Recenzje książki "Proroctwo sióstr"

Dodaj swoją recenzję

Debiut z potknięciami

29.11.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Proroctwo sióstr” to debiut literacki amerykańskiej pisarki Michelle Zink. Jak to bywa z debiutami, powieść okazała się być pozycją niedoskonałą, w której dają się zauważyć pewne niedociągnięcia. Kiedy patrzyłam na okładkę i czytałam opis wydawcy, wydawało mi się, ze zanurzę się w niesamowitej mrocznej opowieści przepełnionej tajemnicami. Moje oc... {} Recenzja książki Proroctwo sióstr

@milla@milla {}

;)

9.09.2012

Tytuł: Proroctwo sióstr Autor: Michelle Zink Wydawnictwo: Telbit Liczba stron: 368 Ocena: 8/10 Data przeczytania: lipiec 2012 Historyczne proroctwo rozdziela dwie siostry - uosobienie dobra... i wcielenie zła... Która z nich zwycięży? Trzymająca w napięciu powieść osadzona w epoce wiktoriańskiej. Brzmi naprawdę ciekawie, a jak jest w rzec... {} Recenzja książki Proroctwo sióstr

Proroctwo sióstr

15.08.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jeszcze niedawno nie wiedziałam kim jest Michelle Zink. Jednak po przeczytaniu wielu recenzji powyższej książki doszłam do wniosku, że jest ona naprawdę fenomenalna i zapragnęłam ją przeczytać. Na szczęście okazało się, że jest w mojej bibliotece, więc jak tylko ktoś ją oddał, to od razu popędziłam, aby dorwać ją w swoje ręce. Lia i Alice to szes... {} Recenzja książki Proroctwo sióstr

Proroctwo sióstr

13.06.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

W momencie, kiedy powieść trafiła w moje ręce, byłam nią zafascynowana. Doskonale wiedziałam, że taki tytuł książki świadczy o tym, że fabuła książki jest również niesamowita. Nic bardziej mylnego. Moja początkowa euforia zmieniła się w początkową niechęć. Proroctwo sióstr oprócz pięknej okładki powinno zafascynować potecjalnego czytelnika świet... {} Recenzja książki Proroctwo sióstr

Proroctwo sióstr

2.06.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Do wszelkiego rodzaju trylogii lub ogólnie opowieści, które nie kończą się na jednym tomie, zawsze podchodzę z lekką dozą sceptycyzmu. Dlaczego, sama nie wiem, być może dlatego, że moja pierwsza przygoda jakiś czas temu z podobną historią nie zakończyła się zbyt fortunnie. Jednak od czasu do czasu daję im szansę. Tak było również z „Proroctwem siós... {} Recenzja książki Proroctwo sióstr

"Proroctwo sióstr" - Michelle Zink

13.05.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Proroctwo sióstr" to pierwszy tom trylogii pod tym samym tytułem autorstwa dotąd nie znanej mi pani Michelle Zink. Została wydana nakładem wydawnictwa Telbit. Książka wpadła w moje ręce nie przez przypadek. Przeczytawszy sporo recenzji zachwalających tę serię zapragnęłam sama zapoznać się z historią stworzoną przez panią Zink. Czy po ukończeniu le... {} Recenzja książki Proroctwo sióstr

Prastare proroctwo zaczyna się wypełniać

2.05.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Michelle Zink odkąd pamięta interesowała się baśniami i mitami wszelkiego rodzaju. Jednak nigdy nie była zadowolona ich zakończeniami i zawsze rozważała, co by było gdyby finał tych historii był zupełnie inny. Z takich właśnie rozważań narodziła się powieść „Proroctwo sióstr”, która nie dość, że była debiutem autorki, to również jest pierwszym tome... {} Recenzja książki Proroctwo sióstr

@tala86@tala86 {}

"Śmierć jest początkiem, Miłość przekleństwem"

25.04.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dwie siostry. Rodzinne proroctwo. Dwie ścieżki, gdzie jeden niewłaściwy krok prowadzi do zguby. Bliźniaczki, które powinny działać ramię w ramię, jednak podążają w przeciwnych kierunkach. Błąd popełniony przed kilkunastu laty, mający swe reperkusje w teraźniejszości. Miłość, która musi wytrzymać próbę czasu. Rodzina gotowa się poświęcić dla lepsz... {} Recenzja książki Proroctwo sióstr

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe