Recenzje książki "Nauczycielka z getta"

Dodaj swoją recenzję

Przejmująca!

13.06.2022

Z twórczością Anety Krasińskiej spotkałam się po raz pierwszy przy okazji lektury powieści „Słodki smak marzeń”. Autorka porusza w swoich powieściach problemy kobiet walczących z przeciwnościami losu. Tak samo jest w „Nauczycielce z getta”, szesnastej powieści Krasińskiej, jednak tym razem mamy do czynienia z bohaterką, która dobrowolnie daje się ... Recenzja książki Nauczycielka z getta

Nauczycielka z getta

9.05.2022

Aneta Krasińska i jej pióro jest mi już znane z poprzednich powieści, które naprawdę przypadły mi do gustu. Kiedy więc zapowiedziano premierę Nauczycielki z Getta - postanowiłam ponownie sprawdzić, czy i tym razem autorka czymś mnie zaskoczy. Powieść, w której pełno jest bólu, strachu i bezsilności - jaka ostatecznie się okazała? Czy i tym razem p... Recenzja książki Nauczycielka z getta

Nauczycielka z getta

27.04.2022

"Wybrała miłość i poszła tam, skąd każdy pragnął się wydostać..." ~ Rok 1939 - Łódź. Początek || wojny światowej. Dla Laury Kozłowskiej młodej nauczycielki dzień zaręczyn, a potem dzień ślubu z Dawidem Lewiatanem, miał być jak spełnienie marzeń wraz z pięknymi planami na przyszłość.Jednak nikt z młodych nie spodziewał się wybuchu wojny, która pok... Recenzja książki Nauczycielka z getta

Nauczycielka z getta- pod patronatem CzBK

25.04.2022

Miłość ma różne oblicza. Jest platoniczna, szczera, partnerska, rodzicielska, narcystyczna, toksyczna. Ma swoje cienie i blaski. Przynosi wiele radości, szczęścia, ale również dużo smutku, łez, bólu, gorzkich słów. Nieraz wystawiana jest na próbę, pojawiają się przed nią trudne wybory, decyzje. Często na szali stają czyjeś marzenia, pasje, a nawet... Recenzja książki Nauczycielka z getta

Nauczycielka z getta

20.04.2022

„Nauczycielka z getta” to książka autorstwa Anety Krasińskiej, wydana przez Wydawnictwo Jaguar. Łódź. Moja Łódź… Czasy tak bardzo odmienne od tych współczesnych. Początek II Wojny Światowej i historia Laury, młodej nauczycielki, która dobrowolnie przekracza bramy łódzkiego getta. Dlaczego zdecydowała się na takie posunięcie? A no z miłości do wła... Recenzja książki Nauczycielka z getta

Czy miłość pokona zło?

19.04.2022

W dzisiejszych czasach oraz tym co w koło się słyszy sięganie po literaturę wojenną jest coraz trudniejsze. Niestety, ale czytanie o tym co było kiedyś oraz obserwowanie tego co dzieje się obecnie sprawia, że książki takie jak ta odczuwa się „bardziej”. Że tak naprawdę to o czym aktualnie czytamy w powieści Pani Anety Krasińskiej może w jednej chw... Recenzja książki Nauczycielka z getta

Miłość zamknięta w getcie

8.04.2022

 "Nie mamy wpływu na przeszłość, zróbmy więc wszystko, by zadbać o przyszłość.” Nic tak nie poniża człowieka, jak wojna i nikt tak nie odbiera mu godności, jak drugi człowiek. Gdy żyjemy w czasach pokoju, wówczas nie zwracamy uwagi na wiele drobnych spraw, gdyż uważamy je za coś normalnego, chociażby jedzenie, codzienna kąpiel, spędzanie raze... Recenzja książki Nauczycielka z getta

@Mirka@Mirka × 9

Nauczycielka z getta

29.03.2022

iedy na początku lutego zobaczyłam okładkę "Nauczycielki z getta", pomyślałam sobie, że dawno nie czytałam niczego z literatury wojennej, ale nawet przez myśl mi nie przeszło, że za kilka tygodni temat wojny stanie się tak bardzo aktualny. Powieść Anety Krasińskiej zabiera czytelnika do Łodzi z czasów II WŚ. Tytułową nauczycielką jest Laura, młoda... Recenzja książki Nauczycielka z getta

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl