Recenzje książki "Prowadź swój pług przez kości umarłych"

Dodaj swoją recenzję

Niełatwy kryminał

3.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Każde spotkanie z książkami naszej noblistki jest zupełnie inne, inspirujące, ale bardzo często niełatwe. Osobiście przeczytałam już parę książek autorstwa Tokarczuk i śmiało mogę powiedzieć, że z każdej z nich można wyciągnąć własne morały i wnioski. Nie są to jednak książki dla głupców - takie osoby będą zazwyczaj negować te dzieła. Przecież nie... {} Recenzja książki Prowadź swój pług przez kości umarłych

Prowadź swój pług przez kości umarłych

22.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

''Prowadź swój pług przez kości umarłych'' to tytuł książki autorstwa Olgi Tokarczuk. Autorki która otrzymała nagrodę Nobla za ''Księg Jakubowe''. Akcja rozgrywa się w Kotlinie Kłodzkiej. Główną bohaterką jest Janina Duszejko która ma konflikt z lokalnymi myśliwymi. Janina jest obrończynią zwierząt, a myśliwi ciągle je zabijają. Pewnego dnia w t... {} Recenzja książki Prowadź swój pług przez kości umarłych

Prowadź swój pług przez kości umarłych

8.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Niezwykle poruszająca opowieść o wspólnym życiu ludzi i zwierząt na Ziemi, w którym to zwierzęta stoją na dużo niższej pozycji i są "poddanymi" ludzi. Książka dotyczy przede wszystkim łowiectwa, myślistwa, pokazuje władzę na tych ludzi i ich hipokryzję. Przedstawia także bezsilność, niezgodę i próbę walki z tym procederem przez zwykłych ludzi, któ... {} Recenzja książki Prowadź swój pług przez kości umarłych

W obronie zwierząt...

13.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Malownicza, uśpiona zimą Kotlina Kłodzka, metafizyczna zagadka do rozwikłania oraz ekscentryczna starsza pani w porywającym, pełnym niewiadomej thrillerze moralnym "Prowadź swój pług przez kości umarłych" naszej świeżo upieczonej noblistki Olgi Tokarczuk. Bliski, lecz daleki dla nas świat oddzielony grubym murem od wszędobylskich dziennikarzy. Osa... {} Recenzja książki Prowadź swój pług przez kości umarłych

Polska książka nie taka zła!

14.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nieczęsto sięgam po książki polskich autorów, tym razem jednak do przeczytania powieści Pani Olgi Tokarczuk zachęcił mnie ciekawy opis książki jak i na prawdę intrygujący tytuł. Główną bohaterką książki jest Janina Duszejko - starsza pani, która zamieszkuje niewielką wieś w Kotlinie Kłodzkiej. Jest wielką miłośniczką astrologii, a w wolnym czasie... {} Recenzja książki Prowadź swój pług przez kości umarłych

{}

Kryminał z zagadką i walką o ekologię w tle

7.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Prowadź swój pług przez kości umarłych" - jakże mroczny tytuł nadała swojej książce Olga Tokarczuk, nie znając powieści i sugerując się samym tytułem wiele z nas może omijać tę pozycję. Bo o czym tak naprawdę jest - o zbrodniach ludzi? A bliżej określając o zbrodniach ludzi na zwierzętach. Akcja powieści zostaje umiejscowiona w urokliwej i spoko... {} Recenzja książki Prowadź swój pług przez kości umarłych

Prowadź swój pług przez kości umarłych

11.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

To nie tak, że wziąłem do czytania książkę pani Tokarczuk, bo zdobyła literackiego Nobla. Do tej pory czytałem inne książki naszej noblistki i nie zawiodłem się, wręcz pochłonąłem Dom dzienny, dom nocny oraz książkę pt. Prawiek i inne czasy. Obie polecam "swoim" czytelnikom. Nie inaczej będzie z kolejną książką - Prowadź swój pług przez kości uma... {} Recenzja książki Prowadź swój pług przez kości umarłych

Prowadź swój pług przez kości umarłych

4.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Olga Tokarczuk – otrzymała Nobla! ... No to pomyślałam to świetna okazja zapoznać się z twórczością tej Pani. ,, Prowadź swój pług przez kości umarłych’’- to jak przesłanie, które zmusza do refleksji, do przemyśleń.- ,,Zatrzymaj się rozejrzyj i ....... Autorka podejmuje niełatwe, intrygujące tematy, trudne społeczne problemy, przemoc wobec... {} Recenzja książki Prowadź swój pług przez kości umarłych

@ela_r22@ela_r22 {}× 4
  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe