Recenzje książki "Stulatek, który wyskoczył przez okno i zniknął"

Dodaj swoją recenzję

Stulatek, który wyskoczył przez okno i zniknął oczami #Ivy

27.04.2016
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Sto lat, sto lat, niech żyje, żyje nam!” – i w tym momencie spróbujcie przeczytać te słowa bez zanucenia ich w głowie. Jest to niemożliwe, nieprawdaż? Przecież co to za urodziny, gdy choćby jedna osoba nie odśpiewa tej dość oklepanej formuły? Sporo osób życzy nam dożycia tej słynnej setki, ale tylko nieliczni pokonują tę barierę wiekową. Na każdym... {} Recenzja książki Stulatek, który wyskoczył przez okno i zniknął

Wesołe jest życie staruszka

4.04.2015

Tak śpiewał Wiesław Michnikowski w Kabarecie Starszych Panów. W Przypadku tej powieści, jak najbardziej trafne stwierdzenie. Początkowo sceptycznie podchodziłam do książki ,,ot tam jakaś nudnawa historia, starszego pana". Jednak przeczytałam kilka opinii, wszystkie bardzo pozytywne, dodatkowo też Stulatka porównywano z Forrestem Gumpem, którego swo... {} Recenzja książki Stulatek, który wyskoczył przez okno i zniknął

Sto lat i od nowa

19.08.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Stulatek, który wyskoczył przez okno i zniknął"... skoro zniknął to właściwie w czym problem? Być może chodzi tu o fakt, że ten stulatek to prawdziwy człowiek przypadku i "dziecko szczęścia". Wyskoczył, a dokładnie wyszedł... Po drodze sam nie wiedząc czemu okrada młodzieńca, a właściwie to tylko wsiada do autobusu z walizką, którą przecież miał p... {} Recenzja książki Stulatek, który wyskoczył przez okno i zniknął

Sto lat, sto lat niech żyje żyje nam!

23.07.2014

Tytuł: "Stulatek, który wyskoczył przez okno i zniknął” Autor: Jonas Jonasson Ilość stron: 416 Wydawca: Świat Książki „Stulatka” dostałam jako nagrodę na koniec roku szkolnego za pilną naukę języka polskiego i udział w konkursach (i niech ktoś mi powie, że się nie opłaca). Przeczytałam opis i jakoś mnie nie zachwycił. A później dow... {} Recenzja książki Stulatek, który wyskoczył przez okno i zniknął

"Stulatek, który wyskoczył przez okno i zniknął" - Jonas Jonasson

18.07.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Starość. Podobno jeden z najgorszych etapów egzystencji. Najnudniejszy, najbardziej niedołężny, kiedy wszystko szwankuje i pamięć już nie ta. Ludzie według schematu powinien robić się markotni, sfrustrowani, a jedyna rozrywka, na którą można sobie pozwolić, to wegetacja przed telewizorem. Brawurowa powieść Jonasa Jonassona, opowiadająca historię pe... {} Recenzja książki Stulatek, który wyskoczył przez okno i zniknął

Stulatek, który wyskoczył przez okno i zniknął

12.09.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Allan Karlsson to całkiem zwyczajny staruszek wegetujący w peryferyjnym domu opieki. OK, to, że właśnie skończył sto lat nie jest zbyt popularne wśród staruszków. Jego żywiołowość i spontaniczny ‘wyskok’ przez okno tym bardziej nie czyni z niego takiego zwykłego staruszka. Po lekturze całej książki, czytelnik stwierdzi już zapewne, że określenie ‘z... {} Recenzja książki Stulatek, który wyskoczył przez okno i zniknął

@fri2go@fri2go {}

Mam sto lat i ponownie wyruszam w świat.

22.07.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ciekawe, co będę robiła, gdy stuknie mi setka? Hola-hola, o czym ja myślę? Czy to możliwe, że tyle dożyję? W kwietniu, gdy udawałam się do księgarni, nie przypuszczałam, że wyjdę pod pachą z książką nie tą, którą zamierzałam kupić. Pomiędzy natłoku nowości, bestsellerów, dostrzegłam pozycję, która do mnie przemówiła. Wzięłam ją do ręki i już nie o... {} Recenzja książki Stulatek, który wyskoczył przez okno i zniknął

Stulatek, który wyskoczył przez okno i zniknął

11.07.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Allan Karlsson, w dniu swoich setnych urodzin, postanawia raz jeszcze skosztować prawdziwego życia. Cichaczem wymyka się przez okno domu spokojnej starości i rusza w podróż. Nie mając konkretnego celu, trafia na dworzec autobusowy, gdzie w przypadkowych okolicznościach staje się posiadaczem czarnej walizki. Bagaż okazuje się być całkiem przydatny, ... {} Recenzja książki Stulatek, który wyskoczył przez okno i zniknął

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe