Recenzje książki "Moja Jane Eyre"

Dodaj swoją recenzję

Idealna na gorszy dzień

16.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Humor w książce to podstawa. A kiedy swoje siły połączą trzy utalentowane autorki ze świetnymi pomysłami, powstaje książka, która daje masę rozrywki. "Moja Jane Eyre"- bo to o niej właśnie mowa to nie tylko świetny retelling znanej powieści Charlotte Bronte, ale także osobna historia, która rozbawi i zachwyci każdego. Jane to sierota wychowana w ... {} Recenzja książki Moja Jane Eyre

recenzja książki

15.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pierwsza część bardzo mi się podobała, ale też dotyczyła innej epoki i innych bohaterów. Wtrącenia autorek w nawiasach były w większości przypadków niepotrzebne. Kilka śmiesznych zdań nie uratuje całego dialogu, ani reszty książki. Jane Eyre była nijaka, nie wierzę, co zrobiono z tą bohaterką. Najciekawszą postacią kobiecą w tym wszystkim był duch... {} Recenzja książki Moja Jane Eyre

Duchy, śmiechy i chichy oraz zawiłe romanse!

4.05.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Panna Jane Eyre widzi duchy. Tak, nie przesłyszeliście się. Dziewczyna nie ma grosza przy duszy, nie ma rodziny, ale posiada wiedzę i przyjaciółkę ducha, który jest swoją drogą bardzo zabawny. Dlaczego jest tak ważne to, że Jane widzi i rozmawia z umarłymi? A to dlatego, że nie tylko ona je widzi, ale także przystojny Aleksander Blackwood – agent... {} Recenzja książki Moja Jane Eyre

@Wilczekczyta@Wilczekczyta {}× 2

Świetna

12.12.2018
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Co się stanie, gdy historię z kanonu klasycznych lektur opowiemy we współczesny sposób? A gdyby tak dodać do tego dużo śmiechu i ironii? Ktoś mógłby rzec, że to profanacja, ale wtedy trzeba mu podsunąć Moją Jane Eyre. "Śmierć nie pokona prawdziwej miłości: tej platonicznej, tej romantycznej, a także tej synowskiej. Bo miłość sięga poza granice ży... {} Recenzja książki Moja Jane Eyre

Bardzo średnio...

5.11.2018

Sięgnęłam ostatnio po książkę stanowiącą drugą część cyklu „Ladyjanistki” trzech autorek: Cynthii Hand, Jodi Meadows i Brodi Ashton. Są to te panie, które napisały „Moją lady Jane”, a której to nie przeczytałam. Natomiast po książkę „Moja Jane Eyre” sięgnęłam, bo chciałam się przekonać jak się ona ma do tej oryginalnej powieści. Historia Jane Eyr... {} Recenzja książki Moja Jane Eyre

Można się uśmiać :)

3.11.2018

Jakiś czas temu jedną z gorętszych premier była "Moja Jane Eyre". Tym razem Cynthia Hand, Brodi Ashton i Jodi Meadows powróciły z interpretacją powieści Charlotte Brontë "Dziwne losy Jane Eyre." Zacznę od tego, że powieść opowiadana jest z perspektywy wszystko wiedzącego narratora, jednakże dzieli się na trzy części: Charlotte Bronte, Jane Eyre ... {} Recenzja książki Moja Jane Eyre

Może Ty także jesteś w stanie widzieć duchy?

12.10.2018

"Płacz- przekonywała samą siebie- nie jest oznaką słabości. Płacz to dowód na to, że żyjesz." "Moja Jane Eyre" jest drugą częścią "Mojej Lady Jane", lecz spokojnie można te książki śmiało czytać oddzielnie. Nie są ze sobą kompletnie powiązane, każda z historii zaczyna się w innym miejscu z innymi bohaterami, więc nie ma przeszkód zacząć przygodę o... {} Recenzja książki Moja Jane Eyre

MOJA JANE EYRE

{} WYBÓR REDAKCJI
26.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Moja Jane Eyre" to już druga książka stworzona we współpracy tych trzech autorek. Po "Mojej Lady Jane" wiedziałam, że z wyczekiwaniem będę czekała na kolejne "tomy". Dlaczego napisałam je w cudzysłowie? W każdej książce jest inna historia i nie są one powiązane fabularnie ze sobą także jeśli macie okazję przeczytać np. tylko "Moją Jane Eyre" to s... {} Recenzja książki Moja Jane Eyre

@Jula_Books@Jula_Books {}× 2
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl