Recenzje książki "Reckless: Nieustraszony"

Dodaj swoją recenzję

nieustraszony

19.12.2013

Wcześniej dodałam recenzję „Kamiennego Ciała”. Było to naprawdę spory kawałek czasu temu. W międzyczasie przeczytałam kilka książek, w tym kontynuację serii „Reckless”, czyli „Nieustraszony”. Po raz kolejny wkroczyłam do świata stworzonego przez niemiecką pisarkę – Cornelię Funke. Ale od samego początku stawiałam sobie kilka pytań. Jak to wszystko ... {} Recenzja książki Reckless: Nieustraszony

Zapadająca w pamięć przygoda w świecie rodem z baśni braci Grimm

7.10.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Jaki jest największy skarb, który kiedykolwiek znalazłeś?" Muszę przyznać się do tego, że Cornelia Funke jako autorka, do tej pory, zupełnie nic mi nie mówiła. Słyszałam jej nazwisko parę razy, wiedziałam, że jest pisarką, ale nie miałam pojęcia co konkretnie napisała. Prawdopodobnie jako jedna z nielicznych, nigdy nie słyszałam o "Atramentowej ... {} Recenzja książki Reckless: Nieustraszony

Świat za Lustrem wciąż zachwyca!

23.07.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Na Jakubie Recklessie ciąży klątwa Czarnej Nimfy. Chłopakowi pozostało niewiele czasu, zanim ćma uczepiona jego serca przetnie wszystkie nici jego życia. Razem z wierną Lisicą młody łowca skarbów poszukuje odtrutki, lecz nie pomagają żadne znane im artefakty. Jedynym ratunkiem staje się dla nich legenda, choć ani Jakub, ani Lisica, nie są pewni, ... {} Recenzja książki Reckless: Nieustraszony

@Tenshi@Tenshi {}

Nieustraszony

14.06.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Na Jakubie ciąży Klątwa Czarnej Nimfy, niczym tykająca bomba, która niedługo wybuchnie. Tik tak, tik tak, czasu brak. Śmierć dla Jakuba nie ma postaci Kostuchy lecz ćmy w jego ciele. Klątwa, która tylko czeka na jego ostatni oddech, na to żeby ugryźć go po raz ostatni. Reckless musi znaleźć na nie antidotum. W końcu nie może umrzeć tak młodo. Probl... {} Recenzja książki Reckless: Nieustraszony

Nieustraszony

29.05.2013

Historia Jakuba rozpoczyna się na długo przed tym, nim jego ciało skalane zostało ćmą podarowaną przez nimfę, której ukradł imię. Jego przygody sięgają daleko wstecz, do czasów, gdy jedynie obserwował własnego ojca wymykającego się do świata fantazji. O losach tych traktuje tom wcześniejszy serii – Kamienne ciało – i to jego lektura zaskarbia sobie... {} Recenzja książki Reckless: Nieustraszony

Zdążyć zanim ćma ugryzie po raz ostatni

23.05.2013

Niedawno przeczytałam „Kamienne ciało” – pierwszy tom serii Reckless autorstwa znanej i cenionej niemieckiej pisarki Cornelii Funke. Z przyjemnością sięgnęłam po drugą część tej baśniowej serii. Lektura „Nieustraszonego” przeszła moje najśmielsze oczekiwania! Akcja powieści rozpoczyna się niedługo po wydarzeniach, które rozgrywały się na kartach „K... {} Recenzja książki Reckless: Nieustraszony

@MarKo@MarKo {}

Walka z czasem

13.05.2013

„Najlepszym kłamstwem jest to, które nie odbiega zbytnio od prawdy."* Świat, w którym wszystko jest możliwe. Jest w nim magia, czarodziejskie istoty i postacie z bajek i legend, ale nie zawsze takie jakie są nam znane. Ten świat może być piękny, ale i równie dobrze niebezpieczny. Tutaj jeśli za coś trzeba zapłacić, płaci się największą s... {} Recenzja książki Reckless: Nieustraszony

Nieustraszony

10.05.2013

Po udanym spotkaniu z "Kamiennym ciałem" czym prędzej zabrałam się za kontynuowanie serii, która niespodziewanie znalazła sobie stałe miejsce w moim sercu. Wiedziałam już mniej więcej czego mogę się spodziewać po książkach, których autorką jest Cornelia Funke. Nie uchroniło mnie to jednak przed swojego rodzaju tremą i obawami, które towarzyszą mi i... {} Recenzja książki Reckless: Nieustraszony

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe