Recenzje książki "Podzieleni"

Dodaj swoją recenzję

Na ile jesteś wartościowym trybem społecznej machiny?

5.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Na kartach "Podzielonych" zastajemy świat po Drugiej Wojnie Domowej. Moralna Wojna toczyła się o prawa, o których i u nas jest głośno: obrona życia poczętego kontra wolny wybór. Temat kontrowersyjny, ale w ujęciu jaki zamierzał przedstawić go Shusterman miał prawo się sprawdzić i być jednocześnie przestrogą dla ludzkości. To co mogło się wydawać ... {} Recenzja książki Podzieleni

@Asamitt@Asamitt {}× 4

Podzieleni

14.06.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Jedną z rzeczy, których się uczysz, kiedy żyjesz tak długo, jak ja jest to, że ludzie nie są wyłącznie dobrzy lub wyłącznie źli. Wkraczamy i wychodzimy z krainy ciemności i światła przez całe nasze życie.” Współczesny świat funkcjonuje w miarę normalnie dzięki licznym zasadom, prawom, normom, które mają ułatwić nam życie (choć nie zawsze). Nie ... {} Recenzja książki Podzieleni

Podzieleni

22.01.2013

Kiedy w powieściach skierowanych do młodzieży pojawił się nurt wampirzo- wilkołaczy związany głównie z oswajaniem tych istot przez bladolice, wzdychające śmiertelniczki, wiadomo było, że stopniowo ulegnie on wyczerpaniu, a na jego miejsce wskoczy inny, który równie szybko zdobędzie serca czytelników. I tak się stało. Najpierw były podróże w czasie,... {} Recenzja książki Podzieleni

Podzieleni

4.11.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wyobrażacie sobie, że ktoś- jakiś naukowiec, wynajduje sposób na podzielenie ciała jednocześnie nie zabijając człowieka? Że rodzice w każdym momencie mogą podpisać zlecenie podzielenia i skazać swoje dziecko? A wyobrażacie sobie ucieczkę takiego Podzielonego? Jego życie? Conor jest dość trudnym dzieckiem. Ma problemy w szkole, wagaruje, a na dodat... {} Recenzja książki Podzieleni

Podzieleni

16.10.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Życie nie daje nam tego co chcemy, tylko to co dla nas ma” Reymont W Wojnie Domowej zwanej również Wojną Moralną ścierała się Armia Życia z Brygadą Wyboru, konflikt był potwornym i krwawym starciem, żeby położyć jego kres uchwalono „Kartę Życia”, okrutny kompromis ustanawiający, że ludzkie życie jest nietykalne od momentu poczęcia aż do wiek... {} Recenzja książki Podzieleni

@Natula@Natula {}

Czy można żyć w podzielonym stanie?

10.10.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Neal Shusterman to amerykański pisarz oraz scenarzysta. Urodził się i dorastał na Brooklynie w Nowym Jorku. Pisze odkąd pamięta poświęcając temu każdą wolną chwilę. Jego twórczość została zauważona i wielokrotnie nagrodzona. Książki autora znane są rzeszom czytelników na całym świecie. Już niedługo na naszym rynku nakładem wydawnictwa Papierowy Ksi... {} Recenzja książki Podzieleni

"Podzieleni" Neal Shusterman

9.10.2012

Connor to zły chłopiec. Dokładnie taki, jakiego w każdym młodzieżowym romansie zwykła dziewczyna zmieniłaby w porządnego, po czym żyliby długo i szczęśliwe. Ale w świecie Connora nie ma miejsca na szczęśliwe zakończenia i drugą szansę. Zostanie rozczłonkowany, bo przecież bardziej przysłuży się społeczeństwu w kawałkach niż w całości. Nikt nie będz... {} Recenzja książki Podzieleni

Szczątki duszy, gdzie ich potem szukać ?

3.10.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Cel oznacza przyszłość."* Oto przyszłość z przestarzałymi już z perspektywy czasu odtwarzaczami mp3 i plazmami. Choć nie ma tam latających samochodów, nastała istotna zmiana. Kolor skóry zabarwia się barwnikiem. Nie ma już czarnego i białego, jest umbra i sjena. Tak samo jak sprawić można aby zwykły kolor oczu stał się fiołkowy lub zwiększyć inten... {} Recenzja książki Podzieleni

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe