Recenzje książki "Kaznodzieja"

Dodaj swoją recenzję

Co kryje mgła unosząca się nad skalistym wybrzeżem Szwecji? O zbrodniach we Fjällbace słów ki...

14.10.2021

Kaznodzieja to druga powieść Camilli Läckberg z serii Saga o Fjällbace, sprawą rozwikłania zagadki przypadkowo znalezionych i okaleczonych ciał, po raz kolejny zajmie się Patrik Hedström, postać pojawiająca się również w innych książkach autorki. Tym razem, fabuła skupia się bardziej właśnie na postaci Patrika, jako że działania Ericki są nieco... Recenzja książki Kaznodzieja

Kaznodzieja

25.08.2020

Po lekturze Księżniczki z lodu wiedziałam, że kwestią czasu będzie fakt, że sięgnę po kolejny tom sagi o Fjällbace. Dosłownie kilka dni temu nareszcie znalazłam czas, by móc zagłębić się w lekturze Kaznodziei. Czy drugi tom sagi był równie dobry, co ten pierwszy? W Wąwozie Królewskim znaleziono zwłoki młodej turystki. Nikt nie wie kto i dlacz... Recenzja książki Kaznodzieja

D jak DRAMAT...

31.01.2020

Powroty bywają bolesne i nieprzyjemne. Taki nadszedł dzisiaj. Przed Wami szwedzka autorka, którą okrzyknięto tamtejszą królową kryminału. Króla mam, jest nim nieodżałowany Henning Mankell. Królowej brak. Z tą autorką miałam niemiłe przejścia. Najpierw parodia kryminału w postaci „Księżniczki z lodu”, w tym roku kolejne nieszczęście - „Złota klatka... Recenzja książki Kaznodzieja

Prawda okazuje się okrutniejsza, niż ktokolwiek mógłby przypuszczać...

25.12.2014

Policjanci z komisariatu w Tanumschede dostają informację, że mały chłopiec, który o poranku wymknął się z domu, znalazł nagie ciało martwej kobiety. Muszą połączyć dwie sprawy - morderstwo w Wąwozie Królewskim oraz zaginięcie dwóch dziewczyn przed dwudziestu pięciu laty. Druga część bestsellerowej sagi o Fjällbace. Camilla Läckberg to współcze... Recenzja książki Kaznodzieja

Kaznodzieja. Wielowątkowość, która każe zostać.

12.10.2013

Po przeczytaniu tej książki nasunął się wniosek - zdecydowanie za dużo już w życiu przeczytałam i obejrzałam, bo na koniec nie było fajerwerków i spektakularnych odkryć, ALE... Ta książka wciąga. Cały jej klimat, otoczka sprawiły, że przeczytałam ją w cztery wieczory. To, kto był sprawcą, można było wywnioskować już w połowie książki - choć i tak ... Recenzja książki Kaznodzieja

"[...] ale strach nie rządzi się logiką."

31.07.2013

Wiara w Boga powinna być w każdej osobie. Wielu ludzi wierzy w miłosierdzie Boga, są przekonani, że to On jest odpowiedzią na wszystkie pytania. Pokładają wielkie nadzieje w Jego nieskończonej mocy, żyją z pewnością, że jeżeli będą przykładnie żyć, któregoś dnia wstąpią do Królestwa Niebieskiego. A co się dzieje, gdy wiara jest aż zbyt duża? Gdy lu... Recenzja książki Kaznodzieja

Kryminał, który czyata się jednym tchem - "Kaznodzieja" Camilli Läckberg

27.02.2013

„Kaznodzieja” jest drugim tomem popularnej sagi kryminalnej napisanej przez Camillę Läckberg. Przeczytawszy książkę mogę powiedzieć jedno – ta powieść jest rewelacyjna! Niepodważalną zaletą drugiego tomu „Sagi o Fjällbace” jest porywająca akcja. Mały chłopiec wybiera się pewnego, letniego ranka do Wąwozu Królewskiego. Chociaż Mattis wie, że samemu... Recenzja książki Kaznodzieja

Kaznodzieja

12.09.2012

Niedawno w moje ręce wpadła pierwsza część sagi kryminalnej Camilli Läckberg, „Księżniczka z lodu”. Tak się dobrze składa, że nie minęło dużo czasu, a już miałam okazję znowu wrócić do jej powieści, tym razem trafiło na „Kaznodzieję”. Sagę tę postanowiłam przeczytać w całości, a dodatkowo obrałam sobie za cel czytać ją w porządku chronologicznym i ... Recenzja książki Kaznodzieja

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl