Recenzje książki "Jaskółki z Czarnobyla"

Dodaj swoją recenzję

Jaskółki z Czarnobyla

30.11.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Recenzja tej książki mogłaby się zakończyć na jednym wyrazie: KAPITALNA! Jest to jedna z lepszych książek jakie przeczytałam w tym roku. To książka dla czarnobylskich freaków, a ja niewątpliwie do takich należę. 30 lat po katastrofie w elektrowni w Czarnobylu, w Prypeci dochodzi do morderstwa. Wszystko wskazuje na jakieś rytualne zabójstwo. Miast... {} Recenzja książki Jaskółki z Czarnobyla

Radioaktywne jaskółki znad Czarnobyla

30.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Jaskółki z Czarnobyla" Morgan Audic mają w sobie wszystko co dobry kryminał powinien mieć: wartką akcję, niebanalne morderstwa, pełnokrwistych bohaterów, których poczynań nie możemy jednoznacznie zaklasyfikować pod względem moralnym. "Jaskółki" mają jednak jeszcze jeden bardzo ważny atut- miejsce akcji mianowicie teren katastrofy jądrowej w Czarn... {} Recenzja książki Jaskółki z Czarnobyla

Zabójca z Czarnobyla

4.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Akcja książki dzieje się współcześnie w Czarnobylu, w którym dochodzi do zabójstwa syna byłego ministra. Autor napisał niejako trzy książki i bardzo umiejętnie je połączył mieszając przeszłość z teraźniejszością, fikcję z faktami. Jeden wątek przywołuje wydarzenia z 1986r oraz skutki zdrowotne, ekonomiczne, społeczne i gospodarcze zarówno tuż po w... {} Recenzja książki Jaskółki z Czarnobyla

@Logana@Logana {}× 12

Po prostu "Jaskółki z Czarnobyla"

12.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Z książkami jest tak, jak z ludźmi: bardzo niewielu ma dla nas ogromne znaczenie. Reszta po prostu ginie w tłumie" Wolter W ostatnim czasie sięgnęłam po "Jaskółki z Czarnobyla" Morgana Audrica i mogę uznać tę książkę za taki przykład, który nie zginie wśród wielu przeczytanych i zostanie na dłużej w pamięci. Czytam dużo - według mojej wł... {} Recenzja książki Jaskółki z Czarnobyla

DE
@dembolka
{}× 1

Morderstwa w cieniu wypchanych ptaków

27.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czarnobyl - z rosyjskiego - Чернобыль. To niedaleko tej miejscowości (około 10 km) w ówczesnym Związku Radzieckim 26 kwietnia 1986 roku doszło do niewyobrażalnej katastrofy współczesnego świata. To tam w wyniku przegrzania czwartego reaktora doszło do katastrofy jądrowej na niewyobrażalną skalę. Po wybuchu zaczęły natychmiast rozprzestrzeniać się ... {} Recenzja książki Jaskółki z Czarnobyla

Jaskółki z Czarnobyla

9.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zapewne każdy z nas słyszał o wybuchu w elektrowni atomowej w Czarnobylu, 26 kwietnia 1986 roku. Strach podsycany niewiedzą i niepewnością. To właśnie tam rozgrywa się akcja książki "Jaskółki z Czarnobyla". W zamkniętej ukraińskiej zonie, skażonej do chwili obecnej. Teraz to miejsce wycieczek. Ludzie spragnieni wrażeń chcą poznać to miejsce, po po... {} Recenzja książki Jaskółki z Czarnobyla

Śledztwo w Zonie

26.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Temat katastrofy w Czarnobylu, przypomniał o sobie dwa lata temu, w związku z powstaniem serialu "Czarnobyl". Dla mnie osobiście, czyli osoby urodzonej po roku 1986, był to "powrót" potrzebny, ponieważ moja wiedza na temat tej katastrofy była bardzo ograniczona i sprowadzała się w sumie tylko do świadomości, że takie wydarzenie miało miejsce i oka... {} Recenzja książki Jaskółki z Czarnobyla

Morgan Audic - Jaskółki z Czarnobyla

10.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Miasto opuszczone przez ludzi od czasu wybuchu reaktora, zniszczone budynki, splądrowane mieszkania oraz niebezpieczne substancje radioaktywne na powierzchni ziemi przyprószone świeżym śniegiem. Na te tereny zapuszczają się tylko śmiałkowie, którzy nie mają nic do stracenia, uczestnicy krótkich wycieczek turystycznych, badacze terenów oraz mafiosi... {} Recenzja książki Jaskółki z Czarnobyla

@bukszelf@bukszelf {}× 3
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl