Recenzje książki "Magiczna gondola"

Dodaj swoją recenzję

Magiczna gondola

18.02.2022

"W przeciwnym razie musiałabym wcielić w życie plan B. Miał on jednak taką wadę że najpierw musiałabym go wymyślić." Te dwa zdania idealnie oddają charakter Anny, głównej bohaterki "Magicznej gondoli" Evy Völler. Muszę przyznać, że na początku książka szła mi opornie. Nie mogłam polubić się z główną bohaterką, a że narracja jest prowadzona w form... Recenzja książki Magiczna gondola

Magiczna gondola

3.12.2014

„Magiczna gondola” to moje pierwsze spotkanie z autorką Evą Völler i serią Poza czasem. Spodziewałam się książki pełnej magii, pełnej zaskakujących zwrotów akcji i tajemnic. Już sama okładka przyciąga wzrok i wręcz zachęca do czytania. Niestety to co kryje książka nie jest już takie entuzjastyczne, a powiedziałabym nawet że wręcz banalne i przerekl... Recenzja książki Magiczna gondola

Magiczna gondola

14.02.2014

Anna wraz z rodzicami spędza wakacje w malowniczej Wenecji. Podczas długich spacerów pośród krętych uliczek, jak i tych spędzonych nad kanałem jej wzrok przykuwa dość wyróżniająca się czerwona gondola. Co robi ta gondola, gdy już od kilku wieków panuje nakaz czarnego koloru na tych środkach transportu? I co się wydarzy na regata storica? Kim jest m... Recenzja książki Magiczna gondola

Dwa światy

9.12.2013

Akcja Magicznej gondoli rozgrywa się w roku 2009 i 1499 w Wenecji. Główna bohaterka 17 letnia Anna przebywa wraz z rodzicami na wakacjach w tym pięknym historycznym mieście. Jest typową nastolatką XXI wieku: ipody, surfowanie po necie, portale społecznościowe, maile i smsy. To typowe zajęcia każdej nastolatki, a gdy tego zabraknie to nudy… Ta dzie... Recenzja książki Magiczna gondola

A wszystko przez maskę i czerwoną gondolę

7.09.2013

„- Masz teraz dar - powiedziała staruszka. - Dobrze go wykorzystaj - dodał jednooki starzec.” Ludzie od zawsze marzyli o podróżach w czasie, ale przecież wiadomo, że to nierealne. Ty też tak myślisz – do czasu aż podczas niefortunnych wydarzeń trafiasz do tego samego miejsca, tylko, że kilkaset lat wcześniej. Po początkowej konsternacji dociera do... Recenzja książki Magiczna gondola

Niebezpieczna podróż.

22.07.2013

"Magiczna gondola" jest książką, która cieszy się pozytywnymi opiniami wśród czytelników. Od dawna pragnęłam, aby wpadła w moje ręce, gdy to się udało byłam prze szczęśliwa. Pomimo że książka przeznaczona jest dla młodszego grona czytelników nie zniechęciłam się. O czym jest powieść: Anna wraz z rodzicami przebywa w Wenecji. Podczas jednej z wypr... Recenzja książki Magiczna gondola

Sekret czerwonej gondoli

13.07.2013

Odkąd pamiętam jednym z moich marzeń było móc podróżować po całym świecie. Pragnę zwiedzić wiele miejsc. Jeśli miałabym wymienić któreś z nich, to z pewnością byłby to Paryż, Londyn, Wenecja, może jakaś tropikalna wyspa. Niestety do tej pory moje marzenia się nie ziściły. Dlatego też postanowiłam póki co odbywać dalekie podróże wraz z literackimi b... Recenzja książki Magiczna gondola

Podróż czerwoną gondolą

7.07.2013

Wielu z nas lubi dalekie podróże. Odwiedzanie nowych miejsc daje szanse na poszerzenie horyzontów, zmianę postrzegania świata i odpoczynek od otaczającej nas rzeczywistości. Chyba każdy w głębi duszy marzy o wielkich przygodach, które zapamiętałby na całe życie. Nikt z nas chyba jednak nie myślał poważnie o podróży do innej epoki. Zobaczenie danego... Recenzja książki Magiczna gondola

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl