Recenzje książki "Niż"

Dodaj swoją recenzję

Zastanawiałeś się, co myśli kelner podając kartę dań?

27.02.2021

Czy mieliście okazję przeczytać wiele książek o pracy kelnera? O pracy, z tej drugiej strony. Pracy widzianej oczami kelnera, zmęczonego i sfrustrowanego, pracującego za przysłowiową miskę ryżu? Maciej Topolski bardzo sprawnie i celnie przedstawia pracę kelnera od kuchni, od zaplecza restauracyjnego. I co widzą nasze szeroko otwarte i zdziwione o... Recenzja książki Niż

Niż

25.02.2021

 Godziny bez jedzenia dla siebie, choć wokół jest go pełno. Spory z kucharzami. Natrętni klienci, którzy tylko szukają pretekstu do utrudnienia pracy. Brak umowy, więc brak ubezpieczenia. Upierdliwy szef i płytkie relacje. Obolałe nogi i zmęczone serce. Obraz gastronomi, jaki prezentuje Maciej Topolski, jest szary i wyprany z radości. Kelner po... Recenzja książki Niż

@mewaczyta@mewaczyta × 3

Czym kelner różni się od człowieka?

6.02.2021

Wchodzicie do restauracji. O czym myślicie? Pewnie o tym, że jesteście głodni i chcecie zjeść coś smacznego. A może o tym, żeby dostać jedzenie jak najszybciej. Może o tym, by znaleźć wolny stolik. A o czym w restauracji myśli kelner? Każdy rozdział jest zatytułowany w stylu "Do ..." ("do wyczucia", "do wypłaty") i zawiera przemyślenia dotycząc... Recenzja książki Niż

@julcias01@julcias01 × 2