Recenzje książki "Starzyzna"

Dodaj swoją recenzję

Czarny wygon straszy swoją powtarzalnością

2.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie przemawia do mnie Dyrda jako pisarz grozy. Chociaż, nie powiem, bo "Domu na wyrębach" nie mogę nazwać kiepskim. Natomiast w "Czarnym Wygodnie" słabo odczuwalna jest potęga sił nadprzyrodzonych. Nie wywołuje napięcia, zaniepokojenia, brak mi aury tajemniczości. W samej treści brak iskry napędzającej do szybkiego podążania torem bohaterów. Zdar... {} Recenzja książki Starzyzna

Czarny wygon

17.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Stefan Darda "Czarny Wygon - Starzyzna". Po pierwszej części byłam tak zachwycona i przerażona, że migiem wzięłam się za kolejną... I dobrze zrobiłam. Co do treści to nie bardzo mogę opisać, bo nie chce spojlerować... Dalsze losy Witka, Rafała a także Starzyzny i ludzi, którzy w niej pozostali. Właściwie to i ludzi i upiorów. Zmagania Rafała i ... {} Recenzja książki Starzyzna

"CZARNY WYGON. STARZYZNA" STEFAN DARDA

18.02.2018
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

To drugi tom napisanego przez Stefana Dardę cyklu "Czarny Wygon". Osią fabuły są losy Witolda Uchmanna, dziennikarza, który opisywał tematy paranormalne. Temat, który tym razem trafił, okazał się zupełnie inny, przez co Witek został pochłonięty przez nadprzyrodzone siły, gdzieś w pobliskiej roztoczańskiej osadzie Guciów. Starzyzna przedstawia to,... {} Recenzja książki Starzyzna

PR
@krysk86

Starzyzna

28.09.2015
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zachęcam do zapoznania się z moją recenzją w/w książki dostępną na moim blogu: @Link :)

@Amarisa @Amarisa

Powrót do przeklętej wioski

21.10.2014

Dzierżąc książkę w ręce wchodzę do ogrodu skąpanego w blasku ciepłych promieni jesiennego słońca. Październikowa aura zdążyła już odznaczyć się na liściach otaczających mnie drzew, fundując obfitość i bogactwo kolorów. Rozsiadam się na ławce i wpuszczam do płuc świeże powietrze nieskalane smogiem wielkich miast. W końcu otwieram powieść, ażeby stro... {} Recenzja książki Starzyzna

IM
@Immortalon

"Czarny Wygon. Starzyzna"

11.07.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Czarny Wygon: Starzyzna” to druga część powieści o przeklętej wiosce w której zatrzymał się czas, gdzie mieszkańcy żyją w mrokach otaczającego ich lasu, z ciągłą obecnością widm dybiących na ich duszę, gdzie przywódcą zgrai zmor jest krwiożerczy upiór miejscowego proboszcza. Czy warszawskiemu dziennikarzowi Witoldowi Uchmanowi uda się odkryć sekre... {} Recenzja książki Starzyzna

Czarny Wygon. Słoneczna Dolina

19.01.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zauroczona stylem Stefana Dardy i jego debiutancką powieścią „Dom na Wyrębach” , postanowiłam pójść nieco dalej i poznać jego kolejną książkę opierającą się na wierzeniach ludowych. „Czarny Wygon. Słoneczna Dolina” to pierwsza część, dwutomowego cyklu Czarny Wygon. Powieść od razu zaintrygowała mnie swoim opisem tym bardziej, że wydarzenia rozgrywa... {} Recenzja książki Starzyzna

Niesamowity klimat

9.11.2011

Od przeczytania tej książki minęło parę dni, ale nie byłem w stanie napisać niczego do tej pory. Przez jakiś czas pozwalam sobie na dalszą "duchową strawę" po książkach, które odbieram inaczej, na swój sposób. Darda znowu zabrał mnie do świata równoległego świata. Nie wiem, skąd czerpie pomysły do swoich książek, ale to dzięki temu że są tak orygin... {} Recenzja książki Starzyzna

{}