Przysmaki z domowego świniobicia we współczesnej kuchni

Wanda Michalska
Przysmaki z domowego świniobicia we współczesnej kuchni
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Z naszą książką domowy wyrób wędlin stanie się prosty, a samodzielnie przyrządzona biała kiełbasa czy wędzona polędwica są przecież o niebo lepsze niż tego rodzaju produkty ze sklepu! W Przysmakach z domowego świniobicia zgromadziliśmy przepisy zarówno na wyroby z wieprzowiny (m.in. kiełbasy, salceson, kiszkę pasztetową, rozmaite szynki), jaki i na potrawy z wykorzystaniem tego mięsa ? m.in. zupę z porów na wędzonce, kwaśnicę na żeberkach, smalec, golonkę, pieczenie z karkówki. Ponadto w rozdziale wstępnym wprowadzamy w tajniki peklowania i wędzenia, a także prezentujemy przydatny podział tuszy wieprzowej.
Data wydania: 2009
ISBN: 978-83-61513-48-3, 9788361513483
Wydawnictwo: Olimp Media

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Książka Przysmaki z domowego świniobicia we współczesnej kuchni nie ma jeszcze recenzji. Znasz ją? Może napiszesz kilka słów dla innych Kanapowiczów?
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Przysmaki z domowego świniobicia we współczesnej kuchni. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat