Recenzje książki "Joyland"

Dodaj swoją recenzję

Kuglarz z kuglarzy

31.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kiedy czytałam Rękę mistrza czy Misery, myślałam, rany jak ja chciałabym tak pisać. Marzenia to jednak piękna rzecz, prawda? Byłam oczarowana. Czy Joyland to równie mistrzowska powieść, czy może autor ma te nadzwyczajne opowieści już za sobą? King zabiera nas po raz kolejny w podróż. Jakby mówił: Słuchajcie, opowiem Wam taką oto historię. St... {} Recenzja książki Joyland

MROCZNY ŚWIAT KUGLARZY

23.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie jestem fanką powieści gatunku horror, jednak są wyjątkowi pisarze, którzy zmienili moje podejście, dzięki czemu staram się nie odrzucać książek z tego powodu. Stephen King jest jednym z moich ulubionych autorów, jednak wciąż daleko mi, aby zaliczać się do grona znawców pióra Kinga. "Joyland" to kolejna wspaniała pozycja wielkiego mistrza i cho... {} Recenzja książki Joyland

@anetakul92@anetakul92 {}× 4

Joy land

4.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czas na Króla Grozy! Stephen King „Joyland” #stephenking #proszynskiispolka Boicie się wesołych miasteczek? Ja osobiście nie lubię karuzeli, ale ta książka odmieni Wasze zdanie! Nie jest to typowy King, nie jest to horror lecz kryminał połączony z obyczajem, jest to piękna opowieść o pierwszych miłościach, przyjaźniach z morderstwem w tle 😱. Opowi... {} Recenzja książki Joyland

A najbardziej mi żal cukrowej waty

1.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

I znowu on. Jak tak dalej pójdzie, to jeszcze zmienię imię na Kinga. Kolejna książka i kolejne zdziwienie. Bo choć niby jest to taki paranormalny kryminałek z melodramatem w tle, ale tak na serio to książka obyczajowa. I też tak jakoś bez zachwytów. Jedyne co w niej mi się (i to bardzo) podoba, to opisy. Jak u większości autorów opisy nużą (by... {} Recenzja książki Joyland

Joyland

31.10.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Joyland" Stephena Kinga to jak na tego pisarza powieść wręcz eteryczna. Zamiast strachów i upiorów z niematerialnego świata, autor usiłuje zmierzyć się z lękami trapiącymi zwykłych ludzi: utratą miłości czy przedwczesną śmiercią. Powieść napisana jest z wielkim wyczuciem. Znajdziemy w niej jednak zarówno ducha, medium, romans, jak i wątek krymin... {} Recenzja książki Joyland

@Mollinka_90@Mollinka_90 {}× 2

"JOYLAND" STEPHEN KING

18.01.2018
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jeżeli sięgacie po tę książkę, by się solidnie przestraszyć, to niestety musicie odłożyć tę książkę na bok. King zabiera nas jedynie w podróż do lat swojej młodości i nie chce nas straszyć. Joyland to powieść obyczajowa z nutą kryminału. Autor sprawnie buduje swoją historię, w której mamy małe i duże wydarzenia, a także te, które zostają w człowiek... {} Recenzja książki Joyland

{}

Mniej "kingowy" King - gorszy?

22.08.2015
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kocham Kinga od pierwszej jego książki, którą przeczytałam. Pamiętam jak dziś, że były to wakacje 2011 roku, chyba najbardziej deszczowe wakacje ludzi mojego pokolenia (jak zabrzmiała). Przez bite dwa miesiące z domu wychodziło się tylko po to, żeby odwiedzić bibliotekę. Dorwałam wtedy Miasteczko Salem. Wierzcie lub nie, ale przez tydzień nie mo... {} Recenzja książki Joyland

"Joyland" - recenzja.

3.01.2014

Joyland. Z pozoru zwyczajne "wesołe miasteczko". Jednakże od samego początku czuć, że skrywa jakąś tajemnicę. Podobno nikt nic nie wie, lecz każdy czuję tą niesamowitą, a zarazem dziwną atmosferę, która panuje wokół. Młody - 21 letni chłopak trafia do tego miejsca przez przypadek. Poszukiwał pracy, by dorobić sobie i odłożyć na studia. Od początku ... {} Recenzja książki Joyland

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl