Recenzje książki "STUDNIA BEZ DNIA"

Dodaj swoją recenzję

Studnia bez dnia

8.08.2012

Kolejna książka polskiego autorstwa, po którą udało mi się sięgnąć to „Studnia bez dnia”. Sporo słyszałam o autorce tej pozycji – Katarzynie Enerlich – jak i o jej twórczości. Przekonana pozytywnymi komentarzami na temat książki postanowiłam, że właśnie od niej zacznę moją przygodę z pisarstwem tej znanej Polki. Pochodząca z Mrągowa Katarzyna Ene... {} Recenzja książki STUDNIA BEZ DNIA

Studnia bez dnia

6.08.2012

Bardzo lubię Toruń i jego zabytki, ale nie przypuszczałam, że może być aż tak tajemniczy. Za sprawą nowej książki Katarzyny Enerlich udało mi się tymczasem spenetrować zakątki Torunia w zupełnie nowej płaszczyźnie. Już sam początek powieści zapowiada nietuzinkową fabułę. Trzydziestoletnia Marcelina zostaje wdową w wyniku nieprawdopodobnego splotu ... {} Recenzja książki STUDNIA BEZ DNIA

Niech się Toruń cieszy, że ma taką książkę...

16.07.2012

W tej opowieści pierwsze skrzypce gra Toruń; piękny, tajemniczy, chwilami groźny. Zręcznie wykorzystując historię i legendę związaną z miastem, autorka zabiera nas w niezwykłą, choć współczesną podróż. Zaglądamy w mroczne zaułki Torunia, spacerujemy po rynku, gubimy się w krętych uliczkach. Podróż to niezwykła, bo pełna namiętności, emocji i zagade... {} Recenzja książki STUDNIA BEZ DNIA

Studnia bez dnia

16.07.2012

"Studnia bez dnia" to moje pierwsze spotkanie z twórczością pani Katarzyny Enerlich. O tej autorce słyszałam mnóstwo dobrych rzeczy,a recenzje jej powieści czytałam na wielu blogach oraz portalach. Mając taką okazję postanowiłam sama sięgnąć po książkę autorstwa pani Katarzyny Enerlich i również poznać jej styl pisania. Akcja powieści toczy się w... {} Recenzja książki STUDNIA BEZ DNIA

Ciepla, mądra, dajaca nadzieję powieść.

10.07.2012

Zabierając Studnię bez dnia na urlop, nie obawiałam się porażki, która towarzyszy często wyborowi wakacyjnej lektury, wręcz przeciwnie – wiedziałam, że wybór jest doskonały. Tzn. wybór nie był w pełni doskonały, bo zbyt szybko skończyłam czytać książkę, ale to już wina samej autorki, napisała kolejną fantastyczną, wciągającą i niesamowicie życiową ... {} Recenzja książki STUDNIA BEZ DNIA

Bo są studnie na tym świecie, które nie ujrzą już słońca

5.07.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Długo czekałam na tę powieść. Moja ciekawość została jeszcze bardziej podsycona słowami pisarki, z którą miałam okazję porozmawiać przez chwilkę na spotkaniu autorskim, w moim rodzinnym mieście. Tam właśnie K. Enerlich zapewniła czytelników, że jej nowa książka będzie inna niż wszystkie. Słowa dotrzymała. Studnia bez dnia, to powieść obyczajowa z w... {} Recenzja książki STUDNIA BEZ DNIA

Studnia bez dnia

4.07.2012

"(...) i wyszła nastawić zupę, bo śmierć śmiercią, ale codzienność ma swoje prawa; nie można na chwilę spuścić jej z oka, bo pójdzie w nieznanym kierunku i potem szukaj wiatru w polu." Katarzyna Enerlich, "Studnia bez dnia", s. 131 Toruń. Miasto tajemnic i na wpół zapomnianych legend. W tym miejscu otulonym historią i zagadkami czasu przewrotny lo... {} Recenzja książki STUDNIA BEZ DNIA

Studnia bez dnia - Katarzyna Enerlich

30.06.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Podczas snu, gdy rzeźbimy z naszych ciał 21 gramów naszego jestestwa, niewierność szarych komórek kaleczymy bezkarnie dłutem ku chwale Boga i Szatana." Katarzyna Enerlich to pochodząca z Mrągowa na Mazurach autorka powieści współczesnych. W dzieciństwie zaplanowała, że zostanie dziennikarką, a potem napisze książkę. To pierwsze udało się jej znac... {} Recenzja książki STUDNIA BEZ DNIA

@Elaine@Elaine {}× 1
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl