciąż kuszą nas wydawcy. Co w takim razie skłoniło mnie do sięgnięcia po „Dziwne losy Jane E... Recenzja książki Dziwne losy Jane Eyre (ekskluzywna edycja limitowana)

Pierwszy klasyk

2.12.2020

Jane Eyre to jeden z moich pierwszych Klasyków jakie przeczytałam. Mam wrażenie że zaczęłam od bardzo dobrej pozycji ponieważ jestem zachęcona żeby czytać je dalej. Przysięgam wam że książka podobała mi się w takim stopniu że jestem skłonna powiedzieć że jest to Jedna z najlepszych książek jakie czytałam w tym roku. Akcja była dla mnie tak szokują... Recenzja książki Dziwne losy Jane Eyre

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl