Recenzje książki "Nowa rzeczywistość"

Dodaj swoją recenzję

Foliarze nie będą zadowoleni

27.09.2022

Pandemia, która rozpoczęła się w końcówce 2019 roku w Chinach sprawiła, że wszyscy musieliśmy odnaleźć się w nowej rzeczywistości. Skrajnie innej niż ta, którą znaliśmy. Wybuch koronawirusa sprawił, że zaczęliśmy dostosowywać się do coraz to nowszych obostrzeń, marząc by jak najszybciej się to wszystko zakończyło. Maseczki, rygorystyczne obostrzen... Recenzja książki Nowa rzeczywistość

Nowa rzeczywistość

12.09.2022

Cztery przyjaciółki żyją w popandemicznej rzeczywistości, gdzie każdy ich ruch jest śledzony, każda rozmowa podsłuchiwana, zmiana trasy do domu z pracy może zakończyć się mandatem a każdy niezaplanowany spacer trzeba zapisać w panelu aktywności na telefonie. Poważnie dokucza im brak miłości, ponieważ w tych czasach bardzo trudno jest kogoś spotkać... Recenzja książki Nowa rzeczywistość

Pandemiczna rzeczywistość

9.09.2022

Akcja książki toczy się w dalekiej dla nas przyszłości czyli w 2035 r. Cały czas trwa pandemia. COVID, który rozpoczął się w 2019 r. nadal jest obecny w życiu mieszkańców Nowogłosu. Władza sobie z nim nie radzi – wprowadza jednak ciągle nowe restrykcje, które z roku na rok stają się dla mieszkańców czymś normalnym. Jednak wydaje się, że wirus dla ... Recenzja książki Nowa rzeczywistość

Pandemiczna rzeczywistość

12.08.2022

W trakcie trwania pandemii ludzie czuli się odosobnieni, przygniatała ich samotność, a pozornie wygodna praca odbywająca się w domu przynosiła szybsze wypalenie zawodowe i ogólną niechęć do wykonywanych czynności. Pojawiał się również strach o życie, gdyż zagrażało nam coś nowego z czym do tej pory nie mieliśmy do czynienia. Człowiek bez wzajemneg... Recenzja książki Nowa rzeczywistość

Przerażająca wizja przyszłości..

23.07.2022

"Każda wnosiła coś wyjątkowego, każda była inna, ale i tak pasowały do siebie jak ulał." Jest 2035 rok, w naszym kraju ciągle trwa pandemia, obecna władza nie nie potrafi poradzić sobie z niebezpiecznym wirusem, wprowadza tylko bardzo rygorystyczne zakazy i nakazy, ciągłe inwigilacje i zastraszanie mieszkańców. Ma ten system oczywiście zarówno sw... Recenzja książki Nowa rzeczywistość

@maciejek7@maciejek7 × 28

Dystopijna Polska

23.07.2022

Książka Magdy Puzio pod tytułem "Nowa rzeczywistość" na początku wydawała mi się być trochę "foliarska". Okazało się jednak, że nic bardziej mylnego. Debiutancka powieść młodej jarosławianki to wciągająca wizja dystopijnej rzeczywistości Polski w roku 2035. Sporo tu aluzji politycznych, myślę, że z dużym prawdopodobieństwem zwolennicy jedynej słus... Recenzja książki Nowa rzeczywistość

Oby taka rzeczywistość nie nastała...

11.07.2022

"Nowa rzeczywistość" to debiut literacki Magdy Puzio. Muszę przyznać, że dość sceptycznie podchodziłam do tego tytułu, ponieważ miałam obawy czy treść nie będzie nawoływała do bagatelizowania obostrzeń, które wbrew wielu głosom buntu i sprzeciwu mają uzasadnienie i poparcie w środowisku naukowym i medycznym. Tych, których tego typu wątpliwości pow... Recenzja książki Nowa rzeczywistość

Kiedy fikcja miesza się z rzeczywistością powstaje "Nowa Rzeczywistość".

4.07.2022

Nie wiem czy jest bardziej znaczący obrazek przedstawiający ostatnie lata niż maseczka, a konkretnie kobieta w maseczce. Właśnie przez tą okładkę zdecydowałam się na sięgnięcie po książkę autorstwa Magdy Puzio. Tematy około covidowe są dla mnie interesujące, ale muszę przyznać, że takiej wyobraźni u młodej autorki to ja się nie spodziewałam. Począ... Recenzja książki Nowa rzeczywistość

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl