Recenzje książki "Lalani z dalekich mórz"

Dodaj swoją recenzję

Historia nie tylko dla małych.

2.12.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Lalani z dalekich mórz” – Erin Entrada Kelly Przepiękne wydanie, twarda oprawa, w środku wzbogacona o ilustracje – przecudowna! Idealna na prezent. Powieść wciąga w swoją magiczną aurę, świat, który wydaje się nam nierzeczywisty, odrealniony, jednak z każdą kartką zaczyna przypominać nam prawa rządzące się w naszym świecie. Ludzie pokaz... {} Recenzja książki Lalani z dalekich mórz

@sylwia923@sylwia923 {}× 1

Zamknij oczy i wyobraź sobie...

19.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zamknij oczy i wyobraź sobie... ...że jesteś dwunastoletnią dziewczynką. Zupełnie zwyczajną. Mieszkasz na małej wyspie, w cieniu potężnej góry Kahna, do której codziennie odmawiasz modły, aby miała litość na mieszkańcami Sanlagity. Masz tylko mamę. Twój tata nie żyje. Zginął w wielkiej morskiej wyprawie do raju, jakim dla Sanlagitan jest tajemnic... {} Recenzja książki Lalani z dalekich mórz

Hej przygodo!

7.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po tym jak pierwszy raz zobaczyłam okładkę książki "Lalani z dalekich mórz" od razu byłam zaintrygowana losami młodej i na pozór spokojnej Lalani. A jako, że jestem osobą, która nie ma w zwyczaju czytać informacji podanych przez autora czy wydawnictwo to chęć sięgnięcia po ten tytuł była jeszcze większa. Bo co też może dziać się z tą bezbronną osó... {} Recenzja książki Lalani z dalekich mórz

Lalani i jej niezwykła odwaga

6.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Lalani z dalekich mórz" Erin Entrada Kelly od wydawnictwa Literackie to cudowna historia nie tylko dla dzieci. Nasza główna bohaterka to Lalani, 12letnia dziewczynka, mieszkająca we wiosce na wyspie Sanlagita. Mieszkańcom z wyspy od dłuższego czasu daje się we znaki susza. Brak deszczu powoduje, że woda zostaje wydzielana, a rośliny usychają. Ws... {} Recenzja książki Lalani z dalekich mórz

"Jeśli chcemy zmienić świat, nie możemy chodzić w kółko"

2.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Mgła tak gęsta, że pochłania wszystko dookoła. Mgła, pod którą niknie cały świat. Nic nie widzisz, do twych uszu docierają tylko strzępki dźwięków, powoli tracisz głowę… Taka jest ta książka. Porywająca, wciągająca, osnuta tajemnicami i legendami. Przepełniona na wskroś filipińskim folklorem owładniętym magią i wiarą w tajemne stworzenia, spowitym... {} Recenzja książki Lalani z dalekich mórz

@timido2@timido2 {}× 2

Dziewczynka, tajemnicza wyspa i magia - "Lalani z dalekich mórz" Erin Entrada Kelly

1.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Lalani z dalekich mórz" Erin Entrada Kelly Mieszkańcy wyspy Sanlagita żyją w ciągłym strachu przed gniewem góry Kahna. By nie doświadczyć jej gniewu, oddają jej hołd. Na wyspie wraz z rodziną żyje nie do końca akceptowana dziewczynka — Lalani. Niedługo na ludzi zaczynają spadać rozmaite nieszczęścia. O rozjuszenie góry podejrzewana jest właśnie ... {} Recenzja książki Lalani z dalekich mórz

Lalani z dalekich mórz

1.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Sanlagita to wioska położona na niewielkiej wyspie, u podnóża góry Kahna. To miejsce od pewnego czasu nawiedza susza i nieurodzaj. Jedną z jej mieszkanek jest dwunastoletnia Lalani Sarita. Kiedy jej matka zaczyna chorować dziewczynka postanawia wyruszyć na wyprawę, by znaleźć rośliny potrzebne do produkcji leku. To taka wyprawa życia. Pokonywanie ... {} Recenzja książki Lalani z dalekich mórz

"Odwagę można znaleźć w nieoczekiwanych miejscach" ~Tolkien

31.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

#recenzjaprzedpremierowa PREMIERA 01.09.2021 !!! "Odwagę można znaleźć w nieoczekiwanych miejscach" ~Tolkien Wyobraź sobie, że jesteś dwunastoletnią dziewczynką. Twoje życie toczy się na wyspie zwanej Sanlagita, w cieniu wielkiej góry Kahna, na której panuje susza i nie śpiewają ptaki. Masz kochającą mamę, która ciężko pracuje jako szwaczka, prz... {} Recenzja książki Lalani z dalekich mórz

@karolina92@karolina92 {}× 1
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl