Recenzje książki "Piętno Katriny"

Dodaj swoją recenzję

O różnych obliczach ludzkiej tragedii...

16.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Bardzo lubię czytać książki, które skłaniają mnie do refleksji. Bardzo lubię, gdy książka po przeczytaniu na długo zostaje mi w głowie. Bardzo lubię w trakcie lektury odczuwać emocje i uczucia bohaterów. Bardzo lubię , gdy na pozór zwyczajna historia ma w sobie elementy metafizyczne i wywołuje na mojej skórze dreszcz niepokoju... "Piętno Katriny"... {} Recenzja książki Piętno Katriny

@alien125@alien125 {}× 2

Teatr wyobraźni

26.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

O huraganie Katrina, który w 2005 przeszedł przez stany Luizjana i Missisipi słyszał chyba każdy. Spustoszenie było tym większe, że po ustaniu wiatru nastała wielka powódź, która podtapiała miasta, wypłukiwała zmarłych z cmentarzy i niszczyła wszystko, co spotkała na swojej drodze, zostawiając po sobie pustkę. Materialną i psychiczną. To fakty, kt... {} Recenzja książki Piętno Katriny

@jorja@jorja {}× 18

⭐RECENZJA PREMIEROWA⭐

18.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czy przeszłość może odbić się na naszej przyszłości? ⭐RECENZJA PREMIEROWA⭐ Huragan Katrina zostawił po sobie ogromne spustoszenie. Ciężko się ludziom po takim czymś pozbierać. Do ów miejscowości przyjeżdża młoda dziewczyna, która ucieka przed przeszłością, ale również pewna rodzina. Czy mają szansę w tym nowym miejscu dostać trochę spokoju? Czy ... {} Recenzja książki Piętno Katriny

@szpaczek444@szpaczek444 {}× 2

Świetna książka!

14.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czytając tę książkę nie wiedziałam czego się spodziewać. A na pewno nie spodziewałam się tego co przeczytałam. Poznajemy młodą dziewczynę z Polski, Amy, która ucieka przed poczuciem winy od swojej rodziny na staż do USA. Do tego mamy rodzinę, która po tragedii postanawia podnieść się z kolan i wyrusza do Narco Valley żeby zacząć od nowa. Co jednak... {} Recenzja książki Piętno Katriny

@n.czyta@n.czyta {}× 1

Piętno Katriny

13.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pamiętacie to uczucie, kiedy w swoich rękach mięliście książkę, która mocno wpłynęła na wasze postrzeżenie na jakaś sytuacje?? Na pewno większość z was tak ma bądź miała. W tej książce to jest historia, jaka miała miejsce, czyli Huragan Katrina, która dokonała ogromnych zniszczeń materialnych poprzez wiatr, ale tez przez, wodę, która wydobyła z zi... {} Recenzja książki Piętno Katriny

@mamawmkesie@mamawmkesie {}× 2

Piętno tragedii

11.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Huragany, tornada czy powodzie pozostawiają za sobą zamęt, zniszczenia, śmierć, poczucie bezradności i nieustający strach. Huragan Katrina spustoszył stany Luizjana i Missisipi w sierpniu 2005 roku, mieszkańców Norco Valley dotknęło to szczególnie i właśnie tam przeprowadza się pewne małżeństwo, by rozpocząć nowy rozdział w swoim życiu. Syn Rebeki... {} Recenzja książki Piętno Katriny

@paulina0944@paulina0944 {}× 1

Między jawą a snem, między Katriną a Harveyem

4.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ostatnie dekady okrutnie doświadczyły obywateli południa USA nad Zatoką Meksykańską. Huragan Katrina w 2005 roku, wyciek ropy naftowej na platformie wiertniczej Deepwater Horizon w 2010 roku czy huragan Harvey w 2017 to tylko niektóre z wydarzeń, które odcisnęły bolesne piętno na życiu mieszkańców Florydy, Alabamy, Mississippi, Luizjany i Teksasu.... {} Recenzja książki Piętno Katriny

@bookovsky2020@bookovsky2020 {}× 10

Piętno natury

3.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

RECENZJA PRZEDPREMIEROWA Wydawnictwo Media Rodzina kojarzę z książek dla dzieci i młodzieży, nie wiedziałam, że wydają też powieści dla dorosłych. Jakże się cieszę, że dostałam możliwość przeczytania książki z serii Gorzka Czekolada. To mój debiut zarówno z serią jak i samą Autorką. Już 10 marca będziecie mogli przeczytać tą książkę. Do Norco V... {} Recenzja książki Piętno Katriny

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl