Recenzje książki "Krwawy kwiat"

Dodaj swoją recenzję

Louise Boije af Gennäs "Krawy Kwiat. Trylogia oporu"

10.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Krwawy kwiat" to szwedzki thriller psychologiczny, będący zarazem pierwszym tomem z serii Trylogii oporu. Cała historia przedstawiana jest z perspektywy głównej bohaterki (narracja jest tutaj pierwszoosobowa), co bardzo przeszkadzało w odbiorze. Być może dlatego, że jestem zwolennikiem narracji trzecioosobowej, a może dlatego, że przeszkadzała mi... {} Recenzja książki Krwawy kwiat

"Krwawy kwiat" Louise Boije af Gennäs

6.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dzisiaj opowiem o pierwszej części cyklu "Trylogii oporu" Louise Boije af Gennäs, jaką jest "Krwawy kwiat". Pomimo tego pięknego kwiatowego tytułu, nie sądzę, aby ta książka spodobała się głównie wielbicielom kwiatków, ponieważ jest to szwedzki thriller psychologiczny. Jeśli lubcie takie książki, w których pełno intryg i niepokoju to zapraszam do ... {} Recenzja książki Krwawy kwiat

Samotny kwiat

1.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Krwawy kwiat" to pierwszy tom szwedzkiej Trylogii oporu.Z książką tą spędziłam końcówkę starego roku, podczytując ją pomiędzy innymi lekturami. Ojciec Sary ginie w płomieniach w wyniku wybuchu gazu w domku letniskowym. Wszyscy sądzą, że był to tragiczny wypadek. Jednak czytelnik, który poznaje opis tych wydarzeń już z pierwszych stron, wie, że m... {} Recenzja książki Krwawy kwiat

@coolturka104@coolturka104 {}× 10

Autorka wie jak wejść z przytupem na rynek książkowy.

3.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"O społeczeństwie nie mówią jego najsilniejsze ogniwa ani wielkość ich sukcesów..., określane jest przez to, jak zajmuje się najsłabszymi." Poza tym, że Louise Boije af Gennäs pochodzi ze Szwecji więcej nie wiadomo o tej autorce. Jednak wie ona jak wejść z przytupem na rynek książkowy. Niespodziewana śmierć ojca, brutalny gwałt to sytuacje, któr... {} Recenzja książki Krwawy kwiat

„Cel był jednak jasny: chcieli, żeby się poddał i im to przekazał. On jednak nie mógł tego zr...

3.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Krwawy kwiat to jedna z tych książek, którą musiałam przeczytać ze względu na tyle negatywnych opinii. Często sięgam po takie powieści, aby sprawdzić, czy i u mnie wywołają takie odczucia. Czy Krwawy kwiat rzeczywiście zasługuje na te niezbyt pochlebne recenzje? Po studiach i odbyciu służby wojskowej Sara przeprowadza się do Sztokholmu. Od tajemn... {} Recenzja książki Krwawy kwiat

Cena prawdy

28.03.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Sarze w jednej chwili cały świat wali się na głowę. Jeszcze nawet nie zdążyła się pozbierać po pewnym traumatycznym wydarzeniu, gdy dowiaduje się, że jej ukochany ojciec zginął w pożarze domku letniskowego. Chcąc odciąć się od wszystkiego grubą linią, wyjeżdża do Sztokholmu. Tam zupełnym przypadkiem poznaję piękną Bellę, która ni z gruszki, ni z... {} Recenzja książki Krwawy kwiat

Trylogia oporu

18.03.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jak tylko zobaczyłam ją w zapowiedziach, to chciałam po nią sięgnąć. Wydawało mi się już wtedy, że to będzie coś zupełnie innego, nietypowego, a smaczku dodało to, że to pierwszy tom serii, która mogła się przecież okazać takim sztosem, że będziemy czekać na każdy kolejny z zapartym tchem. Zobaczcie opis Wydawcy: "Pierwszy tom napisanej z ... {} Recenzja książki Krwawy kwiat

Skandynawski ideał.

16.03.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po studiach i odbyciu służby wojskowej Sara przeprowadza się do Sztokholmu. Od tajemniczego pożaru, w którym zginął jej ojciec, i brutalnego gwałtu boryka się z silnym stresem pourazowym. Podejmuje pracę w kawiarni i wynajmuje pokój w nieciekawej dzielnicy. Pewnego dnia poznaje w knajpie Bellę, która proponuje jej pracę marzeń i wspólne mieszkani... {} Recenzja książki Krwawy kwiat

@karolcik@karolcik {}× 1
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl