Recenzje książki "Ostatnie zdjęcie"

Dodaj swoją recenzję

Ostatnie zdjęcie

6.06.2022

Książka "Ostatnie zdjęcie" to moje pierwsze spotkanie z twórczością autorki. Niemniej jednak z tego spotkania jestem bardzo zadowolona. Franek to młody chłopak, który wychowuje się w domu dziecka pod opieką sióstr zakonnych. Nie od zawsze był w domu dziecka. Początkowo wychowywali go rodzice, ale ojciec nie stronił od alkoholu i przemocy domowej. ... Recenzja książki Ostatnie zdjęcie

@Gosia@Gosia × 2

(zbyt) Krótka książka na ważny temat

23.05.2022

Książkę otrzymałam z Klubu recenzenta serwisu nakanapie.pl. Dziękuję. „Ostatnie zdjęcie” Aldony Szczygieł skusiło mnie opisem i dobrymi recenzjami, choć w momencie, kiedy decydowałam się na tę książkę było ich jeszcze niewiele, (w tej chwili jest ich więcej, ale w dalszym ciągu są dobre). Książka jest debiutem Pani Aldony. Opowiada o pię... Recenzja książki Ostatnie zdjęcie

Wzruszająca książka obyczajowa

22.05.2022

Książka "Ostatnie zdjęcie" Aldony Szczygieł zaliczana jest do kanonu literatury młodzieżowej, ale polecam ją również dorosłym czytelnikom. To wzruszająca opowieść o tęsknocie i niezwykłej więzi rodzinnej. Książka liczy zaledwie 193 strony, a więc czyta się ją niezwykle szybko. Dla mnie była to lektura na jeden wieczór. Bohaterem powieści jest pięt... Recenzja książki Ostatnie zdjęcie

Nostalgiczna przygoda dla młodego czytelnika

21.05.2022

Mało jest książek młodzieżowych tego typu. Zwykle powieści dla młodych ludzi kojarzyły mi się z lekką lekturą, w której dużo się dzieje. Z przygodą, akcją, humorem, szczęśliwym zakończeniem. Czymś, po co jako dorosła czytelniczka sięgałam, żeby odstresować się po ciężkim dniu. „Ostatnie zdjęcie” Aldony Szczygieł jest przygodą nastoletniego chłopca... Recenzja książki Ostatnie zdjęcie

"Zdjęcia. Bezcenne pamiątki, zaklęty czas w małych kawałkach papieru." - czy będą w stanie pr...

21.05.2022

Debiutów nigdy nie brakowało, ale albo są one coraz lepsze, albo po prostu ja mam do takich ogromne szczęście. Ta krótka i bardzo ważna książka jest pierwszą spod pióra Autorki, ale mam nadzieję, że nie ostatnią, gdyż już czekam na więcej. Franciszek od lat wychowuje się w sierocińcu prowadzonym przez siostry zakonne. Najpierw żył w domu, w kt... Recenzja książki Ostatnie zdjęcie

@viki_zm@viki_zm × 15

,,Czy zdjęcia przywracają pamięć? Czy to w ogóle możliwe?

17.05.2022

Ostatnio miałam przyjemność przeczytać książkę autorstwa polskiej pisarki Aldony Szczygieł pod tytułem ''Ostatnie zdjęcie''. Otrzymałam ją z Klubu Recenzenta na portalu na kanapie.pl. Warto wspomnieć, że to było moje pierwsze spotkanie z tą autorką i było to bardzo przyjemne spotkanie. Książka opowiada historię młodego chłopaka, piętnastoletnieg... Recenzja książki Ostatnie zdjęcie

Ostatnie zdjęcie

11.05.2022

Przed wyborem książki Aldony Szczygieł „Ostatnie zdjęcie” miałam chwilę zawahania. Opis tej powieści bardzo mnie zaciekawił, do tego fajna klimatyczna okładka, ale gdy zobaczyłam, iż ta książka ma tylko 194 stron, musiałam się namyślić. Zazwyczaj wolę grubsze, takie, które nie kończą się, zanim tak naprawdę się zaczną. Jednak opis i okładka wygrał... Recenzja książki Ostatnie zdjęcie

Czy poszukiwania babci skończą się happy-endem?

24.04.2022

Nie sposób przejść obok tej lektury obojętnie. Szczególnie gdy tematem książki są naprawdę sprawy trudne, wręcz dla młodych ludzi mało zrozumiałe. Zacznijmy jednak po kolei. Autorem Ostatniego zdjęcia jest Aldona Szczygieł, kulturoznawca, pedagog, która interesuje się fotografią, lubi miejsca, które mają w sobie pewną magię. Prowadzi własnego blo... Recenzja książki Ostatnie zdjęcie

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl