Recenzje książki "Krwawy fiolet"

Dodaj swoją recenzję

Nasza recenzja książki "Krwawy fiolet"

12.06.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Recenzja pochodzi z bloga z recenzjami książek MyBooks - Nasze recenzje Po śmierci ojca, lekarze stwierdzają u szesnastoletniej Hanny depresję maniakalną. Postanawia uciec do matki, mieszkającej w małym miasteczku. Spodziewa się znaleźć tam bezpieczny dom, przecież co złego może się stać w tak niewielkiej miejscowości? Jednak Hanna niedługo po prz... {} Recenzja książki Krwawy fiolet

Fioletowe szaleństwo

12.05.2013

Główną bohaterką "Krwawego fioletu" jest szesnastoletnia Hanna, która rok temu straciła swojego ojca i została zmuszona do zamieszkania ze swoją ciotką Ullą. Kiedy jednak ta chce wysłać ją do zakładu dla chorych psychicznie, dziewczyna ucieka, pragnąc zaznać trochę matczynej miłości... Swoją matkę odnajduje w małej, z pozoru zwyczajnej mieścinie o ... {} Recenzja książki Krwawy fiolet

Krwawy fiolet

9.07.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Do „Krwawego fioletu” zachęciły mnie bardzo pozytywne recenzje, które sprawiły, że zaczęłam się zastanawiać: co w tej książce jest tak pociągającego, że niemalże wszyscy są nią tak bardzo oczarowani? Nie pozwoliłam tej powieści zbyt długo na siebie czekać, ciekawość zwyciężyła i nim się obejrzałam, miałam tę książkę w rękach. Do przeczytania tej le... {} Recenzja książki Krwawy fiolet

Dia Reeves - Krwawy fiolet

20.02.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Powiem szczerze, że kiedy tylko usłyszałam o tej książce postawiłam sobie za punkt honoru, że muszę ją przeczytać. Czas mijał a ja dalej nic - aż wreszcie nadszedł ten dzień. Musze przyznać, że moje oczekiwania względem niej były bardzo wyskoki i dziękować Panu, książka sprostała wszystkiemu. Dia pokazała, że nawet debiut może okazać się rewelacyjn... {} Recenzja książki Krwawy fiolet

Krwawy fiolet

6.10.2011

Do ,,Krwawego fioletu” ciągnęło mnie już od jakiegoś czasu. Nie chodziło o treść, ale o fantastyczną okładkę, która przyciągnęła moje spojrzenie na którejś z licznych wypraw do empiku. Wahałam się nad kupnem, bo pomimo cudownej okładki, opis nie rzucił mnie na kolana. Słyszałam opinie, że książka jest niewarta czytania. Aż nagle natrafiła się okaz... {} Recenzja książki Krwawy fiolet

Krwawy Fiolet

2.09.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po śmierci ojca, szesnastoletnia Hanna ucieka od ciotki, pragnąc odnaleźć matkę i zaznać nieco matczynej opieki i miłości. Idąc za tropem, trafia do małego miasteczka – Portero, w którym mieszka Rosalee. Jednak to, co zastaje Hanna na miejscu, jest kompletnym przeciwieństwem tego, czego oczekiwała – matka wcale nie cieszy się na jej widok, a Porter... {} Recenzja książki Krwawy fiolet

Szaleństwo do potęgi

20.06.2011

Dia Reeves to nieznana dotąd autorka. Nic dziwnego – Krwawy fiolet to jej debiut. Po wielu pozytywnych opiniach i zapoznaniem się z pierwszym rozdziałem książki, postanowiłam sama się przekonać, czy jest tak zachwycająca. Krwawy fiolet jest tak niekonwencjonalny, że nie wiem co napisać. Mam w głowie ogromny mętlik, więc z góry przepraszam za bałaga... {} Recenzja książki Krwawy fiolet

Kraina Czarów w purpurze

16.06.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Fiolet należy do jednych z bardziej fascynujących barw. Znaczeń miał wiele na przestrzeni lat, każde z nich było jednak niezaprzeczalnie niezwykłe. Był jedynym kolorem poza czarnym i szarym, który dopuszczano w czasie żałoby. Zawsze kojarzony był z władzą. Bliżej ku czasom współczesnym stał się symbolem wolności, a więc także buntu i przemian. Żadn... {} Recenzja książki Krwawy fiolet

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe