Recenzje książki "Piękni i martwi"

Dodaj swoją recenzję

Dead Beautiful

16.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nastoletnia Renée w swoje szesnaste urodziny otrzymuje od losu brutalną szkołę życia. Wracając z wycieczki wraz ze swoją przyjaciółką, Annie, kierowana niewyjaśnionym instynktem znajduje w lesie ciała zamordowanych rodziców. Nie wierzy w wyjaśnienia policji, że dwoje zdrowych ludzi zmarło na zawał serca w tej samej chwili. Zdesperowana dziewczyna ... {} Recenzja książki Piękni i martwi

"Piękni i martwi" Yvonne Woon

2.04.2013

Są piękniejsi, doskonalsi, silniejsi. Nie muszą spać, jeść ani pić. Muszą tylko jedno: odnaleźć własną duszę. Wtedy wrócą do życia. Ale za straszliwą cenę… Po tajemniczej śmierci rodziców siedemnastoletnia Renee zostaje wysłana do szkoły na drugim końcu Ameryki. W Akademii Gottfrieda wykłada się filozofię, historię zapomnianych cywilizacji i łacinę... {} Recenzja książki Piękni i martwi

Chroń nas, Boże, przed szmirami

2.12.2012

Powiem szczerze, że jestem mocno uprzedzona do radośnie panującego na rynku wydawniczym gatunku, mianowicie – młodzieżowego paranormal romance. Zazwyczaj trzymam się z daleka od półek z taką lekturą, ale, wiedziona jakimś absurdalnym odruchem, postanowiłam dać jej szansę i na chybił-trafił wybrałam jedną z książek dostępnych w bibliotece; a nóż wid... {} Recenzja książki Piękni i martwi

Yvonne Woon - Piękni i Martwi

19.10.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Historia rozpoczyna się w momencie gdy szesnastoletnia Renee znajduje ciała swoich rodziców w lesie. Po ich śmierci dziewczyną opiekuje się dziadek, z którym nie miała kontaktu przez parę lat i który wysyła ją do szkoły z internatem, a dokładniej do Akademii Gottfrieda. Początkowo dziewczyna nie chce się pogodzić z decyzją o wyjeździe, jednak gdy w... {} Recenzja książki Piękni i martwi

@shoko@shoko {}

Nie każdy jest tym kim myślisz, że jest...

12.10.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jesteś zwykłą nastolatką, którą interesują przyjaciele, imprezy i chłopcy. Jesteś dziewczyną, która żyje z dnia na dzień. I nie przejmujesz się niczym. Świętujesz swoje szesnaste urodziny. Bawisz się w najlepsze. I nagle tracisz wszystko. Tracisz najbliższych. Czy wiesz, że już nigdy nie będziesz taka, jak wcześniej? „Tak to właśnie jest, ... {} Recenzja książki Piękni i martwi

{}

Matwi to inni...

10.08.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jesteś zwykłą nastolatką, którą interesują przyjaciele, imprezy i chłopcy. Jesteś dziewczyną, która żyje z dnia na dzień. I nie przejmujesz się niczym. Świętujesz swoje szesnaste urodziny. Bawisz się w najlepsze. I nagle tracisz wszystko. Tracisz najbliższych. Czy wiesz, że już nigdy nie będziesz taka, jak wcześniej? „Tak to właśnie jest, częścią ... {} Recenzja książki Piękni i martwi

{}

Yvonne Woon - Piękni i martwi

4.03.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Do autorów dopiero co debiutujących podchodzę z wielką rezerwą, zbyt często się na nich zawiodłam. Jednak moje dobre serce znów wzięło górę nad rozumem i zakupiłam "Pięknych i martwych" już jakiś czas temu. Nie wymagałam od niej ambitności ani tym bardziej powiewu świeżości. Jakie było moje zaskoczenie kiedy ze strony na stronę wciągałam się w świa... {} Recenzja książki Piękni i martwi

,,Piękni i Martwi"

4.07.2011

Jak to jest być nieumarłym? Nie czuć zimna, głodu, potrzeby snu? Nie czuć nic? Właśnie przed takim problemem stawia czytelnika studentka Uniwersytetu Columbia, Yvonne Woon. Opis jej pierwszej powieści, ,,Pięknych i Martwych” przypomina mi ,,Upadłych”. Głównie chodzi mi o motyw pocałunku. Ale powieść nie będzie aby trochę kiczowata? Nie czują nic p... {} Recenzja książki Piękni i martwi

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe