Recenzje książki "Karminowy szal"

Dodaj swoją recenzję

Karminowy szal

26.06.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Kiedy myśli o innym tacie, czuje się jakoś tak dziwnie. Bo to chyba źle chcieć innego tatę, niż się ma.'' Lubię powieści, w których przeplatają się tematy trudne z tymi sielankowymi. Tak jest właśnie w nowej książce Joanny M. Chmielewskiej, od której oczekiwałam świetnego powrotu do Piwnicy pod Liliowym Kapeluszem. Z twórczością autorki zapoznała... {} Recenzja książki Karminowy szal

"Karminowy szal"

17.06.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Karminowy szal" jest moim zaskoczeniem. Ot, zwykła obyczajówka - pomyślałam, gdy trzymałam książkę w rękach i czytałam opis na tylnej okładce. Pierwsze zdanie, pierwsza strona i czuję, jak zaczynam tracić panowanie nad stawianymi sobie ograniczeniami czasowymi. Nie byłam w stanie przerwać czytania, ba! nawet mój sen gdzieś się ulotnił, choć była ... {} Recenzja książki Karminowy szal

@jenah@jenah {}

Karminowy Szal

13.05.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Marta, Magda i Maria są totalnie różne. Marta jest odpowiedzialna, ma męża, dwójkę dzieci i w miarę stabilne życie - mimo, że czegoś jej brakuje i od lat szuka swojego miejsca w rodzinnym układzie. Magda to szalona i odważna kobieta, ale na jedno nie umie się zdecydować: stały związek. Odrzuca zaloty zakochanych mężczyzn i stawia na samowystarczaln... {} Recenzja książki Karminowy szal

Karminowy szal

12.05.2013

Dobrych powieści pisanych przez kobiety, dla kobiet i o kobietach wbrew pozorom wcale nie jest aż tak wiele. A już takich, w których rozwój fabuły przynosi nieoczekiwane zaskoczenie, a zakończenie niesie ze sobą pewną mądrość ze świecą szukać. Tymczasem nieoczekiwanie znalazłam właśnie taką historię bez żadnego wysiłku i przeszkód. Ubrana w niepoz... {} Recenzja książki Karminowy szal

@Kala95@Kala95 {}

Babskie czytadło z wyższej półki.

11.05.2013

Czym charakteryzuje się typowe babskie czytadło? Zazwyczaj banalną fabułą, kręcącą się wokół przeważnie nieco zdesperowanej bohaterki, wątkiem miłosnym i przede wszystkim prostym językiem. Lektura takiej powieści na ogół bywa całkiem relaksująca i przyjemna, jeśli jednak masz ochotę na tego typu książkę, ale za to górnej półki to „Karminowy szal” ... {} Recenzja książki Karminowy szal

Karminowy szal

2.05.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pamiętam, jak w zeszłym roku, w lato, trafiła do mnie niesamowita książka. Była to „Sukienka z mgieł” Joanny Chmielewskiej. Nie była to ta znana Chmielewska od kryminałów, zbieżność imion i nazwisk jest tutaj zupełnie przypadkowa. Joanna Maria Chmielewska jest bowiem autorką trzech powieści: „Poduszka w różowe słonie”, wyżej wspomnianej i tej, któr... {} Recenzja książki Karminowy szal

Karminowy szal

27.04.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"A jej przyszło wtedy do głowy, że może carpe diem oznacza coś zupełnie innego, niż robiła do tej pory. Że zamiast smakować dni, zadowala się życiowym fast foodem, a to, co najważniejsze, przecieka jej przez palce." Drogi jakimi usłane jest nasze życie, często krzyżują się i zazębiają z minioną przeszłością. Przyjaciele z młodzieńczych lat, dla... {} Recenzja książki Karminowy szal

@awiola@awiola {}

Mądra, ciepła, wciągająca

21.04.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jak wielkie ma znaczenie doświadczenie zdobyte w dzieciństwie. Rodzimy się z czystą kartą. Tabula rasa. To, co przeżywamy, doświadczamy kształtuje nas. Wpływa nieodzownie na naszą przyszłość. Zła przeszłość może nas prześladować przez lata. Oby więc nasze dzieciństwo było szczęśliwe i beztroskie. Marta, Maria i Magdalena po wielu latach spotykają ... {} Recenzja książki Karminowy szal

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl