Recenzje książki "Robaki w ścianie"

Dodaj swoją recenzję

Robaki w ścianie

1.07.2024

"Robaki w ścianie" to niezwykle interesująca pozycja i to z wielu powodów. Po pierwsze jest to debiut. A te warto sprawdzać, bo można trafić na perełki. Po drugie premierę miała w marcu, a raptem trzy miesiące później na rynku pojawił się drugi tom tej serii. I po trzecie, to kryminał, którego akcja toczy się w latach dziewięćdziesiątych. A na dok... Recenzja książki Robaki w ścianie

Bydgoskie robaki w ścianach...

23.05.2024

Czasem razem z mężem czytamy synchronicznie i wówczas to do niego należy wybór tytułu, co nie zawsze mi odpowiada, no ale układ, to układ. Tym razem jednak "Robaki w ścianie" odzwierciedlają upodobania nas obojga, ponieważ oboje mamy sentyment i do Bydgoszczy, i do lat 90. Rok 1996. Piękne, a zarazem trudne czasy transformacji. W Bydgoszczy doch... Recenzja książki Robaki w ścianie

@landrynkowa@landrynkowa × 17

Robaki w ścianie.

6.05.2024

"Robaki w ścianie" Hanny S.Białys to powieść, która zaintrygowała mnie już od pierwszych stron. Historia zaczyna się od makabrycznego odkrycia w lesie, które jest tylko wstępem do serii brutalnych mordów. Komisarz Bondys, postać równie skomplikowana co fascynująca, staje przed wyzwaniem, które testuje nie tylko jego umiejętności detektywistyczne,... Recenzja książki Robaki w ścianie

@Malwi@Malwi × 31

Zbrodnia lat 90 tych

21.04.2024

"Robaki w ścianie" to debiut Hanny Szczukowskiej - Białys i dzięki wydawnictwo SQN miałam okazję się z nim zapoznać. Akcja jest umiejscowiona w Bydgoszczy w latach 90. Na obrzeżu miasta młoda dziewczyna znajduje powieszone zwłoki. Od razu można wykluczyć samobójstwo, gdyż ofiara ma poderżnięte gardło i jest również... podpisana. Do sprawy zostaje... Recenzja książki Robaki w ścianie

Czy są zbrodnie, które można usprawiedliwić?

19.04.2024

Wszelkiego rodzaju robaki małe i duże nie wzbudzają jakoś naszej sympatii, choć niektóre z nich są niezwykle pożyteczne w świecie przyrody. Kojarzą nam się jednak niezbyt miło: z zaniedbaniem, brudem, opuszczeniem, zepsuciem, zgnilizną. Jaki zamysł miała Hanna Szczukowska-Białys, że zdecydowała się swoją debiutancką książkę zatytułować dość osobli... Recenzja książki Robaki w ścianie

@jorja@jorja × 27

Robaki w ścianie

5.04.2024

Kiedy po raz pierwszy zobaczyłam tytuł powieści Hanny S. Białys, w moim umyśle od razu coś kliknęło. Z miejsca zapragnęłam poznać tę historię, nawet jeśli miałaby okazać się prawdziwie... odrzucająca (ze względu na tytułowe insekty oczywiście). Już pierwsze strony okazały się jednak na tyle wciągające, że nie było już innej opcji – ja musiałam doc... Recenzja książki Robaki w ścianie

Robaki w ścianie

5.04.2024

Jeśli często sięgacie po debiuty i tak jak ja lubicie kryminały, to mam coś dla was coś wyjątkowego! "Każda rodzina ma swoje sekrety i swoje robactwo ukryte w ścianach - wystarczy tylko poruszyć pierwszą deseczką...". ~Lata 90 - Szara, brudna Bydgoszcz. W lesie na obrzeżach miasta, podczas spaceru z psem, młoda dziewczyna przypadkiem znajduje ok... Recenzja książki Robaki w ścianie

ZA
@jjoollkkaa.20

Robaki w ścianie

3.04.2024

Q: Często czytacie kryminały lub thrillery? Ja raczej czytam tylko komedie kryminalne, takie zwykłe kryminały są dla mnie często zbyt brutalne. Książka, o której wam dziś opowiem, jest kryminałem, ale nie jest mocno brutalnym, jednak z ciekawym portretem psychologicznym postaci. Reklama - @wydawnictwosqn Zacznę od tego, że książkę już na począt... Recenzja książki Robaki w ścianie

© 2007 - 2024 nakanapie.pl