Recenzje książki "Snowflake"

Dodaj swoją recenzję

(Za) Szybka dorosłość ...

26.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Snowflake" to kolejny debiut tego roku po który zdecydowałam się sięgnąć. Tylko tym razem to nie jest kryminał, a bardziej obyczajowa powieść. Powieść która mnie urzekła i poruszyła zarazem. Osiemnastoletnie Debbie White mieszka na farmie mlecznej na wsi pod Dublinem z matką Maeve, jej młodszym partnerem i wujkiem Billym. Billy zajmuje przycze... {} Recenzja książki Snowflake

Dziecko a dorosłość

9.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Skończyłam czytać i złapałam się na tym, że płaczę. Słone łzy płyną po policzkach i zastanawiam się czy płaczę z powodu treści, czy nad sobą. Bo tu wszystko się z sobą tak bardzo łączy i tak bardzo w siebie wnika, że trudno dociec gdzie jest koniec, a gdzie początek. Ta powieść żyje bowiem we mnie. Jest niby normalna, bo o życiu, o ludziach, o rod... {} Recenzja książki Snowflake

Snowflake

6.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Louise Nealon "Snowflake", Wyjazd na studia do odległego miasta był kiedyś dla mnie dość dużym wyzwaniem. Do dziś pamiętam kolejkę rejestrujących się w akademiku osób i kłębkącs się w głowie myśli, jaka lokatorka i który pokój mi się trafi. Z tą drugą miałyśmy chwilę, żeby umówić się na wspólne mieszkanie stojąc w kolejce, a pokój dostałyśmy ja... {} Recenzja książki Snowflake

@toptangram@toptangram {}× 2

Książka, której nie jest celem zabawianie cię...

2.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Snowflake" to książka o emocjach. Każdego z nas. Bohaterowie mogą przypominać Ciebie. Którym z nich jesteś? Młoda dziewczyna z prowincji. Zaczyna swoją drogę na studiach. Wielokrotnie czuje się jak z innego świata i za wszelką cenę chce być kimś pasującym do wielkomiejskiego życia. Jej matka, która z problemami psychicznymi wpędza ją w je... {} Recenzja książki Snowflake

Snowflake

29.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

“Snowflake” to książka, która mnie ogromnie zaskoczyła. Okładka zupełnie mnie nie przyciągnęła i nie zapowiadała tylu emocji, jakie towarzyszą podczas lektury. To literatura piękna, którą czyta się chwytając każde słowo i emocje. Bohaterką jest osiemnastoletnia Debbie White, która mieszka na farmie razem z wujkiem, mamą i jej partnerem. Każde z... {} Recenzja książki Snowflake

Jak to jest wkraczać w dorosłość z ciężkim bagażem doświadczeń...

28.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wchodzenie w dorosłość nie jest łatwe, kiedy już na starcie dźwiga się ciężki bagaż doświadczeń. Bardzo dobitnie zobrazowała to Louise Nealon w swojej książce „Snowflake” obarczając główną bohaterkę chorą psychicznie matką i jej problemami. Do tego dorzuciła jeszcze traumę związaną z kilkoma tragicznymi wypadkami oraz poczucie osamotnienia z powod... {} Recenzja książki Snowflake

Życie jak płatek śniegu ...

27.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Snowflake. Płatek śniegu. Takie jest nasze życie, delikatne i mające swój kres. Czasem kończy się niespodziewanie, jak topiący się w słoneczną zimową pogodę śnieżnobiały płatek śniegu. Czy rzeczywiście takie jest twoje życie? Czy takie było życie bohaterki, Debbie? Przekonajmy się … Debbie White mieszka na wsi pod Dublinem, z rodziną. A stanowią ... {} Recenzja książki Snowflake

Opowieść o płatku śniegu

25.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Krucha, piękna i wyjątkowa – taka jest książka Louise Nealon. Zastanawiałam się długo nad przeczytaniem książki „Snowflake” Louise Nealon. Nie byłam pewna czy przypadnie mi do gustu, ale już po pierwszym rozdziale wiedziałam, że to właśnie to. Jest chemia. Iskrzy. Chciałabym również Wam powiedzieć kilka słów o tej ciekawej publikacji wydawni... {} Recenzja książki Snowflake

@Zaneta@Zaneta {}× 2
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl