Recenzje książki "Magiczna gondola"

Dodaj swoją recenzję

Magiczna gondola

3.12.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Magiczna gondola” to moje pierwsze spotkanie z autorką Evą Völler i serią Poza czasem. Spodziewałam się książki pełnej magii, pełnej zaskakujących zwrotów akcji i tajemnic. Już sama okładka przyciąga wzrok i wręcz zachęca do czytania. Niestety to co kryje książka nie jest już takie entuzjastyczne, a powiedziałabym nawet że wręcz banalne i przerekl... {} Recenzja książki Magiczna gondola

Magiczna gondola

14.02.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Anna wraz z rodzicami spędza wakacje w malowniczej Wenecji. Podczas długich spacerów pośród krętych uliczek, jak i tych spędzonych nad kanałem jej wzrok przykuwa dość wyróżniająca się czerwona gondola. Co robi ta gondola, gdy już od kilku wieków panuje nakaz czarnego koloru na tych środkach transportu? I co się wydarzy na regata storica? Kim jest m... {} Recenzja książki Magiczna gondola

Dwa światy

9.12.2013

Akcja Magicznej gondoli rozgrywa się w roku 2009 i 1499 w Wenecji. Główna bohaterka 17 letnia Anna przebywa wraz z rodzicami na wakacjach w tym pięknym historycznym mieście. Jest typową nastolatką XXI wieku: ipody, surfowanie po necie, portale społecznościowe, maile i smsy. To typowe zajęcia każdej nastolatki, a gdy tego zabraknie to nudy… Ta dzie... {} Recenzja książki Magiczna gondola

A wszystko przez maskę i czerwoną gondolę

7.09.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„- Masz teraz dar - powiedziała staruszka. - Dobrze go wykorzystaj - dodał jednooki starzec.” Ludzie od zawsze marzyli o podróżach w czasie, ale przecież wiadomo, że to nierealne. Ty też tak myślisz – do czasu aż podczas niefortunnych wydarzeń trafiasz do tego samego miejsca, tylko, że kilkaset lat wcześniej. Po początkowej konsternacji dociera do... {} Recenzja książki Magiczna gondola

Niebezpieczna podróż.

22.07.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Magiczna gondola" jest książką, która cieszy się pozytywnymi opiniami wśród czytelników. Od dawna pragnęłam, aby wpadła w moje ręce, gdy to się udało byłam prze szczęśliwa. Pomimo że książka przeznaczona jest dla młodszego grona czytelników nie zniechęciłam się. O czym jest powieść: Anna wraz z rodzicami przebywa w Wenecji. Podczas jednej z wypr... {} Recenzja książki Magiczna gondola

@iza122@iza122 {}

Sekret czerwonej gondoli

13.07.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Odkąd pamiętam jednym z moich marzeń było móc podróżować po całym świecie. Pragnę zwiedzić wiele miejsc. Jeśli miałabym wymienić któreś z nich, to z pewnością byłby to Paryż, Londyn, Wenecja, może jakaś tropikalna wyspa. Niestety do tej pory moje marzenia się nie ziściły. Dlatego też postanowiłam póki co odbywać dalekie podróże wraz z literackimi b... {} Recenzja książki Magiczna gondola

Podróż czerwoną gondolą

7.07.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wielu z nas lubi dalekie podróże. Odwiedzanie nowych miejsc daje szanse na poszerzenie horyzontów, zmianę postrzegania świata i odpoczynek od otaczającej nas rzeczywistości. Chyba każdy w głębi duszy marzy o wielkich przygodach, które zapamiętałby na całe życie. Nikt z nas chyba jednak nie myślał poważnie o podróży do innej epoki. Zobaczenie danego... {} Recenzja książki Magiczna gondola

Magiczna gondola

29.06.2013

Powieść Magiczna gondola została wydana w serii Poza czasem. Brzmi to bardzo intrygująco, a jeśli dodać do tego tytuł i gondolę kojarzoną z romantyczną Wenecją oraz dziewczynę z okładki w masce na twarzy, to czytelnik już ma garść powodów, by po książkę sięgnąć z bardzo dobrym nastawieniem. Główną bohaterką powieści jest 17-letnia Anna, która wra... {} Recenzja książki Magiczna gondola

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe