Recenzje książki "Piąte przykazanie"

Dodaj swoją recenzję

Dioniza i kolejny mur milczenia

9.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dioniza Remańska jest już detektywem. Wraz z ojczymem założyła agencję detektywistyczną. W Strzygomiu kupiła piękny dom, w którym na parterze otworzyła filię swojej agencji. Oprócz tego pracuje jako instruktor na strzelnicy u dobrego kolegi. Namówiła go, żeby wykupił teren w Jodłowcu. Ten się zgodził, a Diona dzięki temu nie musi już kursować mi... {} Recenzja książki Piąte przykazanie

„Ktoś przecież kiedyś powiedział, że w każdej legendzie tkwi ziarno prawdy”., czyli „Nie zabi...

18.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Piąte przykazanie to już moje trzecie spotkanie z Hanną Greń i zarazem trzeci tom z Dionizą Romańska. Jestem na bieżąco z tą serią i byłam bardzo ciekawa co takiego, autorka zaserwuje nam w kolejnej części. Po uzyskaniu licencji detektywa Dioniza Romańska kupuje dom w Strzygomiu. Przyjmuje kilka prostych zleceń i powoli rozkręca firmę. Pewnego dn... {} Recenzja książki Piąte przykazanie

recenzja

25.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po uzyskaniu licencji detektywa Dioniza Remańska kupuje dom w Strzygomiu. Przyjmuje kilka prostych zleceń i powoli rozkręca firmę. Pewnego dnia w agencji pojawia się Maria Pisarek. Zrozpaczona kobieta twierdzi, że jej syn, Paweł, który zdaniem policji zaginął, został tak naprawdę zamordowany. Podejrzewa prawie wszystkich mieszkańców miejscowości O... {} Recenzja książki Piąte przykazanie

Fenomenalny thriller z wątkiem sakralnym w tle.

13.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Hanna Greń to niekwestionowana, prawdziwa dama polskiego kryminału. Jej kunszt, wyrafinowanie, styl, w jakim pisze o zbrodni. To czyni ją prawdziwą damą. Często piszę o książkach, że znajdują się elementy, które opisuję jako "takie, których nigdy nie spotkałam", bo książki wciąż mnie zaskakują. Tym razem jednak nie ma w tym ani grama przesady. Nie... {} Recenzja książki Piąte przykazanie

@karolcik@karolcik {}× 3

Piąte przykazanie

13.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Piąte przykazanie", to było moje kolejne spotkanie z twórczością Hanny Greń. Pierwsze to było "Wioska kłamców", czyli pierwsza część tej serii. Drugiej niestety nie przeczytałam. Ale czy można czytać tę książki bez znajomości poprzednich? Jak dla mnie, i tak, i nie. Jako, że czytałam pierwszą część, to brakowało mi właśnie kolejnych wydarzeń. Ni... {} Recenzja książki Piąte przykazanie

Pomiędzy skrajem piekła i nieba

10.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„(…) najczęściej skraj nieba jest jednocześnie skrajem piekła, bo w życiu nie można być trochę, żeby zasłużyć na miano dobrego człowieka”. Osiny to kolejna mała hermetyczna miejscowość, pełna zagadek, w cyklu „Doniza Remańska” Hanny Greń, gdzie brudy pierze się we własnym domu, sprawiedliwości dochodzi się na własnym podwórku, a karę wymierza w... {} Recenzja książki Piąte przykazanie

@gala26@gala26 {}× 23

Piąte przykazanie

8.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książkę otrzymałam z Klubu Recenzenta serwisu nakanapie.pl, za co bardzo dziękuję. Moja ulubiona autorka, która i tym razem wie jak zbudować napięcie dla czytelnika. Kolejny raz mnie zachwyciła. ,, Piąte przykazanie,, to trzecia część przygód Dionizy Remańskiej. Każda z części absolutnie wciąga czytelnika od pierwszych stron i tak jest również w ... {} Recenzja książki Piąte przykazanie

Zmowa milczenia

4.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

To moje pierwsze spotkanie z twórczością Hanny Greń i choć „Piąte przykazanie” jest trzecią częścią serii przygód o Dionizie Remańskiej, to nieznajomość dwóch pierwszych części nie przeszkadza w odkrywaniu bieżącej historii. Dioniza, młoda była policjantka otwiera biuro detektywistyczne, oczekując ciekawych zleceń. Pierwsza klientka nie robi na... {} Recenzja książki Piąte przykazanie

@anu_histeria@anu_histeria {}× 1
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl