Recenzje książki "Opiekunka Grobów"

Dodaj swoją recenzję

Śpij dobrze i zostań tam, gdzie cię położyłam

22.10.2014

Pierwsze spotkanie z autorem jest jak podróż z nieznanym przewodnikiem, gdyż nawet najciekawszy opis okładkowy nie daje czytelnikowi gwarancji, że styl i podejście do tematu pisarza wpisze się w jego gusta. Sięgając po „Opiekunkę Grobów” byłam ciekawa, czy kobieta, która dorastała wierząc we wróżki, duchy i inne stwory będzie mnie w stanie zaskocz... {} Recenzja książki Opiekunka Grobów

Wolne tempo, brak napięcia, ale pomysł dobry

19.07.2013

Ostatnio mam pecha z wygrywaniem książek. Opisy mnie przyciągają, zaś sama treść dziwnie rozczarowuje. Tak miałam przykładowo z „Rodziną Wenclów”. Wygrałam też „Dni światła i gwiazd”, ale po recenzji Martyny naprawdę boję się za tę pozycję zabierać. Mnie zaś w ostatnim miesiącu trafiła się „Opiekunka grobów” Melisy Marr wygrana na Facebooku od wyda... {} Recenzja książki Opiekunka Grobów

Opiekunka grobów

17.07.2013

Powiem Wam, że "Opiekunka grobów" jest to książka bardzo przeze mnie wyczekiwana. Od kiedy przeczytałam o niej w zapowiedziach wydawnictwa Replika byłam ogromnie ciekawa tej powieści. Lubię zarówno literaturę fantasy, horrory jak i romanse, a po połączeniu tych trzech gatunków tworzy się coś co tym bardziej miałam ochotę przeczytać... Wszystko za... {} Recenzja książki Opiekunka Grobów

Opiekunka grobów

11.07.2013

Przyznam szczerze, że nie miałam ochoty sięgać po książkę "Opiekunka grobów" autorstwa Melissy Marr kiedy pierwszy raz ją zobaczyłam. Nie było w niej "tego czegoś" czym książka zazwyczaj przyciąga moją uwagę. Jednakże książką zainteresowała mnie koleżanka, która bardzo nie mogła się doczekać kiedy sięgnie po dzieło Melissy Marr. Być może lepiej by... {} Recenzja książki Opiekunka Grobów

Umarli nie zawsze spoczywają w pokoju.

10.07.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Umarli nie zawsze spoczywają w pokoju. Choć każde małe miasteczko ma swoje lokalne tradycje, mniej lub bardziej niezrozumiałe dla przyjezdnych, Claysville skrywa mroczną tajemnicę. Charakteryzuje się dziwnymi obrządkami pogrzebowymi oraz niespotykanym prawem dotyczącym pochówku - każdy kiedykolwiek urodzony w granicach miasta musi zostać tam pog... {} Recenzja książki Opiekunka Grobów

Żyć w zgodzie z tradycją...

30.06.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Historia rozpoczyna się dość osobliwie. Przyglądamy się starszej kobiecie, Maylene Barrow, która na cmentarzu Słodkie Odpocznienie w miejscowości Claysville odwiedza kolejne nagrobki. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że oprócz rozmowy ze zmarłymi, dzieli się z nimi również jadłem i piciem. Czemu to robi? Nie od razu będzie nam dane si... {} Recenzja książki Opiekunka Grobów

Klimatyczna książka z pogranicza świata żywych i umarłych... Polecam!

24.06.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Opiekunka Grobów” Melissy Marr miałam w planach od dawna. Przede wszystkim podobał mi się zarys treści i łączenie dwóch przeciwieństw - świata żywego i królestwa umarłych. Akcja rozgrywa się w sennym miasteczku Claysville, które z pozoru jest zwyczajnym miejscem. Jednak brutalne morderstwo starszej pani, która opiekowała się cmentarzami, zakłócili... {} Recenzja książki Opiekunka Grobów

Opiekunka Grobów

18.06.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Claysville. Małe miasto, jakich wiele ze swoimi tradycjami, świętami, obrzędami. Jednak w tym spokojnym, pełnym ciepła i spokoju miasteczku dochodzi do brutalnego morderstwa, starszej kobiety pielęgnującej wszystkie okoliczne cmentarze. Jednak, co dziwniejsze szeryf nie dokonuje śledztwa, aby dowiedzieć się, kto dopuścił się tak haniebnego czynu, ... {} Recenzja książki Opiekunka Grobów

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe