Recenzje książki "Poradnik dla dżentelmena o występku i cnocie"

Dodaj swoją recenzję

Cudowna podróż po osiemnastowiecznych miastach!

1.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Poradnik dla dżentelmena o występku i cnocie” to pozycja, która naprawdę mnie zaskoczyła. Dlaczego nie sięgnęłam po nią o wiele wcześniej? Mackenzi Lee przenosi nas do XVIII wieku, gdzie po ulicach jeżdżą powozy, wózki i lektyki. Poznajemy damy o twarzy niczym mleko od dużej ilości pudru oraz lordów w perukach. Kobiety zmuszone są do noszenia ... {} Recenzja książki Poradnik dla dżentelmena o występku i cnocie

Poradnik dla dżentelmena

25.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Piękna okładka i oprawa graficzna, a w środku ciekawa historia o tym "Czy prawdziwy dzentelem musi być ułożony?" Jak myślicie? Henry, nasz głowny bohater być może odpowie nam na to pytanie, a więc rozsiądźcie się wygodnie i zatopcie w tej ciekawej historii. Henry mimo starań ojca i wielu szkół nie mógł zapomnieć o zabawie, hulanacha ani kobietach... {} Recenzja książki Poradnik dla dżentelmena o występku i cnocie

Humor wynagradza

14.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

 Pierwszy raz usłyszałam o Mackenzie Lee jesienią, gdy wydawnictwo Media Rodzina umiliło życie wielu psiarzy książką „Historia świata na czterech łapach". Podbiła nią serca każdego, kto ceni teksty pisane z miłością oraz humorem. Trzymałam kciuki, by ktoś w końcu przetłumaczył jedną z jej powieści, bo liczyłam na to, że jej humor i w nich do mn... {} Recenzja książki Poradnik dla dżentelmena o występku i cnocie

@mewaczyta@mewaczyta {}× 5

W poszukiwaniu siebie

2.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie jestem zaskoczona faktem, że książka ta znalazła się na liście bestsellerów New York Timesa. Zasługuje na to z całą pewnością. Jedyne, z czym mam problem to zakwalifikowanie tej lektury do kategorii literatury młodzieżowej. Obawiam się, że do młodych czytelników, szczególnie w czasach wszechogarniającej pogardy, rasizmu, nietolerancji, nie dot... {} Recenzja książki Poradnik dla dżentelmena o występku i cnocie

@Nina@Nina {}× 19

Świetna!

27.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Mackenzi Lee to amerykańska pisarka, autorka książek dla dzieci i młodzieży, zarówno fikcji jak i literatury faktu. Jej powieści były wielokrotnie nagradzane i znajdowały się na listach bestsellerów New York Timesa. „Poradnik” nie jest moim pierwszym spotkaniem z twórczością autorki, bo wcześniej miałam okazję czytać „Historię świata na czterech ł... {} Recenzja książki Poradnik dla dżentelmena o występku i cnocie

„Od tej chwili zamierzam wieść cholernie dobre życie. Nie będzie łatwe, ale będzie dobre”, cz...

8.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Poradnik dla dżentelmena o występku i cnocie to książka, którą ostatnio często widziałam na bookstagramie. Czytałam też sporo pozytywnych recenzji i postanowiłam sama przekonać się, czy rzeczywiście jest tak dobra, jak większość mówi. XVIII wiek. Henry Montague, dla przyjaciół Monty, jest przypadkiem beznadziejnym. Jego ojciec zrobił wszystko, ab... {} Recenzja książki Poradnik dla dżentelmena o występku i cnocie

Przenieśmy się do XVIII wieku, gdzie Henry Montague… rozrabia

26.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Przenieśmy się do XVIII wieku, gdzie Henry Montague… rozrabia. Z tego też powodu zostaje wysłany w roczną podróż po Europie, a kiedy wróci ma zająć się majątkiem. Jednak, jeżeli w tym czasie nie zaprzestanie swoich szaleństw ma zostać wydziedziczony. Henry jednak ani myśli podporządkować się ojcu, który odpowiada za całe zamieszanie. W końcu jedzi... {} Recenzja książki Poradnik dla dżentelmena o występku i cnocie

Poradnik dla dżentelmena

25.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ta książka była dokładnie tym czego potrzebowałam, czyli lekkiej, zabawnej i sarkastycznej książki z wątkiem historycznym. Największym plusem tej książki są bohaterowie oraz to, że nie da się przewidzieć co zaraz się stanie. Na początku myślałam, że będzie to po prostu książka o tym, jak trójka przyjaciół spędza czas na podróży po krajach, a dost... {} Recenzja książki Poradnik dla dżentelmena o występku i cnocie

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl