Recenzje książki "Ostatni"

Dodaj swoją recenzję

Ostatni

14.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

O tej książce dowiedziałam się dopiero przy okazji robienia listy zapowiedzi na styczeń. Moją uwagę przykuła nie tylko wyrazista okładka, ale także podtytuł "Jeden hotel. Dwudziestu ocalałych". No, trzeba przyznać, że jest to intrygujące. Kiedy zapoznałam się z opisem, wiedziałam, że jest to pozycja, którą muszę poznać bliżej. Na świecie wybucha ... {} Recenzja książki Ostatni

Kiedy umiera świat..

27.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Uwielbiam historie nieoczywiste. Przed Wami nowość od Wydawnictwa Czarna Owca, we współpracy z którym powstała ta recenzja. Opowieść o końcu świata, przetrwaniu, śmierci i morderstwie. Zapnijcie pasy. Nie żartuję, jeśli Wam powiem, że to jeden z najlepszych tytułów tego roku! John Keller jest historykiem. Przegląda swój telefon, kiedy zupe... {} Recenzja książki Ostatni

Zaczęło się dobrze

25.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jakbyś się czuł będąc z dala od rodziny, w zupełnie obcym miejscu z małą walizką z wizja ostatnich dni, wywołanych końcem świata? Ja osobiście nie wiem i wolę nie rozmyślać.. Jon wyjechał na konferencję do oddalonego od cywilizacji hotelu L'Hotel Sixieme w Szwajcarii. Kiedy w hotelowej restauracji kobieta podnosi wrzawę informując wszystki... {} Recenzja książki Ostatni

Hanna Jameson "Ostatni"

22.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jon Keller, nasz główny bohater, jest historykiem i w związku z tym uczestniczy w konferencji naukowej w Szwajcarii. I właśnie tam, daleko od żony i córek, przeżywa koniec świata. Wojna nuklearna odcina go i dwudziestu innych ocalałych od reszty świata w hotelu, w którym miała odbyć się konferencja. Pada internet i powoli kończy się prąd, gaz i... {} Recenzja książki Ostatni

Ostatni..

15.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nigdy nie wiesz ile zostało Ci czasu, kiedy nadejdzie moment w którym ostatnią myślą będzie myśl o tym,że mogłeś zrobić coś inaczej. A co jeśli nadszedł już koniec? Jon jadąc na konferencje nie wiedział,że spotka go szok i niedowierzanie. Wystarczyła tylko jedna chwila aby zmieniło się jego życie. Wystarczyła jedna wiadomość aby goście hotelu w k... {} Recenzja książki Ostatni

Co może się wydarzyć po ataku nuklearnym?

15.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Thriller postapokaliptyczny „Ostatni” autorstwa Hanny Jameson to wizja tego, co może się dziać po ataku nuklearnym na świat, gdy wszystko co znamy przemienia się w gruzy, a ci, którym udało się przetrwać muszą nauczyć się żyć w nowej rzeczywistości. Akcja rozgrywa się w Szwajcarii, w niewielkim hotelu leżącym na odludziu, w głębi lasu. Jon Kell... {} Recenzja książki Ostatni

Mroczna

2.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Są takie książki, z których każdy czytelnik wyniesie coś innego. Pozycje, które w każdym mogą poruszyć inną strunę. I taką powieścią jest dla mnie "Ostatni" autorstwa Hanny Jameson. Kryminał, horror czy postapo? Ta książka to mistrzowskie połączenie wszystkich tych gatunków. Duszna atmosfera zamknięcia w hotelu, brak łączności ze światem przez nuk... {} Recenzja książki Ostatni

Koniec świata i walka o przetrwanie

27.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Ostatni” to historia, która mogłaby się wydarzyć naprawdę i chyba to przeraża najbardziej. A jak wy byście się zachowali w obliczu końca świata, którego do tej pory znaliście? Koniecznie sprawdźcie jak z zagładą poradzili sobie mieszkańcy hotelu L’Hotel Sixieme. Narracja prowadzona jest przez Jona Kellera, którego koniec świata zastał w Szwaj... {} Recenzja książki Ostatni

@cherryladyreads @cherryladyreads
{}